Kulladal, Malmö

Kulladalsgatan 6A

Nu finns möjligheten att förvärva en av de populära ettorna i området Kulladal. Här bor du med ett ljust och tilltalande kök, ett renoverat badrum i tidlösa kulörer, bra förvaringsutrymmen och ett allrum med en stor inglasad balkong vänd mot grönskande gård. Bostaden är belägen i ett hemtrevligt och lugnt område som bjuder på stora gemytliga grönområden och med närhet till såväl livsmedelsbutiker som busskommunikationer och mer där till. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 39.5 kvm
Avgift 2222 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1965-1966
Pris 1 195 000 kr Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Jennifer Johansson
Fastighetsmäklare / Partner
0731-54 28 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ljus enrummare med stor inglasad balkong!

Utebild Jennifer frågor

Utebild
Utebild
Jennifer frågor
Jennifer frågor

Planritning

planritning ny
planritning ny
Jennifer Johansson

Jennifer Johansson

Fastighetsmäklare / Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kulladalsgatan 6A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 39.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 39.5 kvm
Byggnadsår 1965-1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FT

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-03-04
Energikonsumtion 132 kWh/m2 år.
Primärenergital 162

Ekonomi

Pris 1 195 000 kr Föreslagen budstart
Avgift 2222 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, V/A, kabel-tv och bredband. Utöver angiven månadsavgift tillkommer en kostnad för elförbrukning- enhetsmätning. Kostnaden för elen betalas via avgiftsavin per månad.
Andel i förening 0,06973%
Andel av årsavgift 0,07%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Per Albins Hem i Malmö
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5569
Gatuadress c/o Fastighetskontoret Kulladalstorget 1
Postnummer 21564
Ort Malmö
Epostadress styrelsen@peralbinshem.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska Bredablick.
Från 1 maj sköter Bredablick både teknisk och ekonomisk förvaltning.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 2% vid årsskiftet 2021/2022. De planerar att årligen höja avgiften med 2 % fram till 2025 enligt underhållsplanen.
Äger föreningen marken JA
Antal lägenheter 692
Antal lokaler 14
Renoveringar 2020 Avloppsstammar
2020 Markkompletteringar, cykelställ, pergola vid grillplatser
2019-2020 installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan. Byte av hissmaskiner. Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.
2018 målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2017 installerades postboxar
2015 utfördes asfaltering, ny garagebelysning samt förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30. Samma år sattes även trafikhinder och markutrustning upp, OVK-besiktning utfördes i självdragshusen och rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2013-2016 byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2013 fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2009 byttes glasen i alla fönster
2008 renoverades tvättstugor samt källarutrymmen
2007 tätades fönster i trevåningshusen
2006 renoverades trappuppgångar
1999-2000 renoverades tak
1991 byttes fönster och glaspartier på balkongerna
1986 renoverades fasader

Pågående renoveringar:
2020-2023 Föreningen planerar relining gällande avloppsstammarna och arbetet planeras att påbörjas under hösten 2020.
ISAB är nu och jobbar i hus 12,14, 16 och 18. Hus 26 är gjort våren 2021.
Därefter planeras tappvattenstammarna att åtgärdas.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar mellan 2022-2025 att renovera fönster, yttertak, fasad/balkongrenovering och entrépartier. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. För fler renoveringar se vidare i årsredovisningen.
Parkering I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar ca 225 kr/mån, varmgarage ca 338 kr/månad, mopedgarage ca 113 kr/månad och MC-garage ca 225 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, ca 113 kr/månad, p-plats på p-däck, ca 113 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för ca 225 kr/månad. Kösystem tillämpas. Kostnad 200 kr. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via TELE2 digital-tv och grundutbudet "small" ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2, men avgiften för internet är ingår i avgiften. Hastigheten fram till husets huvudcentral är 1000/1000 mbit/s.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt EL
Som boende i Brf Per Albins Hem behöver man inte teckna något elabonnemang. Kostnaden för elen betalas via avgiftsavin per månad. Den kostnad som tas ut grundar sig på beräknad årsförbrukning och avläsning sker en gång per år. Vid överlåtelse sker ingen avläsning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem och automatisk tvätt/sköljmedelsdosering

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 14 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.

Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Köparen måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen kan tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida samt årsredovisning. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Kulladal och Gröndal är två områden som gör Malmö till den fantastiska stad det är. Här ryms det ett flertalet bostäder i form av både flerbostadshus och villaområden. Samt finns det både förskolor, skolor och närbutiker. Söker man något mer i vardagen så finner man köpcentret Mobilia inom gång- och cykelavstånd. Mobilia är känd för shopping, restauranger och deras nöjesupplevelser. I närheten finns också Hyllieområdet som har Malmö Arena för sport och kulturupplevelser samt köpcentret Emporia som är ett av Malmös största köpcenter.

Kommunikation

I kulladal och Gröndal finns det många bussförbindelser och cykelvägar. Man tar sig till Emporia, Hyllie med cykel på 7 minuter. Att ta sig till Triangeln med cykel tar 13 minuter. Vill man istället åka buss tar det 17 minuter till triangeln och 29 minuter till Emporia.
Väljer man bil så har man nära till inre ringleden som gör det lätt att ta sig runt. Då tar det 5 minuter att köra till Emporia och 10 minuter att köra till triangeln.

Räkna på ditt nya boende