Budgivning pågår

Senaste bud:
1 695 000 kr

Visningar

Söndag 10 December KL: 12:00 - 12:30 Tidsbokad visning! Anmälan krävs och görs via mäklarens hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Pildammarna, MALMÖ

John ericssons väg 55A

I det eftertraktade området intill den vackra Pildammsparken finns denna smakfullt renoverade tvårumslägenhet. Här har varje detalj omsorgsfullt planerats för att skapa en modern och trivsam boendemiljö. Lägenheten är belägen i hörnläge och har en underbar balkong i sydväst, vilket ger möjlighet till härliga stunder utomhus. Det unika med denna bostad är den öppna spisen, som är den enda i föreningen och skapar en mysig atmosfär under kalla kvällar. Välkommen till visning för att uppleva allt detta och mer därtill!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 64 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4276 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1946
Pris 1 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

John ericssons väg 55A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 64 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 64 kvm
Byggnadsår 1946
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Entre

Vi möts av en generös hall med en elegant ekparkett som pryder golvet och väggarna är vita. Hallen ger ett inbjudande intryck och erbjuder inte mindre än tre funktionella garderober, samt en rymlig avhängningsyta för praktisk användning.

Kök

Köket är stilfullt utformat med praktiska förvaringslösningar och rymmer en matplats med ett matbord för minst fyra personer. Skåpsluckorna ovan arbetsbänken har en elegant kopparfärg som harmonierar med den mörka kulören i resten av köket. En vit porslinvask kompletteras av en exklusiv bänkskiva i svart corian och vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsytan. Effektiv belysning i form av spotlights är strategiskt placerad under överskåpen för praktisk användning. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, ugn, spishäll, fläktkåpa och diskmaskin. Väggarna är målade i neutral vitt och golvet täcks av ett praktiskt laminatgolv.

Vardagsrum

Lägenheten erbjuder ett rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från fönster som vetter åt två olika väderstreck. Rummet har gott om plats för en stor soffgrupp och matbord för minst sex personer. Från vardagsrummet leder en dörr ut till den rymliga balkongen som är belägen i optimalt sydvästläge. En unik funktion i lägenheten är den fullt fungerande öppna spisen, som är den enda av sitt slag i föreningen. Balkongen blir en perfekt plats att tillbringa ljumma sommarkvällar medan man njuter av solnedgången och under mörka höstkvällar skapar den öppna spisen en mysig atmosfär. Golvet täcks av en elegant ekparkett som harmoniserar med de fräscha vita väggarna i rummet.

Sovrum

Sovrummet i lägenheten erbjuder en härlig och lugn atmosfär med ett vackert fönsterparti i form av ett burspråk. Det finns gott om utrymme för en dubbelsäng och förvaring. Väggarna är vita och golvet täcks av mörka brädgolv som skapar en kontrast till de ljusa väggarna.

Badrum

Helkaklat badrum med klinkergolv i blandade färger som möter vita och gråa väggar. Här finns WC, handfat med underskåp, spegel, duschhörna med vikväggar samt bekvämligheten i form av en tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-10-09
Primärenergital 156

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1004
Pris 1 695 000 kr
Avgift 4276 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för bredband 165:-
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,91%
Andel av årsavgift 3,915%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 803 840 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Brf Sundet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-2368
Gatuadress John ericssons väg 55C
Postnummer 21762
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Brf Sundet är en äkta förening som bildades 1950. Föreningen förfogar över ett hus byggt 1946 med sammanlagt 24 lägenheter, samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Brf Sundet innefattar 4 trappuppgångar; John Ericssons väg 55 A-C samt Mariedalsvägen 68. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo. Föreningen äger marken.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgifterna med 2% 2023-01-01.
Äger föreningen marken Ja, tomten friköptes 2021.
Renoveringar Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns.
Omdragning av elektriciteten - 1990
Renovering av fönster - 1990
Omläggning av takpannor - 1990
Modernisering av panncentralen - 2003
Byggnation av sophus - 2003
Förbättringar av innergården, asfalteringar, cykelställ mm - 2005
Installering av porttelefon - 2007
Ombyggnation av styrelserum och bastu - 2008
Relining av avloppsstammar kök/bad - 2008
Balkong- och fasadrenovering - 2011
Bredbandsinstallation -2016
Installation av bredband via fiber - 2016
Reparation av radiator- och varmvattenväxlare - 2017
Renovering av balkonger - 2020
Tomten friköptes - 2021
Parkering Föreningen tillhandahåller ingen parkering. Boendeparkering råder i området. För mer information, kontakta Malmö stad.
Tv och bredband TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och basutbudet ingår i månadsavgiften. Internet: Föreningen har dragit in fiber och bredbandet tillkommer som en kostnad på avgiftsavin om 165 kr/mån.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Gemensam och välutrustad tvättstauga finns i källaren.
Ett övernattningsrum finns att nyttja för medlemmarna för ca 100 kr/natten. I anslutning till övernattningsrummet finns även en bastu. Båda är tillgängliga för alla genom bokningssystem. Föreningen har även en stor vacker innergård med grillplats. Till lägenheten hör två källarförråd.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten. Spekulanter uppmanas även att noggrant läsa igenom den juridiska köparinfon.

Övrigt

Allmänt om bostaden - I dagsläget disponerar säljaren över 2 st källarförråd.

Dokument

Området

Pildammarna ligger i hjärtat av Malmö och består mestadels av Malmös största park, Pildammsparken. Pildammarna har en lång historia som tar oss hela vägen tillbaka till 1500-talet när första dammen anlades som Malmös vattenreservoar. Namnet- Pildammarna kommer av att man planterade pilträd längs dammen för att stärka skyddsvallen. I området finner vi förskolan Carl-Gustav samt uteförskolan Stock och sten. Vi har även den internationella skolan Bladins som har elever från förskola upp till årskurs nio.

Närområde

I området finner vi närhet till allt från livsmedelsbutik till gym. Området rymmer en stor variation av restauranger med den enklare pizzan på hörnet till en sexrätters meny med utsikt över dammen på mysiga Bloom in the Park. Ett stenkast från området ligger Triangeln köpcentrum med 80 butiker och restauranger med olika kulinariska bakgrunder.
I området har vi en lokal vårdcentral medan på andra sidan Pildammsvägen ligger Skånes universitetssjukhus.

Kommunikation

Längst John Ericssons väg hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen.
Kikar vi på Kronborgsvägen så går busslinje 1 som går mellan Elinegård och Kristineberg strax utanför Oxie.
Endast ett stenkast bort hittar vi station Triangeln, här stannar 6 av Malmös 13 busslinjer. 25 meter under markytan hittar vi tågstationen där Öresundstågen samt Pågatågen stannar och tar en enkelt ut till Skånes städer.

Övrigt

I området finner vi Malmö IP där damlaget FC Rosengård har sin hemmaplan.
I nordöstra delen av området hittar vi Nordens största operahus, Malmö Opera som invigdes 1944.
Inne i parken hittar vi Kronprinsessans Blomstergata som döptes efter Kronprinsessan Margareta 1914 och leder till Margaretapaviljongen och ett härligt café med stor uteservering.
För de som känner sig badsugna under sommarperioden ligger Ribersborgsstranden ”Ribban” mindre än 10 min bort med cykel.

Räkna på ditt nya boende