VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Vita Höja, MALMÖ

Karolingatan 22

Nu kan vi med glädje presentera denna enastående lägenhet i eftertraktade Vita Höja! Här finner vi en fräsch tvåa med stilrena och moderna materialval i både det nyrenoverade köket och badrummet. Lägenhetens stora fönsterpartier ger ett gott ljusinsläpp tillsammans med den väl tilltagna inglasade balkongen, här kan man njuta året runt! Här bor du med fina grönområden i omgivningen, närhet till matbutiker och goda kommunikationsmöjligheter in till City.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 65 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3641 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1969
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Varo Dalawy
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
William Dam
Reg. Fastighetsmäklare
0766-455727
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Stilren tvåa på Vita Höja!

Varo Dalawy

Varo Dalawy

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Karolingatan 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 65 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 65 kvm
Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Vi stiger in i lägenheten och välkomnas av ett gott ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna i den rymliga hallen med vitmålade väggar. Här finns gott om plats för att hänga av oss ytterkläder samt goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum

Här välkomnas vi av ljusa väggar och ett parkettgolv som vilar under fötterna. Vardagsrummet är rymligt och ger plats för soff- samt matsalsmöblemang.

Balkong

Rymlig balkong med plats för loungemöblemang. Balkongen är beläget sydost och blickar ut över den gröna innergården.

Kök

I bostaden hjärta finner vi det moderna köket med goda arbetsytor i kombination med gott om plats för förvaring. Det stora fönstret ger ett härligt ljusinsläpp genom hela köket. Intill fönstret finns plats för matsalsmöblemang för 4-6 gäster.

Badrum

Badrummet består av moderna materialval, grått klinker och vitt kakel över alla väggar. Badrummet är utrustat med en rymlig dusch bestående av smidiga glasdörrar, spegel, WC samt vask med tillhörande kommod.

Sovrum

Vi tar oss vidare till sovrummet som är av större slag, här ryms en stor säng, nattduksbord samt extra förvaring. I sovrummet finner vi dessutom tre stora garderober med skjutdörrar. Även här erbjuds ett gott ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-03-04
Energikonsumtion 5249 kWh/m2 år.
Primärenergital 141

Ekonomi

Lägenhetsnummer 86
Pris 1 495 000 kr
Avgift 3641 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten och kabel-tv. Tillkommer gör ett obligatoriskt tillägg om 531 kr för värme. Föreningen har individuell mätning av el där medlemmen blir debiterad efter faktisk förbrukning.
Andel i förening 0,2372%
Andel av årsavgift 0,2444%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 152 734 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Vita Höja
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-8118
Gatuadress Karolingatan 1
Postnummer 21234
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@vitahoja.se
Hemsida http:// www.vitahoja.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Vita Höja bildades 1969 och föreningens fastigheter är uppförda samma år. Föreningen består av 6 niovåningshus med totalt 324 bostadsrätter fördelade på 1:or-3:or, samt affärslokalerna vid Höja centrum. Föreningen äger marken.

Föreningens fritidskommitté arrangerar ett flertal aktiviteter för medlemmarna varje år, t.ex. bussutfärder, dans- och grillkvällar, allsång, loppis, julmarknad m.m. Medlemmarna i föreningen har även möjlighet att vara med i olika studiecirklar, i föreningens regi. Föreningen har ett eget välutrustat gym, som är kostnadsfritt för medlemmarna att använda. Det finns även ett solarium i föreningen, i vilket man kan sola till självkostnadspris. Föreningen tillhandahåller även fastighetsskötare som medlemmarna kan ringa.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde senast avgiften 2023-01-01 med 8%. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 324
Antal lokaler 5
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar för ett takbyte, men när är ännu inte bestämt.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Ny belysning på gård, trapphus, vind, källare och garage.
2020 - Breddning av parkeringsplatser.
2019 - Gemensamma utrymmen.
2019 - Huskropp utvändigt
2019 - Markytor.
2018 - Relining av avloppstammarna och ny belysning.
2016 - Takfläktar är bytta.
2015 - Injustering av värmesystem och byte av värmeväxlare.
2014 - Totalrenovering värmecentraler med nya värmeväxlare och reglerutrustning. Även radiatorventiler är utbytta och elementen renspolade.
2011-2012 - Byte av garageportar. Avfallstankar till sopsortering med sopsugar installerade i källare. Avloppsstammar spolade.
1994 - Fasad
1984 - Fönster med ytterbåge i aluminium

Föreningen följer en underhållsplan.
Parkering Föreningen har 272 parkeringsplatser med p-kort där man får ställa sig vart man vill. Parkeringsplatserna kostar 60 kr/mån. Föreningen har dessutom 120 garageplatserna som kostar 175 kr/mån.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Internet kan erhållas via Com Hem. För mer info om utbud och priser, besök www.comhem.se.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningens gård är ett mycket attraktivt grönområde. På gården finns möjligheter till allehanda rekreation, t.ex. boulespel, grillning, fotboll, lekplatser eller bara avkoppling vid någon av föreningens många möblerade utemiljöer.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns ett kostnadsfritt gym, gemensamhetslokal, bibliotek och hobbyrum. I varje hus som föreningen har finns det en tvättstuga med tillhörande mangelrum, torkrum och torktumlare. Tvättstugor är renoverade för några år sedan och är i fint skick.
Övrigt För mer information besök föreningens hemsida: http:// www.vitahoja.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga P-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Vita Höja är en del av Höja som tillhör stadsdelen Husie, Malmö. Området består utav sex stycken niovåningshus som byggts 1969 och ligger på Malmös högsta naturliga punkt, vilket innebär att många har en milsvid, fantastisk utsikt.

Närområde

På Höja Centrum som ligger i norra delen av området hittar vi en livsmedelsbutik, konditori, frisörsalong samt blomsterbutik. På andra sidan Agnesfridsvägen hittar vi Husies vårdcentral. Det är ca 3 km till Jägersro Center där vi finner matbutik, kaféer, restauranger, klädaffärer och apotek.

Kommunikation

Från hållplats Malmö Höja går linje 170 & 31 som tar dig snabbt både till centrala Lund samt centrala Malmö på nolltid. Ett stenkast bort hittar vi hållplats Västra Skrävlinge där vi hittar MalmöExpressen linje 5 samt linje 33. På 5 minuter tar du dig ut på både yttre samt inre ringvägen vilket gör att man snabbt till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området har vi även en förskolan Höja samt grundskolan Höjaskolan som huserar ca 530 elever fördelat över årskurserna F-9. På andra sidan Agnesfridsvägen finner vi Husies vårdcentral.

Räkna på ditt nya boende