Visningar

Söndag 3 December KL: 13:00 - 13:30 Föranmälan krävs, bokning sker via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Pildammarna, MALMÖ

Kronborgsvägen 17B

Letar du efter ditt drömboende med perfekt läge i Malmö? Då har vi den perfekta lägenheten för dig! Välkommen till Kronborgsvägen, där denna fantastiska bostad om 57 m2 väntar på dig. Lägenheten har ett utmärkt läge med bra kommunikationer, vilket gör det enkelt för dig att ta dig till både city och trevliga grönområden. Med närliggande busshållplatser finns möjligheten att enkelt utforska allt som Malmö har att erbjuda. Oavsett om du vill promenera längs stränderna vid Ribban eller upptäcka stadens pulserande centrum, så är allt inom bekvämt avstånd. Välkomna!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4454 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1949
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Åsa Öjes
Reg. Fastighetsmäklare
0735-02 33 96
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Pildamm
Pildamm

Planritning

Planskiss klar
Planskiss klar
Åsa Öjes

Åsa Öjes

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kronborgsvägen 17B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 4

Inne i lägenheten möts du av ett modern och stilren utförande. Det öppna och ljusa vardagsrummet bjuder in till både avkoppling och sociala sammankomster med vänner och familj. Den praktiska planlösningen gör att utrymmet utnyttjas på bästa sätt, vilket gör det möjligt att skapa en skön och trivsam atmosfär.

Det välutrustade köket imponerar med gott om förvaringsutrymme för att göra matlagningen till en fröjd. Här finns även plats för en mindre matplats för ca 2-4 personer.
Vardagsrummet är generöst i sin storlek där vi både har plats för soffgrupp och matplats där du kan njuta av goda middagar med dina nära och kära. Från vardagsrummet når du även balkongen.

Vidare hittar du ett rymligt sovrum där du kan koppla av och varva ner efter en lång dag. Det ljusa och inspirerande rummet bjuder in till god nattsömn och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter för kläder och personliga tillhörigheter. Helkaklat badrum som går i jordnära kulörer. Stilrent med vikbara duschväggar i glas, spegelskåp ovan handfatet samt wc.

Om du väljer att bo på Kronborgsvägen får du även förmånen att ha grönområden inom räckhåll. Perfekt för dig som älskar att vara omgiven av naturen och uppskattar att ta långa promenader, springa eller cykla i vackra omgivningar.

Missa inte chansen att bli ägare till denna fantastiska lägenhet. Ta tillfället i akt och kontakta oss idag för mer information eller för att boka en visning!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1949
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Ja, 2019-09-02

Ekonomi

Lägenhetsnummer 64
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 4454 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,7947%
Andel av årsavgift 0,7947%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 121 055 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Valby
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-4802
Gatuadress Kronborgsvägen 13A
Postnummer 21742
Ort MALMÖ
Epostadress brf.valby@gmail.com
Hemsida http://www.hsb.se/malmo/valby/valkommen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Brf Valby i Malmö är en äkta bostadsrättsförening och består av 116 lägenheter uppförda 1949-1950 som alla upplåts med bostadsrätt. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/valby/

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Föreningens ekonomi Föreningen köpte huset 1950 (tomträtt) Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2030-06-30. Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Äger föreningen marken Nej. Nuvarande tomträttsavgäld löper till och med 2030-06-30.
Antal lägenheter 116
Renoveringar Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns och utför stadgeenliga besiktningar.

2023/2024: Byte av bommar till parkeringsplatserna samt öppning in mot gården mellan husen Kronborgsvägen 13 och 15.
2022/2023: Byte av fönster med bullerskyddsglas i byggnaderna Mariedalsvägen 56 samt Kronborgsvägen 17, i de fasader som vätter ut mot Mariedalsvägen. Fönsterbyte, utan särskilt bullerskydd, i alla andra delar av fastigheten.
2022: Relining av samtliga avloppstammar.
2021 Underhåll av lekplatsen. Löpande underhåll och inspektion av avlopp (exempelvis filmning och spolning) inför kommande reliningprojekt.
2020 Tak- och fasadrenovering samt nya entrédörrar och nytt passagesystem.
2019 Byte av slitna dörrcylindrar till fastighetens allmänna dörrar.
2018 Nytt miljöhus.
2017 Nya hissar. Underhåll av skyddsrum samt komplettering av utrustning. Spolning av stammar. Brandsläckare installerades i samtliga källargångar.
2016 Delar av fasad samt balkonger renoverades. Taggsystem installerades för bokning av tvättstuga samt bastu.
2015 Källare målades om och omputsning av fasad där behov fanns.
2014 Installerades gemensam el, nytt aggregat i bastun, seriekopplat brandlarm och ny värmecentral.
2012 Samtliga trapphus målades om.
2011 Renoverades bastun.
2010 Bommar till parkeringsplatser installerades. Genomgång av imkanaler.
2006 Installation av nödbelysning och nödtelefoner i hissarna.
2005 Samtliga tvättstugor fick nya tvättmaskiner och torktumlare. OVK-besiktning genomfördes med godkänt resultat.
2003 Spolades avloppsstammar och samtliga balkonger renoverades.
2001 Elstammar byttes ut och automatsäkringar installerades.
2000 Vattenstammar byttes i kök och badrum.
1991 Byttes elstammar och elen i lägenheterna drogs om.
1990 Fönsterbyte.
Parkering Föreningen har 28 egna parkeringsplatser för föreningens medlemmar till en kostnad om ca 576 kr/mån. Till dessa är det separat kö. I övrigt råder boendeparkering på gatorna i området, kontakta Malmö Stad för mer information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberoptiskt bredband via Bahnhof (100/100) som ingår i avgiften. Det finns även möjlighet att ansluta sig till bredband via HSB Bolina och ComHem.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Gårdsplats Föreningen har en lummig innergård med lekplats, sittplatser och plats för grillning.
Gemensamma utrymmen I källaren finns det flera gemensamma och välutrustade tvättstugor, här finns även cykelrum och bastu. I föreningen finns en samlingslokal som kan lånas för max 30 personer, gratis för föreningens medlemmar.

Dokument

Området

Pildammarna ligger i hjärtat av Malmö och består mestadels av Malmös största park, Pildammsparken. Pildammarna har en lång historia som tar oss hela vägen tillbaka till 1500-talet när första dammen anlades som Malmös vattenreservoar. Namnet- Pildammarna kommer av att man planterade pilträd längs dammen för att stärka skyddsvallen. I området finner vi förskolan Carl-Gustav samt uteförskolan Stock och sten. Vi har även den internationella skolan Bladins som har elever från förskola upp till årskurs nio.

Närområde

I området finner vi närhet till allt från livsmedelsbutik till gym. Området rymmer en stor variation av restauranger med den enklare pizzan på hörnet till en sexrätters meny med utsikt över dammen på mysiga Bloom in the Park. Ett stenkast från området ligger Triangeln köpcentrum med 80 butiker och restauranger med olika kulinariska bakgrunder.
I området har vi en lokal vårdcentral medan på andra sidan Pildammsvägen ligger Skånes universitetssjukhus.

Kommunikation

Längst John Ericssons väg hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen.
Kikar vi på Kronborgsvägen så går busslinje 1 som går mellan Elinegård och Kristineberg strax utanför Oxie.
Endast ett stenkast bort hittar vi station Triangeln, här stannar 6 av Malmös 13 busslinjer. 25 meter under markytan hittar vi tågstationen där Öresundstågen samt Pågatågen stannar och tar en enkelt ut till Skånes städer.

Övrigt

I området finner vi Malmö IP där damlaget FC Rosengård har sin hemmaplan.
I nordöstra delen av området hittar vi Nordens största operahus, Malmö Opera som invigdes 1944.
Inne i parken hittar vi Kronprinsessans Blomstergata som döptes efter Kronprinsessan Margareta 1914 och leder till Margaretapaviljongen och ett härligt café med stor uteservering.
För de som känner sig badsugna under sommarperioden ligger Ribersborgsstranden ”Ribban” mindre än 10 min bort med cykel.

Räkna på ditt nya boende