Visningar

Tisdag 16 Juli KL: 16:00 - 16:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Västra Kattarp/Hindby, Malmö

Jägersrovägen 8C

Välkommen till denna inbjudande och stilfulla tvårummare på 51,5 kvm, belägen på andra våningen. Här erbjuds en välplanerad bostad med optimala kvadratmetrar. Det stora och rymliga köket har gott om förvaringsutrymme och arbetsyta. Vardagsrummet är ljust och luftigt med ett vackert ljusinsläpp, och härifrån når du även balkongen. Bostaden har dessutom ett rymligt sovrum med inbyggd garderob samt ett badrum i stilrena toner från 2017. Missa inte denna fantastiska möjlighet!

Välkommen att lämna din intresseanmälan eller boka in dig på en visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 51.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3771 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1955
Pris 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Inbjudande och stilren tvårummare med balkong!

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Jägersrovägen 8C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 51.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 51.5 kvm
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

In genom hallen välkomnas vi av en ljus och rymlig hall, här finns gott om plats för avhängningsmöjligheter både för ytterkläder, skor och förvaring. Väggarna är vita och på golvet finner vi ett grått klinkergolv

Kök

Köket i bostaden är stilrent med vita köksluckor och en laminatbänkskiva i svart, ovanför köksluckorna finner vi ett svart kakel. Här finns dessutom rikligt med förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med en inbyggd mikrovågsugn, intrigerad diskmaskin, spis, samt kyl/frys. Väggarna är vita och på golvet finner vi ett grått klinkergolv.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på rikligt med yta, här skulle du både få plats med en soffgrupp och en matgrupp om det är något som önskas. Här finns dessutom stora fönster som släpper in ett vackert ljusinsläpp. På golvet vilar ett vackert parkettgolv och väggarna är vita. Från vardagsrummet når vi även bostadens balkong som ger utsikt över områdets grönområden. På balkongen skulle du kunna få plats med ett caféset om det är något som skulle önskas. Balkongen ligger i väst, vilket innebär att du kommer kunna njuta av kvällssolen.

Sovrum

Lägenhetens sovrum har gott om utrymme, här skulle du få plats med en dubbelsäng eller en mindre säng med skrivbord om det är något som önskas. Här finner vi dessutom en inbyggd garderob som erbjuder bra med förvaring. På golvet finner vi parkettgolv och väggarna är vita.

Badrum

Badrummet går i stilrena toner med vitt kakel och grått klinker. Badrummet är utrustat med wc, vask med kommod, spegelskåp och dusch. Här finner även plats för mindre förvaring.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-10-14
Primärenergital 152

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208007001-0038
Pris 995 000 kr
Avgift 3771 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Obligatorisk tillägg för värme tillkommer om 549 kr/mån. Den totala månadsavgiften blir därmed 4 320 kr/mån.
Andel i förening 0,50459%
Andel av årsavgift 0,50465%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 249 017 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens Brf Malmöhus 7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-8126
Gatuadress Botildenborgsvägen 11B
Postnummer 21362
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Malmöhus 7 bildades 1955 och äger fastigheten Hästhoven 8 i Malmö
vilken består av 9 huskroppar med totalt 19 trapphus och 187 lägenheter samt 28 uthyrningslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningens nio hus finns på tre olika gatuadresser; Jägersrovägen 8, 10, 12, 16 och 18, Botildenborgsgatan 9, 11 och 13 och Poppelgatan 28
Bostadsrätterna är fördelat på;
33 stycken - ettor
124 stycken - tvåor,
28 stycken - treor
2 stycken fyror
samt 12 lokaler med hyresrätt.


Riksbyggen förvaltar föreningen.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 12% 2024-01-01 För underhållsarbete framöver kan en avgiftshöjning på runt 10% ske nästa år. Styrelsen fastställer avgiftshöjning i oktober-november månad. (kontrollerat 2024-06-26). Skuldsättning kr/kvm upplåten med bostadsrätt är 5 108 kr/kvm enligt årsredovisningen 2023.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt och avtalet omförhandlas 2025. Fastigheten är upplåten med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m. 2025-01-01 med en årlig avgäld på 484 792 kr. Föreningen har fått en ny årlig avgäld fr.o.m. 2025-01-01 på 792 090 kr avgälden gäller oförändrat i 10 år.
Antal lägenheter 187
Antal lokaler 28
Renoveringar Utförda renoveringar:
2007 - Takrenovering
2013 - Värmeanläggning
2014 - Markytor
2014 - Huskropp utvändigt
2014 - Gemensamma utrymmen
2016 - Byte av tvättmaskiner
2017 - Stambyte
2018 - Murning av garageuppfart
2020 - Installationer värmecentral
2022 - Termostatbyte, värmeväxlare & termostater
2022 - Taggsystem & porttelefoner

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer byta fönsterna under hösten 2024.

Det kommer även ske byte balkongdörr. Samt tvätt av fasad och målning av trapphus som kommer påbörjas till hösten. Föreningen kommer även att byta ut garageportar och ser över möjligheter till solceller som medlemmar kommer få rösta om på extra stämma.
Parkering Det finns 15 P-platser, kostnad 250 :-/mån och det finns 7 garageplatser, men garageplatserna kommer inte vara tillgängliga på ett tag med tanke på det underhållsarbete som kommer ske. Separat kö tillämpas. Det finns möjlighet parkera fritt på Botildenborgsvägen och Poppelgatan.
Tv och bredband Fiber-LAN från Bahnhof, ny internetleverantör sedan 2020, Hastighet 1000/1000Mbit (ingår i månadsavgiften).
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Två stycken tvättstugor finns. Det är veckotvättstuga samt en månadstvättstuga. Det finns där två maskiner samt torktumlare i båda. Även torkrum ska finnas. Det finns cykelförråd men inga andra gemensamma lokaler.
Övrigt Föreningen har gemensam el/IMD. Medlemmarna debiteras månadssvis (via månadsavin)
och betalar för egen faktiska förbrukning.

Varje lägenhet har ett vinds- eller källarförråd samt ett matförråd. Dessa ska vara tömda vid överlåtelse. Det är dock köparens eget ansvar att se till att förråd är tömda innan tillträde.
Föreningen bistår inte med hjälp om köpare mot förmodan brustit i sitt ansvar att undersöka detta.
Förråd, oavsett om de används eller inte, måste vara låsta.

OVK-besiktning utförs i fastigheternas i bostadsrätter, som alla har självdrag, vart 6:e år. Utfört senast 2019. Inte tillåtet att koppla elektriskt fläkt eller bygga för ventilationskanaler.
Obs det måste finnas öppningsbar lucka för luftintag i sovrum. Får inte vara övermålad!

Varje lägenhet ska vara utrustad med brandvarnare. Denna ska finnas i lägenheten vid försäljning och medlemmen ansvarar för att den fungerar.

Föreningen vill även uppmana till att alltid kontrollera att ventilation inte är överbyggd, Ventilation ska finnas i sovrum, kök och vardagsrum. Ventilation i badrum måste alltid stå lite öppen eftersom det är självdrag i lägenheterna

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-06-24 samt säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Finns vindsförråd och ett matförråd till lägenheten.

Dokument

Området

Västra Kattarp/Hindby är ett bostads- och affärsområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området har en mycket blandad uppbyggnad där vi på västra sidan hittar flerfamiljshus och radhus, och där östra sidan består av villakvarter där många byggnader är uppförda under 1940-talet.

Närområde

I området hittar vi ICA Maxi Stormarknad längsgående Ystadvägen. Här finner vi även en rad mindre matställen samt Malmös största veterinärsanläggning. Längst Cypressvägen som vi har ytterst i den östra delen hittar vi mindre företag och verksamheter.

Kommunikation

På Jägersrovägen hittar vi stadsbusslinje 1 som går mellan Kristineberg utanför Oxie till Elinelund med stopp i centrala Malmö. Längst Ystadvägen i södra delen av området hittar vi linje 32 som tar oss mellan Käglinge och Norra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Området ligger i anslutning till inre ringvägen som man enkelt tar sig ut på några få minuter.

Parkering

Till största del råder fri parkering genom hela området. I nordvästra delen finns ett fåtal parkeringsplatser att hyra.

Övrigt

I området finner vi mindre förskolor så som Cypressens förskola samt Herdinnans förskola.
För dem lite större barnen har vi Rosenholmsskolan som huserar ca 100 elever fördelat på årskurserna F-3.

Räkna på ditt nya boende