VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Södertorp, MALMÖ

Konsultgatan 5

Nu ges möjlighet att förvärva denna välplanerade 3:a på 83,5 kvadratmeter i populära Södertorp. Lägenheten imponerar med flera rymliga rum som inkluderar ett vardagsrum som rymmer en bekväm soffgrupp. Köket är omsorgsfullt planerat med optimalt förvaringsutrymme och arbetsyta. Matplatsen rymmer utan problem en sällskaplig grupp om 4-6 personer. De generösa tilltagna sovrummen har gott om plats för en dubbelsäng och mer därtill. En förtjusande balkong bjuder på en rogivande utsikt över området och omgivningen. Genomgående genom lägenheten är de fönster som finns i alla rummen, som ger vackert ljusinsläpp som dessutom gör att lägenheten upplevs ljus. Missa inte denna chans, varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 83.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6042 kr/mån
Rum 3
Våning 7 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1972
Pris 1 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad 3:a i populära Södertorp

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Konsultgatan 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 83.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 7 av 8

Byggnad

Typ av byggnad Flerbyggnadshus
Boarea 83.5 kvm
Byggnadsår 1972
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, typ FTX

Rum

Hall

Vi stiger in i hallen och möts genast av en hall med rymligt utrymme, och välfungerande inbyggda garderober som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter. Hallens utformning leder oss naturligt vidare till övriga rum i lägenheten. Rummet är smyckat med vita väggar och ett golv av vit/svart klinker.

Kök

Köket erbjuder generösa förvaringsalternativ samt en rymlig arbetsyta. Köket är smyckad med vita skåpsluckor och en träfärgad bänkskiva som ger en varm känsla. Över köksbänken sträcker sig ett kakel som går i harmoniska vita och rosa toner, som kompletterar köket på ett fint sätt. Köket är utrustat med diskmaskin, spis och kyl/frys. Rummet pryds av vit strukturtapet på väggarna och ett laminatgolvet. Fönstret som finns i rummet ger ett fint ljusinsläpp, som dessutom gör att köket upplevs väldigt ljust. I rummet finns en trevlig matplats som rymmer cirka fyra personer.

Matsal

Intill köket breder matsalen ut sig, och även detta rum är smyckat med en vit strukturtapet som skapar en enhetlig atmosfär tillsammans med det genomgående laminatgolvet från köket. Från matsalen till köket finns ett vit målad tegelvägg försedd med ett dörrvalv, som ger en charmig anslutning till köket. Matsalen blir rikligt upplyst av ett stort fönster som släpper in ett vackert ljus och skapar en öppen och inbjudande känsla. Utöver sin ljusstyrka är rummet rymligt och rymmer bekvämt en matgrupp för 4-6 personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet sträcker sig i generös rymd och erbjuder tillräckligt med plats för en bekväm social yta, vilket möjliggör att en stor soffgrupp enkelt kan placeras om så önskas. Ett stort fönster som öppnar sig mot balkongen släpper in en ström av vackert ljus och skapar en ljus inbjudande atmosfär. Rummet pryds av ett original parkettgolv och vita väggar.

Sovrum 1

I det första sovrummet återfinns det ursprungliga parkettgolvet som även pryder vardagsrummet, vilket skapar en enhetlig koppling mellan rummen. Väggarna är klädda i vit/grå tapet som ger en lugn och neutral atmosfär. Sovrummet har en generös yta och rymmer utan problem en dubbelsäng, samt möjligheten till nattduksbord om så önskas. Det stora fönstret i rummet ger inte bara naturligt ljus, utan även en fin utsikt över omgivningen

Sovrum 2

Det andra sovrummet följer samma linje med det karakteristiska original parkettgolvet och är klätt i en vit strukturtapet som ger rummet karaktär. Ett likaså stort fönster som det andra sovrummet bjuder på en behaglig ljusnivå och en utmärkt utsikt över området utanför.

Badrum

Badrummet är dekorerat med en kombination av vitt kakel och klinker, vilket skapar en ren och fräsch atmosfär. För att lägga till en subtil touch av färg och livlighet är det målat i gult halvvägs upp längs väggen. Badrummet är utrustat med wc, vask, spegelskåp och badkar.

Gäst-wc

Gästtoaletten är präglad av en mjuk beige färgskala, halva väggen har beigt kakel medan resterande del av väggen är målad i vitt. Golvet har beige/brunt och vitt kakel. På gästtoaletten finns en vask, wc och ett praktiskt skåp som ger tillräckligt med förvaringsmöjligheter för olika behov.

Balkong

Från vardagsrummet är tillgången till balkongen smidig, och den erbjuder generöst med utrymme som skulle passa utmärkt för loungeset, om så önskas. Balkongen är inglasad, vilket gör det möjligt att njuta av den oavsett väder. Balkongen ligger i västerläge, vilket gör att du kommer kunna njuta av kvällssolen och samtidigt få en fin utsikt över området.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-05-31
Primärenergital 116

Ekonomi

Lägenhetsnummer 73
Pris 1 695 000 kr
Avgift 6042 kr/mån
Kommentar till avgiften Värme, VA, kabel-tv och bredband.
Andel i förening 0,2353%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 208 793 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Södertorp
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0411
Gatuadress Konsultgatan 28
Postnummer 21569
Ort MALMÖ
Epostadress brf.sodertorp@minepost.nu
Hemsida http://www.hsb.se/malmo/sodertorp/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1972 på fastigheten Konstruktören 1-5 som föreningen innehar med tomträtt. Fastighetens adress är Konsultgatan 5-37 och 2-30.
Föreningens ekonomi Avgiften höjdes senast med 13% 2024-01-01. Avgiften höjdes även med 10% 2023-01-01. Föreningen har en belåningsgrad på 3 774 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022.
Äger föreningen marken Upplåten med tomträtt. Avtalet kommer förnyas 2022/2023, avgiften höjs från 1.580.248 kr till 2.809.520 kr.
Antal lägenheter 486
Renoveringar Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns.

2023 - Utemiljön förnyats
2022 - Fräschat upp gamla soprum och gjort om till låsta barnvagnsrum i alla låghusen.
2021 - Nya rör har monterats för att ta hand om regnvatten från taken.
2021 - Relining av avloppsstammar samt byte av en del dagvattenledningar.
2021 - Lagat tak på garage ovan mark.
2021 - Satt in ny ventilation i gymmet.
2016 - Renoverades ventilationsaggregat samt uppfördes ett nytt ventilationsrum.
2016 - Hissarna renoverades.
2016 - Taket renoverades.
2011 - Fönster renoverades.
2006 - Balkonger byggdes ut och glasades in.
2005 - El-central samt jordfelsbrytare installerades i lägenheterna.

Pågående i föreningen är tak- och fasadrenovering. Arbetet beräknas vara klart i april 2024. Under hösten påbörjas även installation av solceller.

2024 planerar föreningen att renovera källare och det underjordiska garaget samt förbättra utemiljön.

Dränering utreds av föreningen för tillfället.
Parkering I föreningen finns 48 garageplatser ovan mark, 276 garageplatser under mark och 81 parkeringsplatser. Garageplats ovan mark kan hyras till en kostnad om ca 450 kr/månad, parkeringsplats under mark 300 kr/månad och parkeringsplats utomhus kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder fri parkering i området.
Tv och bredband TV: Distribueras via Sydantenn, basutbud med möjlighet till extra utbud. Bredband: Distribueras via Sydantenn. 300/300 Mbit/s med möjlighet att beställa 1000/1000 Mbit/s. Ca 60 kr/mån.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Innergårdar med lekplatser, grillplatser samt stora grönområden
Gemensamma utrymmen Gemensamma tvättstugor finns belägna i källaren i varje hus. Föreningen har ett motionsrum som kan nyttjas till en kostnad om ca 400 kr/år och ett biljardrum samt dartrum för medlemmar att nyttja kostnadsfritt. För middagssammankomster under fredagar och lördagar finns det möjlighet att hyra Café Söder till en kostnad om ca 1 200 kr/tillfälle för vuxna sällskap och ca 800 kr/tillfälle för barnkalas.

Cykelförvaring finns nere i källare samt utomhus på våra gårdar

Föreningen har 13 st cykel/moped förråd nere i garaget till uthyrning för 100 kr i månaden. I nuläget finns inga lediga, kontakta förvaltare om ni önskar ställa er i kö.

I alla låghus finns låsta barnvagnsrum nere i källaren, nyckel lämnas ut mot deposition
Övrigt Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd nere i källaren. Föreningen har ytterligare 131 förråd till uthyrning för 60 kr i månaden. Kösystem tillämpas, i nuläget finns ett par lediga förråd. Kontakta förvaltare vid intresse.

Föreningen har gemensamt el abonnemang. Hushållselen tillkommer på månadsavgiften med en schablonkostnad. Avstämning av verklig förbrukning sker årligen. Efter avstämning kan schablonen komma att justeras.

Fritidsverksamhet i föreningen:
Tyskland- samt Danmarksresor årligen. MFF matcher visar på projektor i föreningshuset vid bortamatcher. På Café söder arrangeras föredrag, underhållning, föreläsningar till unga som äldre. Föreningen har startat ett projekt för barn som kallas Södertorp Unga och har inbjudan till 4-6 aktiviteter årligen. Gym för boende finns tillgängligt i föreningens lokaler för en kostnad av 400 kr/år.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

För mer information besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/sodertorp/

Uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-08-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Södertorp är ett väldigt populärt bostadsområde i Malmö. Södertorp består av många större bostadsrättsföreningar som bildades under 60- och 70-talet. Området är populärt då det är lugnt, nära till stan och enkelt att pendla till/från med buss och cykel. Bland de stora föreningarna på Södertorp hittar du många härliga innergårdar och grönytor, perfekt för att samla familjen för grillkvällen.

Närområde

På Stadiongatan hittar du en av Malmös största Coop-butiker.

Kommunikation

Bor du på Södertorp så kan du via cykelvägar tar dig in till Malmös centrum på ca 10-15 minuter. Önskar du istället ta bussen så kan du enkelt ta stadsbusslinje nummer 6 till Triangeln på under 10 minuter.

Räkna på ditt nya boende