Gullvik, Malmö

Granviksgatan 50

Varmt välkommen till ett barnvänligt bostadsrättsradhus på hörntomt! Här möts du av ett boende som har en trevlig stenlagd uteplats med bra insynsskydd. Bostadens disposition är planerad så att nedanvåningen används till det sociala med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ett helkaklat badrum. Medan ovanvåningen disponeras som den privata zonen med tre sovrum och ett badrum.

Boendes här får du goda kommunikationsmöjligheter tack vare såväl närheten till inre ringvägen som gångavstånd till närmsta busstation där busslinje 8 går som tar dig till bland annat Hyllie station. Du tar dig även till Ica Maxi stormarknad med cykel på endast fem minuter.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 93 kvm
Avgift 5584 kr/mån
Rum 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1986
Pris 2 995 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Mikaela Romner
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Barnvänligt bostadsrättsradhus i gott skick på hörntomt!

Profilering maklarbild_hires rätt

Profilering maklarbild_hires rätt
Profilering maklarbild_hires rätt

Planritning

Plan 1
Plan 1
Plan 2
Plan 2
Mikaela Romner

Mikaela Romner

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Granviksgatan 50

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 93 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Bostadsrättsradhus
Boarea 93 kvm
Byggnadsår 1986
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Stig in i en inbjudande hall med optimal förvaring tack vare rymlig inbyggd garderob längs väggen. Golvet pryds av stilren klinker i en grå ton och väggarna går i vitt.

Kök

Till höger om hallen når vi det renoverade köket med karismatiskt kakel i grått, bänkskiva i trä samt köksluckor i en vit nyans. Njut av optimal arbetsyta längs hela väggen in mot vardagsrummet, vilket även ger oss gott om förvaring. Kökets utrustning består av spis, ugn, spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin. Golvet går i en mörkgrå ton.

Hall

Stig in i en inbjudande hall med optimal förvaring tack vare rymlig inbyggd garderob längs väggen. Golvet pryds av stilren klinker i en grå ton och väggarna går i vitt.

Vardagsrum

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger oss gott om sociala ytor för den stora familjen. Här finner vi både yta för stor soffgrupp samt matgrupp. På golvet ligger parkett och väggarna är i en vit nyans. I taket finns spotlights vilket ger en lyxig känsla. Här får du ett vackert ljusinsläpp tack vare fönsterna ut mot den härliga trädgården.

Kök

Uteplats

Från vardagsrummet når vi ut till en mysig stenlagd uteplats. Här finns gott om plats för loungemöbler samt grill om så önskas.

Badrum 1

Det helkaklade badrummet på nedre plan är rymligt och här finns gott om plats för förvaring. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, dusch och varmvattenberedare.

Badrum 2

På övre plan kommer du till ytterligare ett fräscht helkaklat badrum till höger om trappan i beige- och svarta toner. Utrustningen är WC, tvättställ och badkar.

Sovrum 1

Vidare når vi hemmet största sovrum som erbjuder god förvaring tack vare inbyggd garderob med spegeldörrar. Väggarna pryds av en ljusgrå tapet och på golvet ligger stilren parkett. I taket finner vi spotlights.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum har snedtak vilket ger en mysig känsla. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

Rum 3

Det tredje rummet passar perfekt till kontor eller barnrum om så önskas. Härifrån når vi upp till en mysig inredd vind med grå heltäckningsmatta som passar utmärkt till gästrum.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2021-03-09
Energikonsumtion 5932 kWh/m2 år.
Primärenergital 225

Ekonomi

Lägenhetsnummer 007
Pris 2 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift 5584 kr/mån
Kommentar Inkl kallvatten, tv, bredband och garageplats
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,71002%

Förening

Föreningsnamn BRF Växthuset i Malmö
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769616-6946
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Växthuset är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007. Föreningen består av sammanlagt 61 bostäder, varav 4 är upplåtna med hyresrätt. Det finns 8 stycken tvåor, 25 stycken treor, 27 stycken fyror och 1 femma. Föreningens tillhörande adresser är Granviksgatan 36-98 (jämna nummer) och Helenetorpsgatan 6-66 (jämna nummer). Föreningen består av småhus om 1-2 våningar uppförda 1986.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea Förvaltning. Föreningen äger byggdad och mark med beteckningen Sjövik 3, Malmö kommun. Marken innehas alltså med äganderätt.
Föreningens ekonomi Föreningen har de två senaste åren höjt avgiften med 1%/år. Föreningen planerar att höja årsavgifterna med 1 % årligen. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-03-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Antal lägenheter 61
Antal hyresrätter 4
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2036.

Utförda renoveringar:
2019 - Radonmätning utförd, 2 st inköp av torktumlare, rensning och översikt utvändigt av skyddsrum, byte av skiljestaketer samt byta av några fönster och fläktar.
2018/2019 - Flertalet fönsterbyten och fläktaggregat.
2018 - Nya stadgar antagna och registrerade.
2017 - Utbyte av fasad av skyddsrum.
2016 - Nytt bokningssystem för tvättstugorna samt renovering och målning av de boendes förråd.
2013 - Byte av garageportarna.
2012 - Översyn av de boendes ventilationssystem och aggregat.
2011- Ombyggnad av den stora lekplatsen.
2010 - Byte av hängrännor och stuprör.
2007/2008 - Ommålning av fasaderna.

Planerade renoveringar:
Eventuellt kan byten behöva genomföras gällande varmvattenberedare, fläktaggregat och fönster om funktion inte finns.
Renovering av asfaltsytor.
Reperation och renovering av de fyra hyresrätterna.
Dominogården, behov förbättrad ventilation.
Grönska/plantering på gårdar.
Utökning i källsorteringen: plast, glas, metall.

Enligt nuvarande förutsättningar planerar föreningen att finansiera löpande- och planerat underhåll med egna medel. För mer information se vidare i årsredovisningen.
Parkering Garageplats ingår i månadsavgiften. I övrigt finns gratis gatuparkering i området. 24-timmars gästparkering finns i området. Tillstånd krävs och ansökan görs hos föreningen.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV (grundutbud ingår i avgiften) samt bredband via Comhem. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer till avgiften om 215 kr/månad för bredbandet, vilket har inkluderats i det nämna avgiftsbeloppet.
Överlåtelseavgift 1207 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i en byggnad på gården. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Bokning sker via app eller i tvättstugan. Festlokal finns att hyra för föreningens medlemmar.

VARMVATTEN/EL
Värme och varmvatten debiteras på respektive boendes elräkning. Varmvatten värms upp via varmvattenberedare. Värme genom element såvida inte boende även installerat varmluftspump, men då debiteras även detta på elräkningen.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-26. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Gullvik är ett lugnt område där vi finner både flerbostadshus i den södra delen och villaområde i den norra delen. Gullvik är ett familjevänligt och grönskande område med många parker och lekplatser för barnen.

Närområde

På Gullvik har vi en vårdcentral, mindre restauranger samt konditori. På andra sidan Eriksfältsgatan finner vi även tandläkare, en större matbutik samt den lokala pizzerian.
I nordöstra delen, på andra sidan Ystadvägen finner vi även stormarknaden ICA Maxi.

Kommunikation

Längst Eriksfältsgatan finner vi hållplatser där busslinje 8 stannar och tar dig mellan Lindängen och Hyllie där den passerar genom centrala Malmö.

Parkering

I området finner vi till stor del parkeringsområden samt garage. För övrigt gäller fri parkering.

Övrigt

I området finner vi förskolor så som Gullviks förskola samt flertalet förskolor kring Gullviksborgs IP samt Gullviksskolan som huserar elever mellan årskurs F-6. I västra delen finner vi Gullviksborgs IP där ungdomslagen från IKF Malmö har sin hemmaplan.

Räkna på ditt nya boende