VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Kulladal, Malmö

Kulladalsgatan 6A

Nu finns möjligheten att förvärva denna trevliga tvåa belägen på populära Kulladal. Här finner ni en modern bostad som har allt man önskar. Välplanerad och ljus planlösning med snygga och stilrena materialval. Ett stilrent kök i vitt, helkaklat badrum samt genomgående ljust trägolv i hela lägenheten. Gott om förvaring i både inbyggd klädkammare och i skjutdörrspartier. Inglasad balkong i trevligt västerläge!

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 62 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3544 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1965
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Christina Ovallius
Reg. Fastighetsmäklare
0708-25 63 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Renoverad 2:a på Kulladal med inglasad balkong!

Planritning

Christina Ovallius

Christina Ovallius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kulladalsgatan 6A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 62 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 62 kvm
Byggnadsår 1965
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FT

Rum

Entré

Vi välkomnas in genom säkerhetsdörren till en ljus och öppen hall med gott om avhängningsyta. Här finner ni ljust trägolv som löper vidare genom hela bostaden samt vita släta väggar. Här tillhandahålls en stor gedigen klädkammare för praktisk förvaring och avhängning i skjutdörrspartier längs med ena väggen.

Kök

Från hallen till höger hittar vi det mysiga köket som renoverades 2019. Här erbjuds ett stilrent kök med vita släta luckor, gott om förvaring och bra med arbetsytor. Ovanför arbetsbänken sitter vitt kakel och en vitrindel med belysning som ger ett stilfullt intryck. Här tillhandahålls integrerad kyl & frys samt diskmaskin. Spishäll, inbyggnadsugn och micro/ugn samt fläkt i rostfritt. Grått laminatgolv och vita väggar. Vid fönsterpartiet ryms en matplats med plats för 4-6 personer.

Vardagsrum

Det ljusa och väl tilltagna vardagsrummet breder plats för både soffgruppen och matsalsbordet. Ljusa väggar och parkettgolv. Utgång till den mysiga inglasade balkongen i optimalt västerläge!

Sovrum

Rofyllt och stort sovrum med parkettgolv och vita väggar. Möjlighet till dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Plats för ytterligare garderob om behovet finns.

Badrum

Stort badrum i blått med klinkergolv och helkaklade väggar. Säljarna har uppdaterat inredningen med nytt badkar, tvättställ, spegelskåp och toalettstol. Handdukstork finns för extra komfort.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-03-04
Primärenergital 162

Ekonomi

Lägenhetsnummer 130
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 3544 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,1137%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Per Albins Hem
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5569
Gatuadress Kulladalstorget 1
Postnummer 21564
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@peralbinshem.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska Bredablick.
Från 1 maj sköter Bredablick både teknisk och ekonomisk förvaltning.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 2% vid årsskiftet 2021/2022. De planerar att årligen höja avgiften med 2 % fram till 2026 enligt underhållsplanen. Föreningens låneskuld var 1681kr/kvm enligt årsredovisning 2021.
Äger föreningen marken JA
Antal lägenheter 692
Antal lokaler 14
Renoveringar 2020 Avloppsstammar
2020 Markkompletteringar, cykelställ, pergola vid grillplatser
2019-2020 installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan. Byte av hissmaskiner. Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.
2018 målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2017 installerades postboxar
2015 utfördes asfaltering, ny garagebelysning samt förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30. Samma år sattes även trafikhinder och markutrustning upp, OVK-besiktning utfördes i självdragshusen och rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2013-2016 byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2013 fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2009 byttes glasen i alla fönster
2008 renoverades tvättstugor samt källarutrymmen
2007 tätades fönster i trevåningshusen
2006 renoverades trappuppgångar
1999-2000 renoverades tak
1991 byttes fönster och glaspartier på balkongerna
1986 renoverades fasader

Pågående renoveringar:
Därefter planeras tappvattenstammarna att åtgärdas.

Planerade renoveringar:
Föreningen har följande större renoveringar planerade enligt
underhållsplan;
2021-2023: Laddstolpar till elbilar.
2022-2023: Renovering av garage.
2024-2026: Byte av tappvattenstammar.
2030: Fönsterbyte, fasadrenovering och balkongfasader höghus.
Notera att dessa renoveringar kan tidigare- eller senareläggas beroende på behov.
Parkering I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar ca 225 kr/mån, varmgarage ca 338 kr/månad, mopedgarage ca 113 kr/månad och MC-garage ca 225 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, ca 113 kr/månad, p-plats på p-däck, ca 113 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för ca 225 kr/månad. Kösystem tillämpas. Kostnad 200 kr. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via TELE2 digital-tv och grundutbudet "small" ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2, men avgiften för internet är ingår i avgiften. Hastigheten fram till husets huvudcentral är 1000/1000 mbit/s.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt EL
Som boende i Brf Per Albins Hem behöver man inte teckna något elabonnemang. Kostnaden för elen betalas via avgiftsavin per månad. Den kostnad som tas ut grundar sig på beräknad årsförbrukning och avläsning sker en gång per år. Vid överlåtelse sker ingen avläsning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem och automatisk tvätt/sköljmedelsdosering

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 14 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.

Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Köparen måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen kan tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida samt årsredovisning. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt - Säljaren disponerar ett vindsförråd
Balkong Inglasad balkong

Dokument

Området

Kulladal och Gröndal är två områden som gör Malmö till den fantastiska stad det är. Här ryms det ett flertalet bostäder i form av både flerbostadshus och villaområden. Samt finns det både förskolor, skolor och närbutiker. Söker man något mer i vardagen så finner man köpcentret Mobilia inom gång- och cykelavstånd. Mobilia är känd för shopping, restauranger och deras nöjesupplevelser. I närheten finns också Hyllieområdet som har Malmö Arena för sport och kulturupplevelser samt köpcentret Emporia som är ett av Malmös största köpcenter.

Kommunikation

I kulladal och Gröndal finns det många bussförbindelser och cykelvägar. Man tar sig till Emporia, Hyllie med cykel på 7 minuter. Att ta sig till Triangeln med cykel tar 13 minuter. Vill man istället åka buss tar det 17 minuter till triangeln och 29 minuter till Emporia.
Väljer man bil så har man nära till inre ringleden som gör det lätt att ta sig runt. Då tar det 5 minuter att köra till Emporia och 10 minuter att köra till triangeln.

Räkna på ditt nya boende