Visningar

Söndag 14 Augusti KL: 13:00 - 13:30 Bokad visning. Föranmälan krävs! Boka
Rörsjöstaden, Malmö

Kommendörsgatan 5A

På eftertraktad adress har vi nu nöjet att presentera denna underbara bostad i fastighet anno 1898. Lägenheten bjuder på allt som önskas från byggåret: högt i tak, stuckatur, takrosetter och mycket mer! Intill Kungsgatans grönskande promenadstråk tar vi steget in i denna genomgående bostad med stora fönsterpartier som skapar ett ljuvligt ljusinsläpp. Vi möts av en stor hall som tar oss vidare till lägenhetens alla rum. Vi finner ett rymligt sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter och gott om plats för en stor dubbelsäng och tillhörande sängbord. Vidare bjuds det på ett generöst vardagsrum som med enkelhet inrymmer både soffgrupp och matrumsbord för sociala tillställningar. Utöver detta finns ett renoverat badrum med dusch samt renoverat och modernt kök med liten matplats. Här bor ni på optimal adress med närhet till allt som Malmö har att erbjuda i form av närservice, restauranger och fik, kommunikationer och nöjesliv.


Ta chansen och anmäl dig till visning idag!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 51.2 kvm
Avgift 3854 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1898
Pris 2 550 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Sekelskiftestvåa intill grönskande promenadsråk!

Profilering maklarbild_hires

Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kommendörsgatan 5A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 51.2 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 51.2 kvm
Byggnadsår 1898
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Stor hall med goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober med skjutdörrar. Väggarna är släta och vita och på golvet ligger ett skeppsgolv som fortsätter in i köket.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum med flera möbleringsalternativ för både soffgrupp och matrumsbord. Stora fönsterpartier, stuckatur och lamprosett. Väggarna är släta och går i en sober blå/grå ton och på golvet ligger parkett i originalutförande.

Sovrum

Rofyllt och gårdsvänt sovrum med plats för stor dubbelsäng och tillhörande sängbord. Utmärkta förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob i fullhöjd med skjutdörrar. Väggarna är släta och vita och på golvet ligger ett brädgolv.

Kök

Modernt och välutrustat kök med fläkt, spishäll, diskmaskin, inbyggnadsugn och micro samt kyl och frys. Luckorna går i vitt med svart tillhörande bänkskiva och vitt kakel. Väggarna är släta och vita och på golvet ligger samma skeppsgolv som i hallen.

Badrum

Helkaklat och fräscht badrum utrustat med dusch, spegelskåp, kommod och wc. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet ligger ett svart klinker.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2021-02-19
Energikonsumtion 1410 kWh/m2 år.
Primärenergital 144

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208204001-0004
Pris 2 550 000 kr
Avgift 3854 kr/mån
Kommentar Inkl. värme, VA och kabel-TV.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Viggen
Organisationsform Bostadsrätt
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Viggen är en äkta förening som bildades 2006 och föreningen förvärvade fastigheten i oktober 2009. Föreningen omfattar 16 lägenheter och en lokal med adresserna Kommendörsgatan 5 A och B.
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Kabel-TV via ComHem
Föreningens ekonomi Föreningen har i nuläget inte tagit några beslut om att höja årsavgiften under 2022. Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse.
Äger föreningen marken Ja.
Renoveringar 2020 Renoverat portgångens valv samt målat
2019 Ny tvättmaskin i allmänna tvättstugan, el och armaturer installerat i källare, brandsläckare installerat i fastigheten.
2018 Frånluftsventilationen har totalrensats. Samtliga avlopps- och dagvattenrör har spolats och filmats.
2017 Byte av stamventiler och takfläkt. Allmän målning. Renovering av värmeväxlare.
2015 Nytt cykelskjul samt tak över källarnedgång samt omfogning av skorsten.
2014 Renovering av huskroppen utvändigt, takavattning och målning. Installation av fläkt i krypgrund.
2011 Fönster och dörrar målades om.
2009 Nytt tak, renovering av samtliga fönster och gathusets framsida.

Huset är uppfört under 1898 och omfattande renoveringar har skett på 1950-talet och 1970-talet.

Föreningen planerar att renovera/underhålla fönster, el, ventilation och del av fasad. Föreningen kommer att underhålla bl.a. el och fönster nästa år.
Parkering Föreningen har inga egna parkeringsplatser, boendeparkering råder i området. Kontakta Malmö Stad för mer information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Tele2.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Gemensam, grönskande innergård med sittplatser och ytterligare plats för odlingslådor.
Gemensamma utrymmen Möjlighet till att hyra ett extra förråd finns. Föreningen har en gemensam tvättstuga. Miljörum med sorteringsmöjligheter samt cykelförvaring.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren 2022-06-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Andelstal enligt föreningens register: Andelsprocent: 5,70559% Andelsprocent kapital: 6,45903% Andelsprocent årsavgift: 6,459%

Dokument

Området

Rörsjöstaden är ett delområde i stadsdelen Centrum, Malmö. Området var från början en grund sjö, Östra Rörsjön. Rörsjöstaden började anläggas på 1870-talet efter en plan av den dåvarande stadsingenjören Georg Gustafsson. Området är inspirerat av den parisiske stadsplaneraren Georges-Eugène Haussmann och uppbyggt kring en bred boulevard som sträcker sig genom hela området.

Närområde

Rörsjöstaden bjuder på närhet till många bekvämligheter och vi finner bland annat matbutiker, kaféer och restauranger i mångfald med utbud av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Helsingburger som finns belägget i Rörsjöparken. I området har vi även frisörer, gymanläggningar och mindre butiker. Området runt Värnhem bjuder på större affärsutbud bland annat i form av köpcentret Entré.

Kommunikation

Längsmed Föreningsgatan hittar vi stadsbusslinjerna 6 och 34 som tar oss mellan Klagshamn och handelsområdet Toftanäs alternativt mellan Sibbarp och Bernstorp.
I norra änden av området finner vi knutpunkten Värnhem där vi har förbindelser som tar oss genom hela Malmö samt ut till närliggande grannstäder.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

Vi finner stort urval av förskolor genom Rörsjöstaden. I området finner vi även flertalet gymnasieskolor så som Pauliskolan, Malmö Latin och Värnhemskolan som tillsammans huserar ca 3500 elever.

Räkna på ditt nya boende