VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kulladal, Malmö

Kulladalsgatan 28E

På familjevänliga och mycket populära Kulladal ges nu tillfälle att förvärva denna trerummare på hela 80.5 välplanerade kvadratmeter i stabil HSB-förening! Bostaden erbjuder ett rymligt kök med plats för större matbord, generöst vardagsrum, två bra sovrum, ett helkaklat badrum med dusch, en gästtoalett samt en härlig balkong med fin utsikt i perfekt och soligt västerläge.

På Kulladal bor ni på lugnt läge med närhet till service, shopping och natur. Ett omtyckt område med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Hyllie, Svågertorp och Mobilia samt grönområden.
Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4894 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1965/1966
Pris 1 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Ylberta Mlinaku
Reg. Fastighetsmäklare
0766455720
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad trerummare med stor potential på populära Kulladal!

Ylberta Mlinaku

Ylberta Mlinaku

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kulladalsgatan 28E

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80.5 kvm
Byggnadsår 1965/1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

En stor och välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ljust laminatgolv och ljusa väggar.

Kök

Praktiskt kök med goda arbets- och förvaringsytor. Köksinredningen består av skåpsluckor i ek, bänkskiva i laminat och stänkskydd i ljust kakel. På golvet ligger ett fint laminatgolv och väggarna är ljusa. Utrustningen består av spisugn, spisfläkt, kyl samt frys.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst till ytan och rymmer med enkelhet större soffgrupp såväl som matgrupp och ytterligare möblemang. På golvet vilar original ekparkett och vita väggar.

Balkong

Härlig inglasad balkong i solsäkert västerläge med trevlig utsikt mot fotbollsplanen.

Sovrum

Två bra och välplanerade sovrum som båda med enkelhet rymmer större dubbelsängar och tillhörande sängbord samt ytterligare möblemang utefter behov.

Badrum

Helkaklat badrum med kakel och klinker i ljusa samt blåa toner. Utrustningen består av handfat med kommod, överskåp med spegel, toalettstol samt duschkabin.

WC

Gäst-wc med kakel och klinker i ljusa samt blåa toner. Utrustningen består av handfat, spegelskåp samt toalettstol.

Förvaring

Säljaren disponerar över ett källarförråd, ett litet extra förråd samt en egen cykelplats i källaren.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-03-04
Primärenergital 144

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1291
Pris 1 795 000 kr
Avgift 4894 kr/mån
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,1467%
Andel av årsavgift 0,1467%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 116 369 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Per Albins Hem
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5569
Gatuadress Kulladalstorget 1
Postnummer 21564
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@peralbinshem.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick och den tekniska Bredablick.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 8% 2023-01-01. De planerar att höja årligen med 2% till och med 2026, enligt underhållsplan.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 692
Antal lokaler 14
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan fram till 2039.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har följande större renoveringar planerade enligt
underhållsplan
2021-2023 - Laddstolpar till elbilar.
2022-2023 - Renovering av garage.
2024-2026 - Byte av tappvattenstammar.
2030 - Fönsterbyte, fasadrenovering och balkongfasader höghus.
Notera att dessa renoveringar kan tidigare- eller senareläggas beroende på behov.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Avloppsstammar
2020 - Markkompletteringar, cykelställ, pergola vid grillplatser
2019 - installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan.
2019 - Byte av hissmaskiner.
2019 - Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.
2018 - Målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2017 - installerades postboxar
2015 - Utfördes asfaltering och ny garagebelysning
2015 - Förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30.
2015 - Trafikhinder och markutrustning sattes upp,
2015 - OVK-besiktning utfördes i självdragshusen
2015 - Rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2013-2016 - Byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2013 - Fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2009 - Byttes glasen i alla fönster
2008 - Renoverades tvättstugor samt källarutrymmen
2007 - Tätades fönster i trevåningshusen
2006 - Renoverades trappuppgångar
2000 - Renoverades tak
1991 - Byttes fönster och glaspartier på balkongerna
1986 - Renoverades fasader
Parkering I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar 231 kr/mån, varmgarage 347 kr/månad, mopedgarage 116 kr/månad och MC-garage 231 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, 116 kr/månad, p-plats på p-däck, 116 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för 231 kr/månad. Kösystem tillämpas. Det kostar 200 kr att ställa sig i kö. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via TELE2 digital-tv och grundutbudet "small" ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2, men avgiften för internet är ingår i avgiften. Hastigheten fram till husets huvudcentral är 1000/1000 mbit/s.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.
Gemensamma utrymmen Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem och automatisk tvätt/sköljmedelsdosering

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 24 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.
Övrigt För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening 2023-02-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Kulladal och Gröndal är två områden som gör Malmö till den fantastiska stad det är. Här ryms det ett flertalet bostäder i form av både flerbostadshus och villaområden. Samt finns det både förskolor, skolor och närbutiker. Söker man något mer i vardagen så finner man köpcentret Mobilia inom gång- och cykelavstånd. Mobilia är känd för shopping, restauranger och deras nöjesupplevelser. I närheten finns också Hyllieområdet som har Malmö Arena för sport och kulturupplevelser samt köpcentret Emporia som är ett av Malmös största köpcenter.

Kommunikation

I kulladal och Gröndal finns det många bussförbindelser och cykelvägar. Man tar sig till Emporia, Hyllie med cykel på 7 minuter. Att ta sig till Triangeln med cykel tar 13 minuter. Vill man istället åka buss tar det 17 minuter till triangeln och 29 minuter till Emporia.
Väljer man bil så har man nära till inre ringleden som gör det lätt att ta sig runt. Då tar det 5 minuter att köra till Emporia och 10 minuter att köra till triangeln.

Räkna på ditt nya boende