Visningar

Söndag 26 Mars KL: 12:15 - 12:45 Bokad visning, vänligen anmäl er via hemsidan eller kontakta mäklaren. Boka
Boka visning
Söderkulla, Malmö

Kungsörnsgatan 22

Nu ges möjligheten att flytta in i en mycket familjevänlig och fräsch lägenhet på hela 105 kvm. Här finns tre sovrum med möjlighet till fyra om behovet finns, lyxigt renoverat badrum, extra gästtoalett, stort vardagsrum samt ett kök med tillhörande grovkök. Köket är välplanerat med alla bekvämligheter och från den stora inglasade balkongen har ni fina vyer.

Området har närhet till grönområden, shopping, aktiviteter, mataffärer, förskola, skola och goda kommunikationer. Här bor ni nära Mobilia och attraktiva Hyllie

Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 105.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6595 kr/mån
Rum 4
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1967
Pris 2 300 000 kr

Ansvarig mäklare
Nour Khalil
Reg. Fastighetsmäklare
0734-32 37 06
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Planskiss
Planskiss
Nour Khalil

Nour Khalil

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kungsörnsgatan 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 105.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 105.5 kvm
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation F

Rum

Entré

Ljus och välkomnande entré med vita väggar och laminatgolv som fortsätter in i kök och sovrum. Här finns bra med plats för avhängning och förvaring i garderober.

Kök

Modernt kök i högblankt vitt och med mörk laminatskiva med grå stavmosaik ovanför som stänkskydd. Här finns hel kyl och frys, inbyggd ugn och micro, integrerad diskmaskin, vask samt spishäll och fläktkåpa.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum för både soffhörna och matplats. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är vita med en blommande fond. Ett ljust och mycket trevligt rum tack vare de stora fönstren i ena änden. Spotlights längs med väggarna ger en trevlig belysning kvällstid.

Sovrum 1

Det största sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Brunt laminatgolv och vita väggar.

Sovrum 2

Även det andra sovrummet är i bra storlek och har vita väggar och brunt laminatgolv. Här finns den ena utgången till balkongen.

Sovrum 3

Detta sovrum används idag som lyxig klädkammare, men rymmer både säng och skrivbord, så fungerar både som barnrum eller extra gästrum/kontor. Även här finns utgång till balkongen.

Badrum

Mycket smakfullt renoverat badrum där samma sandfärgade kakel finns på både väggar och golv, vilket ger ett harmoniskt och lyxigt intryck. Hörndusch med vikbara glasväggar, elektrisk handdukstork samt handfat med stor kommod och spegel med inbyggd belysning. Inbyggda spotlights i taket förstärker den exklusiva känslan.

Gäst-WC

Helrenoverat gäst-WC med grå klinker och vita helkaklade väggar. Här finns toalett, handfat med kommod samt spegelskåp.

Grovkök

I anslutning till köket når vi grovköket som i dagsläget står tomt men kan nyttjas till köksförvaring eller annat om så önskas.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-05-08
Primärenergital 166

Ekonomi

Lägenhetsnummer 351
Pris 2 300 000 kr
Avgift 6595 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. vatten, värme, bredband och kabel-tv. IMD av el.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 0,20939%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 176 922 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uppgift hämtad från utdrag ur bostadsrättsföreningens register samt från årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Fosietorp
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5353
Gatuadress Tornfalksgatan 9B
Postnummer 21560
Ort MALMÖ
Hemsida www.hsb.se/malmo/fosietorp
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Fosietorp på Söderkulla består av 543 st bostadsrätter och 11 st affärslokaler. Vid uppförandet 1967 byggdes dessutom två stora underjordiska garage och ett antal parkeringsplatser i markplan. Fastigheterna består av 5 st höghus med 8 våningar samt 7 st låghus med 3 våningar. Föreningen innehar marken med tomträtt.
Föreningens ekonomi Föreningen har normalt en procentuell avgiftshöjning varje år, dock är inga vidare beslut tagna i dagsläget. Kontrollerat 2023-02-17
Äger föreningen marken Nej den upplåts med tomträtt.
Antal lägenheter 543
Antal lokaler 11
Renoveringar - Entréer och uppförande av miljöhus 2021-2022
- Parkering vid köpcentrum asfalterades om 2017
- Utemiljö och gårdar renoverade på Kungsörnsgatan under 2015
- Samtliga hissar är utbytta 2015-2016
- Samtliga hustak och garagetak är renoverade 2010-2015
- Fasadrenovering med inbyggda balkonger skedde under åren 2002-2003
- Nya el-centraler är installerade 2002-2003

Pågående renoveringar
- Föreningen har påbörjat relining av avloppsstammarna som beräknas vara klart 2024.
Parkering Garageplatser (189 st) kostar ca 400 kr/mån och p-platser (170 st) kostar ca 200 kr/mån för närvarande. Det är separat kö till båda.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Tele2 och basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har gemensamt bredband 1000/1000 Mbit/s som ingår i månadsavgiften. Kontakta Bredband2 för eventuell uppkoppling.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I höghusen finns två stycken tvättstugor i varje huskropp, i låghusen på Kungsörnsgatan finns endast en tvättstuga i varje huskropp.

Inom föreningen finns en mångfald möjligheter till fritidsverksamhet. Lokaler finns för biljard, motion, bastu, snickeri, vävning, foto mm.
I en del fall drivs verksamheten genom föreningar. Du finner information i trapphusen, Fosietorps hemsida, utsedd fritidsansvarig eller genom styrelsemedlemmarna om du vill veta mer om fritidsverksamheterna i föreningen. Det finns dessutom en lokal att hyra för kalas eller liknande.
Övrigt EL
Föreningen har ett gemensamhetsavtal för el vilket innebär att de boende faktureras för sin elförbrukning via månadsavgiften. Denna avläses mot den faktiska förbrukningen vilket innebär att den läggs utöver den redovisade avgiften.

Mer information finns på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/fosietorp.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-01-17. Spekulanter uppmanas att noggrant kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Säljaren disponerar i dagsläget ett källarförråd.
Balkong Inglasad balkong.

Dokument

Området

Söderkulla är ett omtyckt bostadsområde i Malmö. Området börjades bygga under 60-talet och är verkligen en klassisk bild över Malmös enorma utveckling under den tidsperioden. I området finns allt från höghus till villor och området är populärt bland såväl unga som gamla. På Söderkulla finns ett stort utbud av förskolor och högstadieskolor. Söderkulla ger dig även ett brett utbud av mindre restauranger, pizzerior och matbutiker.

Kommunikation

På ca 30 minuter tar du dig till Malmö C via stadsbusslinje nummer 2.

Räkna på ditt nya boende