VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kulladal, Malmö

Kulladalsgatan 16D

Nu kan vi stolt presentera detta moderna boende på andra våningen på absolut bästa läge i Kulladal! Här erbjuds en insynsskyddad, nästintill totalrenoverad våning med genomgående och social planlösning, två generösa sovrum, ett badrum, gäst-wc samt ett vackert vardagsrum. Detta är en lägenhet för dig som kräver ett boende av högsta kvalité och komfort på en bra och lugn adress. Utöver bor du högt med fantastisk utsikt från samtliga rum, inte minst från en generös inglasad balkong som förlänger sommarmånaderna. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 84 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5192 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1965
Pris 2 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fräsch trerummare med stor balkong i populärt område!

Fotas-snart
Fotas-snart
Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires
Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kulladalsgatan 16D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 84 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 84 kvm
Byggnadsår 1965
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Ljus och inbjudande hall med goda förvaringsmöjligheter tack vare dem platsbyggda garderoberna. Vitmålade väggar och grått laminatgolv.

Badrum

Stilrent och helkaklat badrum med vita väggar och grått klinker på golvet. Badrummet är utrustat med vask med kommod, spegel, toalettstol, dusch med glasdörrar samt spotlights i taket.

Gäst-WC

Gäst-WC i samma utförande som badrummet. Utrustat med vask med kommod, spegel och toalettstol.

Kök

Modernt kök där inredningen bär vit färg med detaljer i svart som bryter sig väl med den gråa bänkskivan. Köket är utrustat med inbyggd mikro, inbyggd ugn, häll, fläkt samt hel kyl och frys. Här får vi plats med en större matgrupp som lämnar rikligt med plats.

Vardagsrum

Vältilltaget vardagsrum som bjuder på gott ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet. Här får vi plats med en större soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang samt matgrupp om så önskas. Vitmålade väggar samt grått laminatgolv.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för en större säng, sängbord samt förvaringsmöblemang. Vitmålade väggar samt grått laminatgolv.

Sovrum

Sovrum i bra storlek som lämpar sig utmärkt som ett barnrum där vi inreder med säng och skrivbord alternativt som ett rymligt hemmakontor.

Balkong

Rymlig balkong som nås från bostadens sovrum som vetter mot sydväst och bjuder på härliga soltimmar. Här får vi plats med loungemöblemang.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-03-04
Energikonsumtion 3412 kWh/m2 år.
Primärenergital 152

Ekonomi

Lägenhetsnummer 316
Pris 2 195 000 kr
Avgift 5192 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensamt elavtal och ett obligatorisk tillägg tillkommer om 243 kr för hushållsel.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,1543%
Andel av årsavgift 0,1543%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 122 398 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Per Albins Hem
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5569
Gatuadress Kulladalstorget 1
Postnummer 21564
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@peralbinshem.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick och den tekniska Bredablick.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 8% 2023-01-01. Föreningen planerar att höja avgiften med 6% årligen till och med 2027.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 692
Antal lokaler 14
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan fram till 2039.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har följande större renoveringar planerade enligt
underhållsplan
2021-2023 - Laddstolpar till elbilar.
2022-2023 - Renovering av garage.
2024-2026 - Byte av tappvattenstammar.
2030 - Fönsterbyte, fasadrenovering och balkongfasader höghus.
Notera att dessa renoveringar kan tidigare- eller senareläggas beroende på behov.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Avloppsstammar
2020 - Markkompletteringar, cykelställ, pergola vid grillplatser
2019 - installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan.
2019 - Byte av hissmaskiner.
2019 - Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.
2018 - Målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2017 - installerades postboxar
2015 - Utfördes asfaltering och ny garagebelysning
2015 - Förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30.
2015 - Trafikhinder och markutrustning sattes upp,
2015 - OVK-besiktning utfördes i självdragshusen
2015 - Rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2013-2016 - Byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2013 - Fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2009 - Byttes glasen i alla fönster
2008 - Renoverades tvättstugor samt källarutrymmen
2007 - Tätades fönster i trevåningshusen
2006 - Renoverades trappuppgångar
2000 - Renoverades tak
1991 - Byttes fönster och glaspartier på balkongerna
1986 - Renoverades fasader
Parkering I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar 231 kr/mån, varmgarage 347 kr/månad, mopedgarage 116 kr/månad och MC-garage 231 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, 116 kr/månad, p-plats på p-däck, 116 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för 231 kr/månad. Kösystem tillämpas. Det kostar 200 kr att ställa sig i kö. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via TELE2 digital-tv och grundutbudet "small" ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2, men avgiften för internet är ingår i avgiften. Hastigheten fram till husets huvudcentral är 1000/1000 mbit/s.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.
Gemensamma utrymmen Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem och automatisk tvätt/sköljmedelsdosering

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 24 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.
Övrigt För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening 2023-02-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Kulladal och Gröndal är två områden som gör Malmö till den fantastiska stad det är. Här ryms det ett flertalet bostäder i form av både flerbostadshus och villaområden. Samt finns det både förskolor, skolor och närbutiker. Söker man något mer i vardagen så finner man köpcentret Mobilia inom gång- och cykelavstånd. Mobilia är känd för shopping, restauranger och deras nöjesupplevelser. I närheten finns också Hyllieområdet som har Malmö Arena för sport och kulturupplevelser samt köpcentret Emporia som är ett av Malmös största köpcenter.

Kommunikation

I kulladal och Gröndal finns det många bussförbindelser och cykelvägar. Man tar sig till Emporia, Hyllie med cykel på 7 minuter. Att ta sig till Triangeln med cykel tar 13 minuter. Vill man istället åka buss tar det 17 minuter till triangeln och 29 minuter till Emporia.
Väljer man bil så har man nära till inre ringleden som gör det lätt att ta sig runt. Då tar det 5 minuter att köra till Emporia och 10 minuter att köra till triangeln.

Räkna på ditt nya boende