Visningar

Onsdag 17 April KL: 18:00 - 18:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Söndag 21 April KL: 11:10 - 11:40 Öppen visning, välkomna! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Hyllie, Malmö

Hyllie vattenparksgata 44

I ett attraktivt område möter vi denna välplanerade, otroligt fina och ljusa tvårummare med en härlig uteplats ut mot innergården. Bostaden erbjuder ett vackert ljusinsläpp och en hemtrevlig atmosfär. Köket är modernt med en öppen planlösning mot vardagsrummet, vilket bjuder in till en trevlig social yta. Denna yta kan lätt möbleras med en soffgrupp och en matgrupp om det är något som skulle önskas. Sovrummet är rymligt och härifrån når vi även den härliga uteplatsen som ligger i öst. Dessutom finns här även goda förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter. Denna bostad har alla bekvämligheter du kan tänkas behöva!

Här bor du i ett perfekt läge med gångavstånd till såväl Emporia som Hyllie Station, och mitt över gatan hittar du även City Gross.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 56 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3829 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 2018
Pris 2 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus och inbjudande tvåa med uteplats ut mot föreningens härliga innergård!

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hyllie vattenparksgata 44

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 56 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 6

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 56 kvm
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, FTX
Bredband Tele2

Rum

Hall

In genom dörren möts vi av en ljus och inbjudande hall som erbjuder goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Det finns dessutom en skjutdörrsgarderob i hallen som erbjuder plats för förvaring. Golvet pryds av ett parkettgolv och väggarna är vita, vilket är genomgående i lägenheten.

Kök

Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet, vilket bjuder in till en trevlig social yta. Köket erbjuder även på både god arbetsyta och förvaring, luckorna är ljusgråa och det finns vitt kakel ovanför den gråa bänkskivan som är i laminat. Köket är utrustat med fläkt, induktions häll, ugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin och kyl/frys.

Vardagsrum

Vardagsrummet är välplanerat och bjuder in till en riklig yta, här får du plats med både soffgrupp och en matplats om det är något som önskas. Här finns dessutom flertal fönster som släpper in ett vackert ljusinsläpp. Parkettgolv och vita väggar.

Sovrum

Sovrummet är rymligt och är dessutom ljust tack vare det stora fönster parti som finns längs ena sidan. Här finns även garderober längs ena sidan. På golvet finner vi ett parkettgolv och väggarna är vita.

Badrum

Här finner vi ett stort och rymligt badrum, på väggarna finner vi vitt kakel och på golvet ljusgrått klinker. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel, dusch, väggskåp och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Uteplats

Uteplatsen till lägenheten ligger i öst, vilket gör att du kan njuta av morgonsolen. Uteplatsen är inhägnad med en häck och här får du plats med ett loungeset om det är något som skulle önskas.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-07-06
Primärenergital 78

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3-1001
Pris 2 195 000 kr
Avgift 3829 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatorisk avgift tillkommer om 181 kr/mån för bredband och kabel-tv. Den totala månadsavgiften blir därmed 4 010 kr. IMD av el.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,95644%
Andel av årsavgift 1,13689%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 710 459 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uppgift om nettoskuldsättning tillhandahållen av Nabo förvaltning.

Förening

Föreningsnamn Brf Pendla
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-3307
Gatuadress Hyllie allé 4
Postnummer 21536
Ort MALMÖ
Epostadress styrelse@brfpendla.se
Hemsida https://brfpendla.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Pendla bildades 2016 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken och byggnaderna på adresserna Hyllie Allé 4, 6A, Hyllie Vattenparksgata 40A-40B, 42 A-B, 44-46 och Hugins Gränd 2 med postnummer 215 36 Malmö. Föreningen innehar totalt 85 bostäder som samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt tre lokaler för uthyrning och en gemensamhetslokal.

Den ekonomiska förvaltning sköts utav Nabo.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde senast avgiften med 12% 2024-02-01. Anledningen till höjningen var på grund av att ett av föreningens lån löpte ut i november (2023) samt den allmänna inflationen. Föreningen kan inte svara på framtida avgiftshöjningar, men de hoppas på att räntorna ser bättre ut i december (2024) när nästa lån ska läggas om. Ambitionen är att hålla avgifterna så låga som möjligt (kontrollerat 2024-03-26). Föreningens lån i bostadsytan enligt årsredovisning för 2022 är 12 906 kr/kvm.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 85
Antal lokaler 3
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2024 - Installation av låssystem till grindarna in på innergården.

Inga större renoveringar är genomförda utan endast underhåll för sedvanlig drift.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Då föreningen är ny med nybyggda byggnader så finns inget större underhåll planerat. Föreningen har en ambition om solceller men avvaktar bättre konjunktur.
Parkering Föreningen har en 3-timmars i-och urlastningsparkering /gästparkering. Parkeringen sker med p-skiva och Brf Pendlas parkeringstillstånd i framrutan. Parkeringstillståndet följer lägenheten och ska överlåtas vid flytt.

Det är även möjligt att hyra garageplats av Slättö (i samma hus som Citygross), Mobilitetshuset (huset efter Citygross-garaget) och av P-Malmö (Atles Gata).

I P-Malmös P-hus kan gäster parkera under längre period mot betalning via app.
Tv och bredband Både tv (basutbud med digitalbox), bredband (100/100 Mbit/s), Tele2 Trygg Surf för 5 enheter och Telefoni Bas (ej samtalskostnader) som levereras utav Tele2 och tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften med 181 kr.
Överlåtelseavgift 2006 kr
Pantsättningsavgift 860 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats Det finns en härlig innegård med kolgrill.
Gemensamma utrymmen Föreningen har en övernattningslägenhet som är möjlig att hyra från torsdag till måndag lunch och max 4 gånger per år. Undantag att hyra fler nätter kan göras i samband med klämdagar och röda dagar. Kostnaden är 350 kr per natt.

För den som är trädgårdsintresserad finns det möjlighet för medlemmarna i Brf Pendla att vara med i en odlings-/trädgårdsgrupp, där det erbjuds gemensamma odlingslådor.

Det finns cykelrum och barnvagnsrum.
Övrigt Varje lägenhet har egna tvättmöjligheter.

Föreningen har återigen börjat med tillsyn vid överlåtelsen som bokas via SBC som sköter det åt föreningen.

För mer information besök föreningens hemsida: https://brfpendla.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-03-26. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Säljaren disponerar över ett förråd på vinden.

Dokument

Området

Hyllie är ett av Malmös snabbast växande område. Bygget började runt 2008 med Malmö Arena och sedan dess har området bara växt. Hyllie beräknas ha ca 9000 bostäder och lika många arbetsplatser när området är färdigbyggt. Hyllie har hållbar stadsplanering området har utformats med fokus på klimatet och hållbara lösningar inom energi, avfall och mobilitet. Området har också gott om grönområden och parker, såsom Hyllievångsparken som började ta form i början av 2021. Parken är grön oas med möjligheter till både aktivitet och paus, men också en plats för upplevelser och möten med andra.

Närområde

Malmö Arena ligger i området och är en plats för sport- och underhållningsarrangemang, den är hemmarena för Malmö Redhawks ishockeylag och Eurovision song contest 2024 kommer hållas här i maj 2024. Dessutom finns Emporia i området, som är ett av Nordens största köpcentrum, som lockar med en variationsrik shoppingupplevelse. I området finns även Malmömässan som anordnar mässor, utställningar, evenemang och konferenser. Även ett flertal gym och Hylliebadet finns i området. Under 2023 öppnades LEAP Fly & Padel Center i Hyllie som erbjuder flygning i en vindtunnel, padel och en restaurang.

Under våren 2021 så öppnade även City Gross på Hyllie allé och om du inte vill in och trängas på de stora matbutikerna så finns det även ett bra utbud av mindre närbutiker i området.

Kommunikation

En av de stora fördelarna med Hyllie, som gjort att området växt i popularitet, är dess fantastiska pendlingsmöjligheter. Med sitt strategiska läge nära Malmö centralstation och Köpenhamns flygplats, är Hyllie ett nav för pendlare och resenärer.

Räkna på ditt nya boende