VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vita Höja, Malmö

Karolingatan 12

Äntligen kan vi presentera denna skönhet till lägenhet i eftertraktade Vita Höja! I denna moderna och lyxiga tvårumslägenheten finner vi enhetlig interiör samt helt nyrenoverat kök och badrum med moderna och stilrena materialval. Bostadens lyxiga karaktär följer med ut till den inglasade balkongen som gärna används som ett extra rum året om, från balkongen beaktar vi föreningens mysiga innergård med mycket grönska. Bo med optimal planlösning och bra kommunikationer, detta är ingen lägenhet ni vill missa. Välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 65 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3641 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1969
Pris 1 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Varo Dalawy
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Otto Gröön
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Renoverad tvåa i säker förening.

Planritning

Varo Dalawy

Varo Dalawy

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Karolingatan 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 65 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 9

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 65 kvm
Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Entré

När vi kommer in i lägenheten möts vi av en öppen och ljus entré, det finns goda möjligheter för avlastningsbänk samt en naturlig plats för avhängningsmöjligheter på höger sida. Entrén är klädd med vitmålade väggar och har ett ljust parkettgolv som sträcker sig genom hela lägenheten.

Vardagsrum

I vardagsrummet möts vi av två stora fönster för optimalt ljusinsläpp, rummet är väldigt bra planerat för att få plats med soff- samt matsalsmöblemang för kvalitetstid med vänner och familj. Fönsterbrädorna är gjorda av vacker sten. Väggarna här är också vitmålade och det ljusa parkettgolvet sträcker sig även hit.

Sovrum

Vi tar oss vidare till sovrummet där vi hittar ett ljust rum med fullt av förvaringsmöjligheter tack vare de platsbyggda garderoberna, fönstret i sovrummet gränsar till den inglasade balkongen vilket ger oss en lugn och rofylld känsla. I sovrummet får vi plats med både en stor säng samt en hörna för arbete eller en sminkstation. Även i detta rum hittar vi vita väggar och det ljusa parkettgolv som sträcker sig genom hela lägenheten.

Kök

Bostadens kronjuvel hittar vi i det nyrenoverade köket, det ljusa parkettgolvet följer med från vardagsrummet men väggarna här är klädda med vitt kakel som både ger bra stänkskydd samt smälter bra in med den vita väggfärgen. Köket har ett stort fönster som går ut mot den gröna innergården vilket ger gott med ljusinsläpp. Materialvalet i köket är verkligen genomtänkt och har en enhetlig färg av ljusgrå nyans, på väggen hänger ett vitrinskåp med fyra luckor för stor förvaring. Bo med lyxen av integrerad diskmaskin, ugn, spishäll och stilren fläkt.

Badrum

När vi stiger in i det nyrenoverade badrummet får vi direkt en känsla av lyx, de moderna materialvalen gör att kommer se nytt ut i flera år till. En stor dusch med glasdörrar längst in i badrummet öppnar upp plats för handduktstork, hylla för förvaring, spegelskåp, vask med underskåp och toalett. Väggarna är klädda med ett ljusgrått kakel och golvet klätt med ett mörkgrått klinker.

Balkong

Från vardagsrummet når vi den inglasade balkongen, ett mindre möblemang med en liten soffa och två stolar passar perfekt för att nyttja denna ljusa yta som ger utsikt till föreningens fina innergård. Golvet är belagt med fint trätrall och väggarna är enhetliga med byggnadens fasad.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-03-04
Energikonsumtion 5248 kWh/m2 år.
Primärenergital 149

Ekonomi

Lägenhetsnummer 248
Pris 1 695 000 kr
Avgift 3641 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten och kabel-tv. Tillkommer gör ett obligatoriskt tillägg om 531 kr för värme. Föreningen har individuell mätning av el där medlemmen blir debiterad efter faktisk förbrukning.
Andel i förening 0,2372%
Andel av årsavgift 0,2444%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 152 734 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Vita Höja
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-8118
Gatuadress Karolingatan 1
Postnummer 21234
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@vitahoja.se
Hemsida http:// www.vitahoja.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Vita Höja bildades 1969 och föreningens fastigheter är uppförda samma år. Föreningen består av 6 niovåningshus med totalt 324 bostadsrätter fördelade på 1:or-3:or, samt affärslokalerna vid Höja centrum. Föreningen äger marken.

Föreningens fritidskommitté arrangerar ett flertal aktiviteter för medlemmarna varje år, t.ex. bussutfärder, dans- och grillkvällar, allsång, loppis, julmarknad m.m. Medlemmarna i föreningen har även möjlighet att vara med i olika studiecirklar, i föreningens regi. Föreningen har ett eget välutrustat gym, som är kostnadsfritt för medlemmarna att använda. Det finns även ett solarium i föreningen, i vilket man kan sola till självkostnadspris. Föreningen tillhandahåller även fastighetsskötare som medlemmarna kan ringa.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde senast avgiften 2023-01-01 med 8%. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 324
Antal lokaler 5
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2023: Takrenovering vid montering av solceller.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 - Spolning stammar
2020 - Markytor
2020 - Installationer VVS och El.
2020 - Tvättstuga
2020 - Ny belysning på gård, trapphus, vind, källare och garage.
2020 - Breddning av parkeringsplatser.
2019 - Gemensamma utrymmen.
2019 - Huskropp utvändigt
2019 - Markytor.
2018 - Relining av avloppstammarna och ny belysning.
2016 - Takfläktar är bytta.
2015 - Injustering av värmesystem och byte av värmeväxlare.
2014 - Totalrenovering värmecentraler med nya värmeväxlare och reglerutrustning. Även radiatorventiler är utbytta och elementen renspolade.
2011-2012 - Byte av garageportar. Avfallstankar till sopsortering med sopsugar installerade i källare. Avloppsstammar spolade.
1994 - Fasad
1984 - Fönster med ytterbåge i aluminium

Föreningen följer en underhållsplan.
Parkering Föreningen har 272 parkeringsplatser med p-kort där man får ställa sig vart man vill. Parkeringsplatserna kostar 60 kr/mån.
Föreningen har dessutom 120 garageplatserna som kostar 175 kr/mån.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Internet kan erhållas via Com Hem. För mer info om utbud och priser, besök www.comhem.se.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningens gård är ett mycket attraktivt grönområde. På gården finns möjligheter till allehanda rekreation, t.ex. boulespel, grillning, fotboll, lekplatser eller bara avkoppling vid någon av föreningens många möblerade utemiljöer.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns ett kostnadsfritt gym, gemensamhetslokal, bibliotek och hobbyrum. I varje hus som föreningen har finns det en tvättstuga med tillhörande mangelrum, torkrum och torktumlare. Tvättstugor är renoverade för några år sedan och är i fint skick.
Övrigt För mer information besök föreningens hemsida: http:// www.vitahoja.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga P-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Vita Höja är en del av Höja som tillhör stadsdelen Husie, Malmö. Området består utav sex stycken niovåningshus som byggts 1969 och ligger på Malmös högsta naturliga punkt, vilket innebär att många har en milsvid, fantastisk utsikt.

Närområde

På Höja Centrum som ligger i norra delen av området hittar vi en livsmedelsbutik, konditori, frisörsalong samt blomsterbutik. På andra sidan Agnesfridsvägen hittar vi Husies vårdcentral. Det är ca 3 km till Jägersro Center där vi finner matbutik, kaféer, restauranger, klädaffärer och apotek.

Kommunikation

Från hållplats Malmö Höja går linje 170 & 31 som tar dig snabbt både till centrala Lund samt centrala Malmö på nolltid. Ett stenkast bort hittar vi hållplats Västra Skrävlinge där vi hittar MalmöExpressen linje 5 samt linje 33. På 5 minuter tar du dig ut på både yttre samt inre ringvägen vilket gör att man snabbt till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området har vi även en förskolan Höja samt grundskolan Höjaskolan som huserar ca 530 elever fördelat över årskurserna F-9. På andra sidan Agnesfridsvägen finner vi Husies vårdcentral.

Räkna på ditt nya boende