VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vita Höja, MALMÖ

Karolingatan 20

Nu kan vi med glädje presentera denna enastående lägenhet i eftertraktade Vita Höja! Här finner vi en fräsch trea med stilrena och moderna materialval i hela lägenheten. Även badrum, toalett och köket är nyrenoverat i neutrala färger samt modernt material. Lägenhetens stora fönsterpartier ger ett gott ljusinsläpp tillsammans med den stora och väl tilltagna inglasade balkongen, här kan man njuta året runt! Här bor du med fina grönområden i omgivningen, närhet till matbutiker och goda kommunikationsmöjligheter in till City.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 85 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4611 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1968
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Varo Dalawy
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Totalrenoverad trea i Vita Höja

Varo Dalawy

Varo Dalawy

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Karolingatan 20

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 85 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 9

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 85 kvm
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Vi tar hissen upp till fjärde våningen och möts av en ljus hall med goda avhängningsmöjligheter. Här har vi dessutom utmärkta förvaringsmöjligheter. På golvet vilar ljust parkettgolv och väggarna är målade i beige.

Sovrum

Från hallen når vi bostadens första sovrum, perfekt som hemmakontor eller barnrum. Parkettgolv och beiga väggar.

Sovrum

Vidare har vi bostadens master sovrum som hyser både stor dubbelsäng som ytterligare möblemang i form av extra förvaringsmöbler eller spjälsäng. Vi finner dessutom goda ytor för förvaring. Beige kulör på väggar samt parkettgolv.

Badrum

Vi tar oss vidare ut till bostadens helkaklade badrum med beiget kakel på väggar som går fint med det mörka klinkergolvet. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, handdukstork, vask med kommod, spegelskåp samt toalettstol. Egna tvättmöjligheter i form av tvättmaskin samt torktumlare.

Gäst-WC

I hallen hittar vi även bostadens gäst-WC som är enkelt och elegant inredd med kakel i beige genom hela WC:n. Utrustningen består av handfat med kommod, spegelskåp samt toalettstol.

Kök

Från hallen når vi det ansenliga och moderna köket där inredningen bär grå färg och vitmelerad bänkskiva samt stänkskydd i samma stuk. Vi har goda förvaringsmöjligheter med både under- och överskåp. Här får vi dessutom plats med en matgrupp för 4-6 personer. På taket finner vi dessutom ett inbyggt högtalarsystem som ger ännu mer nöje till matlagningen och bidrar till mer livskvalitet. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggd ugn, diskmaskin, inbyggd mikro samt hel kyl och frys.

Vardagsrum

I direkt anslutning till köket möts vi av vardagsrummet som bjuder på ett enastående ljusinsläpp med hjälp av fönsterpartierna som vetter ut mot två väderstreck. Här har vi gott om plats för en större soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang. Väggarna är målade i vitt och på golvet vilar ekparkett.

Balkong

Från vardagsrummet tar vi oss ut till den inglasade balkongen som vetter ut mot sydost och tittar ut mot grönskan. Här möblerar vi med enkelhet en större loungegrupp där vi gärna spenderar sommarkvällarna med familjen.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-03-04
Energikonsumtion 5248 kWh/m2 år.
Primärenergital 141

Ekonomi

Lägenhetsnummer 118
Pris 2 495 000 kr
Avgift 4611 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten och kabel-tv. Tillkommer gör ett obligatoriskt tillägg om 694 kr för värme. Föreningen har individuell mätning av el där medlemmen blir debiterad efter faktisk förbrukning.
Andel i förening 0,30501%
Andel av årsavgift 0,30957%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 196 397 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Vita Höja
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-8118
Gatuadress Karolingatan 1
Postnummer 21234
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@vitahoja.se
Hemsida http:// www.vitahoja.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Vita Höja bildades 1969 och föreningens fastigheter är uppförda samma år. Föreningen består av 6 niovåningshus med totalt 324 bostadsrätter fördelade på 1:or-3:or, samt affärslokalerna vid Höja centrum. Föreningen äger marken.

Föreningens fritidskommitté arrangerar ett flertal aktiviteter för medlemmarna varje år, t.ex. bussutfärder, dans- och grillkvällar, allsång, loppis, julmarknad m.m. Medlemmarna i föreningen har även möjlighet att vara med i olika studiecirklar, i föreningens regi. Föreningen har ett eget välutrustat gym, som är kostnadsfritt för medlemmarna att använda. Det finns även ett solarium i föreningen, i vilket man kan sola till självkostnadspris. Föreningen tillhandahåller även fastighetsskötare som medlemmarna kan ringa.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde senast avgiften 2023-01-01 med 8%. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 324
Antal lokaler 5
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2023: Takrenovering vid montering av solceller.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 - Spolning stammar
2020 - Markytor
2020 - Installationer VVS och El.
2020 - Tvättstuga
2020 - Ny belysning på gård, trapphus, vind, källare och garage.
2020 - Breddning av parkeringsplatser.
2019 - Gemensamma utrymmen.
2019 - Huskropp utvändigt
2019 - Markytor.
2018 - Relining av avloppstammarna och ny belysning.
2016 - Takfläktar är bytta.
2015 - Injustering av värmesystem och byte av värmeväxlare.
2014 - Totalrenovering värmecentraler med nya värmeväxlare och reglerutrustning. Även radiatorventiler är utbytta och elementen renspolade.
2011-2012 - Byte av garageportar. Avfallstankar till sopsortering med sopsugar installerade i källare. Avloppsstammar spolade.
1994 - Fasad
1984 - Fönster med ytterbåge i aluminium

Föreningen följer en underhållsplan.
Parkering Föreningen har 272 parkeringsplatser med p-kort där man får ställa sig vart man vill. Parkeringsplatserna kostar 60 kr/mån.
Föreningen har dessutom 120 garageplatserna som kostar 175 kr/mån.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Internet kan erhållas via Com Hem. För mer info om utbud och priser, besök www.comhem.se.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningens gård är ett mycket attraktivt grönområde. På gården finns möjligheter till allehanda rekreation, t.ex. boulespel, grillning, fotboll, lekplatser eller bara avkoppling vid någon av föreningens många möblerade utemiljöer.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns ett kostnadsfritt gym, gemensamhetslokal, bibliotek och hobbyrum. I varje hus som föreningen har finns det en tvättstuga med tillhörande mangelrum, torkrum och torktumlare. Tvättstugor är renoverade för några år sedan och är i fint skick.
Övrigt För mer information besök föreningens hemsida: http:// www.vitahoja.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga P-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Vita Höja är en del av Höja som tillhör stadsdelen Husie, Malmö. Området består utav sex stycken niovåningshus som byggts 1969 och ligger på Malmös högsta naturliga punkt, vilket innebär att många har en milsvid, fantastisk utsikt.

Närområde

På Höja Centrum som ligger i norra delen av området hittar vi en livsmedelsbutik, konditori, frisörsalong samt blomsterbutik. På andra sidan Agnesfridsvägen hittar vi Husies vårdcentral. Det är ca 3 km till Jägersro Center där vi finner matbutik, kaféer, restauranger, klädaffärer och apotek.

Kommunikation

Från hållplats Malmö Höja går linje 170 & 31 som tar dig snabbt både till centrala Lund samt centrala Malmö på nolltid. Ett stenkast bort hittar vi hållplats Västra Skrävlinge där vi hittar MalmöExpressen linje 5 samt linje 33. På 5 minuter tar du dig ut på både yttre samt inre ringvägen vilket gör att man snabbt till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området har vi även en förskolan Höja samt grundskolan Höjaskolan som huserar ca 530 elever fördelat över årskurserna F-9. På andra sidan Agnesfridsvägen finner vi Husies vårdcentral.

Räkna på ditt nya boende