VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Sorgenfri, Malmö

Kiviksgatan 4C

I stabila Brf Flädern finns en trivsam och genomgående 2:a med balkong. Denna smart planerade lägenhet med högt i tak finns en halv trappa upp. En mysig lägenhet med ett trivsamt kök, ett rymligt vardagsrum samt med mycket charm. Här bor du billigt i lugnt område med en mycket mysig innergård.
Nära till kommunikationer samt närhet till Folkets Park, Möllan och centrum!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 42 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2889 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1943
Pris 1 375 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Christina Ovallius
Fastighetsmäklare
0708-25 63 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Nour Khalil
Reg. Fastighetsmäklare
0734-32 37 06
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Genomgående och smart planerad 2:a med balkong i stabil förening!

Planritning

Christina Ovallius

Christina Ovallius

Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kiviksgatan 4C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 42 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 42 kvm
Byggnadsår 1943
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Entré

Vi välkomnas in i denna ljusa hall med goda avhängningsmöjligheter för jackor och skor. Här finns även en klädkammare med gott om plats för förvaring. Golvet består av parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Ett ljust och rymligt vardagsrum som ger plats åt både större soffgrupp och matplats. Ljusa nymålade väggar och på golvet ligger ett parkettgolv. Här finns utgången till balkongen som bidrar till ett rikligt ljusinsläpp.

Kök

Ett charmigt kök med vita skåpsluckor och en bänkskiva i trä. Detta är ett ljust kök med god arbetsyta och bra med utrymme för matbord. Ett mörkt och nylagt golv samt vitmålade väggar. Köket är utrustat med spis, ugn, diskmaskin (ej inkopplad), fläkt samt kyl och frys. Charmig detalj är också att den gamla tegelväggen är framtagen.

Sovrum

Intill köket finns sovrummet som även det har ljusa väggar och på golvet ligger samma golv som i köket.

Badrum

Ett ljust och stilrent badrum som är halvkaklat i vitt och med ett matchande klinkergolv. Här finns utöver WC och handfat även ett badkar som är inkaklat.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-10-09
Primärenergital 133

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2009-1-18-10
Pris 1 375 000 kr utgångspris
Avgift 2889 kr/mån
Kommentar inkl. värme och vatten. Obligatoriskt tillägg på 89kr/mån för bredband, samt obligatoriskt tillägg på 43kr/mån för kabel-TV.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,68989%
Andel av årsavgift 2,68989%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Flädern
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5734
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Flädern är en äkta förening och förfogar över 32 lägenheter samt 5 lokaler som innefattar 4 trappuppgångar på adresserna Kiviksgatan 4 A-D. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken och fastigheten färdigställdes 1943. I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB Malmö medan den tekniska förvaltningen sköts av HSB Fastighetsservice. Föreningen anordnar årligen en gemensam vår- och höststädning. Det är en familjär förening som strävar efter att involvera medlemmar. Det finns även möjlighet att odla i pallkragar på baksidan av huset.


Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningens ekonomi Avgiften höjdes med 2% 2019 och 2020 med anledning av pågående renoveringsprojekt, inga planerade avgiftshöjningar 2022 eller 2023 i dagsläget. (2022-08-04)
Äger föreningen marken Ja, föreningen äger marken.
Antal lägenheter 32
Antal lokaler 5
Renoveringar 2022 - Nytt passage och låssystem för entrégrind, trapphus.
2020 - Totalrenovering av fasad och balkonger. Byte av fönster.
2019 - OVK besiktning och sotning.
2018 - Radonmätning
2017 - Spolning avloppsrör
2012 - Upprustning av balkonger
2012 - Trapphus och källare målades om
2011 - Totalrensning av ventilationssystem. Relining av avloppsstammar. Installation av nya utanpåliggande kall- och varmvattenstammar
2010 - Installation av två nya tvättmaskiner och en ny torktumlare
2005 - Grunden tilläggsisolerades och dränerades. Renovering av panna (fjärrvärme)
2003 - Takpannorna byttes. Gavlarna tilläggsisolerades.
1997 - Elen byttes ut. Renovering av tvättstuga.
1989 - 1996 Byte av fönster.

Kommande renoveringar: Inga ytterligare underhåll planerade i dagsläget.
Parkering 15 inhägnade parkeringsplatser. Kösystem tillämpas, kontakta styrelsen för att ställa dig i kö. Avgift: 100 kr/mån. I övrigt tillämpas boendeparkering i området, det finns även en 24h-parkering på andra sidan gatan som är avgiftsbelagd.
Tv och bredband Kabel-TV: ComHem, grundutbud ingår inte i avgiften utan tillkommer som ett obligatoriskt separat tillägg på 43kr/mån. Internet: Halebop, 1000/1000 Mbit ingår inte i avgiften utan tillkommer som ett obligatoriskt separat tillägg på 89kr/mån.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har en samlingslokal i källaren samt ett cykelrum i källaren vid D-trappan. Det är tillåtet att ställa barnvagnen i de små ytterhusen vid entrédörrarna samt i cykelrummet i källaren, men ingen annanstans i de gemensamma utrymmena.

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel.

I föreningen finns en välskött och lummig innergård med stor gräsmatta och vackra planteringar inbäddat, omgiven av buskar och träd. Tillgång till gemensamma utemöbler och murad grill. Föreningen anordnar årligen en gemensam vår- och höststädning.
Övrigt Föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/malmo/fladern

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett vinds- samt ett källarförråd. - Lägenheten är registrerad som 1 rok i föreningens register men disponeras som 2 rok. - Säljaren informerar om att diskmaskinen ej är inkopplad och att ugnsglaset sitter lite löst.

Dokument

Området

Sorgenfri är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden. Området består till största delen av bostadsrätter med byggnation från 50- och 60-talet. Här har vi närhet till Möllevångstorget, Folkets Park, S:t Knut och Triangeln med stort utbud av restauranger, caféer och shopping. Det tar ca 5 min att komma till den nya tågstationen som tar dig vidare till både Hyllie och centralen.

Närområde

På Sorgenfri finner vi mindre bekvämligheter så som matbutiker, frisör, kaféer samt flertalet restauranger som erbjuder olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På ett bekvämt gångavstånd når vi busshållplats där Malmö express stadsbusslinje 5 går som tar oss genom centrala Malmö från Stenkällan i östra Malmö till Västra Hamnen. Härifrån avgår även flertalet andra stadsbussar som t.ex. linje 32 som tar oss mellan Käglinge till Norra Hamnen med stopp i centrala Malmö. Malmö City har vi mindre än 2 km bort som vi når på ca 5 minuter med cykel.

Parkering

I området finns parkerings- och garageplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi förskolor för dem minsta och för dem äldre barnen har vi grundskolan Stenkulaskolan som huserar ca 560 elever som är fördelade över årskurserna F-9. På bekvämt promenadavstånd finner vi Folkets park som erbjuder lekplatser, matställen och utomhusevenemang som marknader och konserter.

Räkna på ditt nya boende