VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Fågelbacken, Malmö

Krutmeijersgatan 5

Stolt presenterar vi denna förtjusande lägenhet med stor elegans på optimalt läge med närhet till såväl hav som stad! Här erbjuds en idealisk och öppen planlösning, fint renoverat kök och badrum, mycket bra förvaring och insynsskyddat läge med stor balkong. Med bara en kort promenad till Malmös vackraste park och myllrande gator med caféer och restauranger är detta ett oslagbart läge. Söker du en smakfullt renoverad bostad i en stabil förening på en stark adress så är detta lägenheten för dig. Får inte missas!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 72 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5231 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1993
Pris 3 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Strender
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 18
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Malin Strender

Malin Strender

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Krutmeijersgatan 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 1993

Rum

Hall

På vån 2 välkomnas vi i den rymliga hallen av sobert ljusa väggar och på golvet ligger ett klassiskt, stilrent klinkergolv som binder ihop den öppna planlösningen på ett smakfullt sätt. Redan här ges ett smakprov på bostadens smakfulla känsla och unika charm. Här finns utrymme för förvaring samt spotsbelysning i taket.

Badrum

Elegant, rymligt och välplanerat badrum med separat inbyggd duschdel. Mörkt, lyxigt mosaikkakel samt matchande klinker. Utöver vägghängd WC och handfat så inrymmer badrummet dessutom förvaring samt vattenfalls-dusch, spotsbelysning i taket samt golvvärme.

Sovrum

I det stilfulla och ombonade sovrummet, vänt mot innergården, upplevs en "hotellkänsla" utöver det vanliga. Sofistikerade, dämpade kulörval gör detta sovrummet till en mysig och ombonad plats, perfekt för vila och återhämtning. Den platsbyggda garderobsväggen med spegelklädda skjutdörrar inrymmer plats för både hans och hennes kläder.

Kök/Matplats

Vidare från hallen öppnar det rymliga och sociala köket upp sig och utgör verkligen bostadens hjärta och går i fullständig harmoni med övriga renoveringar. Fullt utrustat med ljus skåpinredning samt matchande mosaikkakel som återfinns i badrummet vilket skapar en röd tråd genom inredningen. Diskmaskin, keramikhäll med fläkt samt side-by-side kyl/frys. Den optimala köksön ger såväl arbetsyta som inrymmer ugn och mikro. Här erbjuds mycket goda arbetsytor och förvaring vilket gör detta till drömplatsen för alla som gillar matlagning. I köket finns plats för en större matplats, optimalt vid stora middagar med nära och kära. Eller varför inte äta middag ute på den rejäla balkongen i nära anslutning?

Balkong

I direkt anslutning till kök och vardagsrum tar vi oss ut på den rejäla terrassliknande balkongen placerad mot föreningens lugna innergård. Här finns gott om utrymme för matbord, loungehörna eller solstol.

Vardagsrum

Vidare från kök och matplats öppnar det ljusa och mycket spatiösa vardagsrummet upp sig. Här matchas vackra golv med sobra kulörval vilket skapar en enhetlig och harmonisk känsla i hela bostaden. Stora fönster åt flera väderstreck ger optimalt ljusinsläpp och utsikt till detta vackra rum men är samtidigt insynsskyddat. Vackra detaljer som fönsterbräda i sten samt spotsbelysning i taket är pricken över i:et.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-09-11
Primärenergital 106

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208054001-0823
Pris 3 195 000 kr utgångspris
Avgift 5231 kr/mån
Kommentar till avgiften ink värme, vatten, avlopp, kabel-tv, bredband
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,4545%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 569 605 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Stallmästaren
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716407-1644
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen bildades 1993 i samband med husens byggnation. Föreningen består av 177 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Därtill har de 4 lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger marken. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

Hemsida
Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida www.brfstallmastaren.se
Du kan även maila styrelsen på brf.stallmastaren@gmail.com

Gjorda renoveringar/reparationer
2014 Värmesystem, tak, lekplats, portar, tvättstugor
2015 Lokaler, venilation, hissar, värmesystem,
2016 Hissar, VVS, garage
2017 Plattor i trapphus
2020 Elinstallationer, huskropp utvändigt
2021 Belysning, golv i tvättstugor
2023 Låssystem
Under 2024 planerar föreningen byta värmeväxlare samt inför kameraövervakning.

Gästlägenhet
Som medlem i brf Stallmästaren har du möjlighet att hyra någon av de två gästlägenheterna som innehar kök och badrum, en 1:a med 2 sängplatser och en 2:a med 4 sängplatser. Kostnad ca 350-500kr/natt.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Föreningen har 111 st garageplatser som kostar ca 550kr/mån, De har även 8 st p-platser utomhus som kostar ca 350kr/mån. Samt 12 st mindre för mc och lådcykel. I området finns goda parkeringsmöjligheter längs gatorna och boendeparkering. Precis intill föreningens fastigheter finns en laddningsstation för el-bilar. Kostnad för laddplats 600 kr + förbrukad kwh el.
Till alla parkeringsplatser är det separat kö som sköts av Riksbyggen. Hissen går ner till garaget.
Cykelgarage finns i bilgaraget och i speciella cykelrum samt cykelställ på gården.

Tv och Internet
Bredband 250/250 och digital-TV genom Telenor, båda ingår i månadsavgiften

Innergård, Tvättstuga och Miljörum
På markplan finns tvättstuga. Här återfinns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tillgång till mangel finns också.
Föreningen har en innergård med tillgång till utemöbler sam sju miljörum för återvinning.

Ekonomi
I avgiften ingår värme, vatten, avlopp, kabel-tv, bredband.
Avgiften höjdes 6,5% 2024. Beslut gällande kommande höjningar inför nästa år tas i november.


Viktigt
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Fågelbacken är ett bostadsområde i Västra Innerstaden, Malmö och består till majoritet av flerfamiljshus som är byggda under 1940- och 1950-talen. Området ligger mellan Fågelbacksgatan och Köpenhamnsvägen, öster om Mariedalsvägen.

Närområde

På Kronborgsvägen har man lokala bekvämligheter där vi bland annat har gymanläggning, kaféer, frisör, restauranger av olika slag samt lokala pizzerior.

Kommunikation

På Kronborgsvägen hittar vi stadsbusslinje 1 som går mellan Elinelund och Kristineberg och passerar bland annat Gustav Adolfs Torg. På Mariedalsvägen passerar linje 8 som går mellan Lindängen och Hyllie och passerar bland annat Malmö C och Triangeln.

Parkering

I området finns möjlighet att hyra garage och parkeringsplats. För övrigt gäller boendeparkering via Malmö Stad.

Övrigt

På Fågelbacken hittar vi flertalet förskolor så som Telningen, Pysslingen samt Fågelbackens Montessoriförskola. I södra delen av området har vi även gymnasieskolan Gripens Gymnasium.
Ett stenkast bort hittar vi Pildammsparken som erbjuder restauranger och kaféer. Det finns även promenad och motionsspår för den atletiska individen.

Räkna på ditt nya boende