VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Håkanstorp, Malmö

Håkanstorpsvägen 37

I hjärtat av gamla Håkanstorp finns nu möjligheten att förvärva ett charmigt parhus byggt 1905 med stora möjligheter att skapa sitt drömboende. Den gedigna byggnaden på hela 185 kvadratmeter byggdes ursprungligen som en bostad med 2 separata lägenheter med vardera kök och badrum på respektive våningsplan men används idag som en stor gemensam bostad. Utöver finns här en källare om 91kvm med generösa utrymmen och bra takhöjd.
Detta hem bjuder på en unik karaktär, tidstypisk stuckatur, höga golvlister, spröjsade fönster samt dörrkarmar i original. Inte nog med det så erbjuder detta hus flera rum i fil tidstypiska för det årtalet, två kök, två badrum, en balkong och 7 sovrum, vilket är perfekt för den större familjen.

Tar vi oss ut i den stenbelagda trädgården möts vi av en stor yta som bjuder in till bus och lek. Här vill man gärna spendera grillkvällarna på sommaren med familjen och avnjuta kvällssolen. Trädgården bjuder på en del grönska, flera förråd samt en egen ingång till källaren där vi finner tvättstuga, pannrum samt ytterligare rum för förvaring. På framsidan finner vi en stenlagt uppfart med plats för en bil. Här finns många möjligheter! Perfekt för att skapa sitt drömboende i hela eller delar av det stora huset. Generationsbo, hyr ut eller nyttja alltihop för dig själv - det blir inte bättre än så här!

Här bor du centralt i kulturhistoriska kvarter med närhet till matbutiker, gym, skolor, förskolor och goda busskombinationer både in och ut från stan.
Detta unika boende vill du inte missa, varmt välkomna med ert intresse!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 185 kvm + 91 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 5-7 sovrum
Tomt 378 kvm
Byggnadsår 1905
Pris 5 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Charmigt parhus i hjärtat av Håkanstorp med stor potential som boende eller investering!

hakanstorpsvagen gatlykta Planskiss entréplan Planskiss vån 2 Planskiss källare

hakanstorpsvagen gatlykta
hakanstorpsvagen gatlykta
Planskiss entréplan
Planskiss entréplan
Planskiss vån 2
Planskiss vån 2
Planskiss källare
Planskiss källare
Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Håkanstorpsvägen 37

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5-7 sovrum
Boarea 185 kvm. faktisk uppmätn norm SS 21054

Byggnad

Typ av byggnad 2 plans parhus
Fastighet Blekinge 10
Boarea 185 kvm
Biarea 91 kvm
Byggnadsår 1905
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Tegel
Fasad Tegel
Fönster 2-glas isoler
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Ny fasadbeklädnad - okänt årtal
2014 - Bytt tak samt plåtdetaljer
2007 - Bytt fönster
2007 - Nytt kök entréplan
Övriga byggnader På tomten finns ett murat större förråd samt ett förråd i trä.

Rum

Hall

Vi tar oss in i denna villa och bemötts av en hall där vi hänger av oss ytterkläderna. Här har vi förvaringsmöjligheter med ytterligare en klädkammare i anslutning till hallen.

Badrum

Från hallen hittar vi villans första badrum i bra storlek, inrett med en plastmatta i blå nyans, vit kakel samt våtrumstapet i en rosa kulör. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, spegelskåp och dusch.

Sovrum 1

Till höger i hallen tar vi oss vidare in till det första sovrummet. Ett generöst rum med vackert ljusinsläpp och väldigt högt i tak. Tillsammans med sovrummets gula tapetserade väggar och en vacker plastmatta i trä nyans som klär golvet kan man finna en hemtrevlig känsla och ro. Här möblerar vi en större säng med tillhörande sängbord, skrivbord och ytterligare förvaring.

Sovrum 2

I direktanslutning till sovrummet hittar vi ett rymligt kontor som bjuder på ljusblåa tapetserade väggar i kombination med plastgolvet. I kontoret finns gott om plats för både skrivbord, förvaringsmöbler samt med en fåtölj i hörnan där vi kan avnjuta en lässtund.

Vardagsrum

Till vänster om hallen anländer vi till villans vardagsrum som bjuder på stora sociala ytor samt ett enastående ljusinläpp. Här finner vi fina detaljer från sekelskiftet i form av en takroset och ett vackert originalgolv i kombination med väggar i himmelsblå nyans.

Kök

Från vardagsrummet når vi därefter köket där inredningen bär vackra ekluckor. Vi har goda förvaringsmöjligheter med hjälp av över- och underskåp. Köket är dessutom utrustat med en stor praktisk arbetsbänk i laminat, spis, ugn, fläkt, inbyggd mikro, diskmaskin samt delad kyl och frys. I det rymliga köket finns dessutom plats för en matgrupp.

Tvättstuga

I anslutning till köket når vi därmed tvättutrymmet i villan. Tvättstugan är utrustat med en tvättmaskin, torktumlare, vask och en stor praktisk arbetsbänk. I detta tvättutrymmet vilar en blå plastmatta i kombination med en vit kakelvägg och väggar i ljusgul kulör. Intill tvättstugan finner vi även ett rymligt förråd som sväljer förvaringen utmärkt.

Kök 2

Tar vi trappan upp till andra våningen finner vi ytterligare ett kök. Här finner vi ett originalkök med goda förvaringsmöjligheter i en ljuskulör. Här har vi gott om plats med hjälp av både över- och underskåp samt att vi möblerar med en matgrupp.

Allrum/Sovrum

Vidare hittar vi vardagsrummet på andra våningen där vi får gott om ljusinsläpp med hjälp av dem stora fönsterpartierna. Här finner vi vackra attribut så som takrosett, breda lister samt stuckatur i taket. Här vilar en plastmatta samt väggar i grön kulör.

Sovrum 3

Från vardagsrummet når vi det första generösa sovrummet på andra våningen som bjuder på det genomgående plastmatta i trä nyans och väggar i jordnära toner. I detta rum finns stora förvaringsmöjligheter och man når dessutom ut till villans balkong från detta rum som vetter mot söder.

Badrum

Badrummet på andra våningen är inredd i blåa helkaklade väggar i kombination med en vit plastmatta. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, spegelskåp och dusch.

Sovrum 4

I bostadens sista sovrum vilar det samma genomgående plastmatta med matchande väggar. Ett rum som lämpar sig både som ett barnrum där vi inreder med säng och skrivbord alternativt som ett rymligt hemmakontor.

Trädgård

Vi tar oss ut till den stenlagda trädgården där vi möts av en insynsskyddad trädgård med olika sorters grönska. I trädgården finner vi en pergola där vi gärna äter middagen med vännerna på sensommaren, flera förråd för förvaring samt en härlig yta som bjuder in till både bus och lek.

Källare

Från trädgården når vi källaren där vi hittar inget mindre än pannrum, en till tvättstuga och flera rum för förvaring alternativt extra sovrum.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2021-04-22
Primärenergital 194

Ekonomi

Pris 5 795 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 789 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 529 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 260 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 260 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 200 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Elförbrukning 2 987 kWh/år
Driftkostnad 48 343 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 30 490 kr
  • Vatten/avlopp: 5 848 kr
  • Hushållsström: 12 005 kr

Fjärrvärme förbrukning kwh 2021: 38463

Tomt

Tomtarea 378 kvm
Parkering I området finns parkeringsplats att hyra via dem bostadsrättsföreningarna som finns i området. På vissa gator gäller betalparkering under vissa tider av dygnet, för övrigt fritt.
Parkering Uppfart jämte husets ena gavel.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

Välkomna till idyllen Håkanstorp. Om du vill uppleva sann Bullerbykänsla har du kommit helt rätt. Håkanstorp är ett bostadsområde i stadsdelen norra Malmö. Området uppstod som förstad 1905 långt utanför stadens dåtida gräns. Därefter har bebyggelse tillkommit under olika epoker: Egnahemshus på 1920-talet, villor på 1960-talet, radhus på 1980-talet, samt flerfamiljshus på 1960-talet och 1990-talet. Fortfarande finns rester bevarade av ett litet, tätt bebyggt förstadsområde från tidigt 1900-tal. I kvarteren kring Danska vägen har en del av det reglerade egnahemsområdet från 1920-talet behållit sin ursprungliga karaktär.

Närområde

I området finner vi närhet till bekvämligheter så som matbutiker, konditori, restauranger och frisör. Endast några få minuter bort hittar vi Värnhem som erbjuder större shoppingmöjligheter, restauranger och nöjen.

Kommunikation

Längst Sallerurpsvägen hittar vi stadsbusslinje 6 som tar oss mellan handelsområdet Toftanäs och Klagshamns badstränder med stopp genom centrala Malmö. Vi finner även regionsbussar som tar oss in till centrala Malmö på endast några få minuter alternativt ut till närliggande grannstäder. Området ligger i anslutning till inre ringvägen som man enkelt tar sig ut på några få minuter.

Parkering

I området finns parkeringsplats att hyra via dem bostadsrättsföreningarna som finns i området. På vissa gator gäller betalparkering under vissa tider av dygnet, för övrigt fritt.

Övrigt

I södra delen av området hittar vi Gullkragens förskola och centralt placerat hittar vi Karlshögs förskola. Här hittar vi även Karlshögsskolan som huserar ca 90 elever fördelat över årskurserna F-3.

Räkna på ditt nya boende