VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Rörsjöstaden, Malmö

Ehrensvärdsgatan 3

Nu kan vi stolt presentera denna fantastiskt fina och charmiga 2:a i en byggnad uppförd 1935 av den kände byggmästaren Eric Sigfrid Persson. Här andas karisman sedan husets byggår med den trevliga takhöjden! Samtidigt erbjuds här även ett stilrent kök, en fräsch WC samt en separat del för dusch som man dessutom har tillgång till helt privat via sovrummet. Här är det dessutom praktiskt med förvaring i både skafferi och klädkammare. Allt detta finner vi på optimalt läge ett stenkast ifrån både grönskande Rörsjöparken och Värnhemstorget med dess stora utbud av restauranger, shopping, serviceutbud, gym, goda busskommunikationer och Malmö city på promenadavstånd. Varmt välkomna hem!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 37 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2973 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 1935
Pris 1 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Ylberta Mlinaku
Reg. Fastighetsmäklare
0766455720
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Oemotståndelig och yteffektiv 2:a i populära kvarter!

Planritning

Planritning
Planritning
Ylberta Mlinaku

Ylberta Mlinaku

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ehrensvärdsgatan 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 37 kvm. Registrerad som en 1:a hos föreningen.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 37 kvm
Byggnadsår 1935
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation F/Självdrag

Rum

Allrum

Klassiskt vackert rum med ett fint parkettgolv, vita väggar, generös takhöjd samt ett stort fönsterparti. Här finns plats till större soffa och matplats. Vardagsrummet har en öppen planlösning till hallen.

Kokvrå

Stilrent kök med släta, ljusa luckor, mörk bänkskiva med mörkt kakel ovan, ugn, fläkt och delad kyl/frys. Köket är från 2009.

Sovrum

Här finns plats till en större säng och eventuellt nattduksbord. Väggarna är målade vita och under fötterna ligger ett fint parkettgolv. Fönster mot innergården håller ljud från området borta samtidigt som man får ett fint dagsljus.

Badrum

Badrummet är helkaklat och klassiskt. På golvet ligger mörkt klinker och på väggarna har man vitt kakel. Här finns wc, tvättställ samt två förvaringsutrymmen. Den separata duschen når man från sovrummet.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-08-23
Primärenergital 182

Ekonomi

Lägenhetsnummer 333
Pris 1 395 000 kr
Avgift 2973 kr/mån
Kommentar till avgiften Inklusive VA, värme & Kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 25 kr/mån för bostadsrättstillägg samt 165kr/mån för bredband gruppanslutning.
Andel i förening 0,22011%

Förening

Föreningsnamn Brf Malmgården
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769614-5619
Gatuadress Ehrensvärdsgatan 9
Postnummer 21213
Ort MALMÖ
Epostadress ordforande@malmgarden.org
Hemsida www.malmgarden.org
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Linda Tuominen
Telefon Kontaktperson 0706477420
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Malmgården är en äkta bostadsrättsförening och föreningen bildades 2007. Föreningen äger Fastigheten Malmö Helge 15 och har därmed äganderätt av marken. Byggmästaren Eric Sigfrid Persson uppförde huset 1935 och föreningens adresser är Drottninggatan 6A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 samt Kungsgatan 27A-B och 29. I föreningen finns 281 lägenheter, varav 260 är upplåtna med bostadsrätt och cirka 26 är upplåtna med hyresrätt. I föreningen finns även ett 10-tals butikslokaler och ett 30 -tal vinds- och källarlokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea. Gällande hyresrätterna i föreningen; dessa säljs kontinuerligt av och blir därmed ett bra kapitaltillskott till föreningens kassa.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 10% 2023. Inga beslut om kommande avgiftsändringar finns för närvarande.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 260
Antal hyresrätter 21
Antal lokaler 10
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2019 och sträcker sig fram till 2039.

Kommande renoveringar:
2023: Målning och belysning av trapphusen
2024: Renovering av undercentraler i värmesystemet
2024: Utbyte av utrustning samt ytsiktsrenovering av tvättstugor
2026: Omläggning av tak och enheter av tak
2027: Renovering av fönster/fasad med riktning mot gården
2028: Målning av fönster i riktning mot gatorna

Utförda renoveringar:
2022-2023: Relining
2022: Värmesystem injustering
2022: Hissarmaskin utrustning på tre hissar
2021: Belysning Hemmets härd
2020: Infördes gemensam el
2019: Installerades nya stålportar i originalförlaga till entréer på Kungsgatan 27A och 29 samt Drottninggatan 6A. Inpasseringssystem med elektronisk tvättstugebokning via app installerat.
2018: Fasadrenovering där fasaden restaurerades till ursprunglig färg med hjälp av antikvarie. Fönsterbyten skedde där man satte in fönster identiska originalen i kärnvirke. Beklädde fronter av balkonger i handbockad kopparplåt.
2017: Renovering av hissar
2016: Nyinstallation av fiber för bredband.
2013: Nya pannrum samt garageport bytt.
2012: Nya elstammar samt ny el dragen i alla lägenheter
2012: Två avloppsstammar relinades på Döbelnsgatan 6 och Drottningatan 6B.
2012: Tappvattenstammarna renoverade
2010: Tvättstugorna renoverades.
2005: Hissarna renoverades.
Parkering I föreningen finns 50 garageplatser i det underjordiska garaget. Separat kösystem tillämpas. För att veta om aktuell kötid kontakta vaktmästare.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Ownit med en hastighet på 1000/1000 Mbit/s. Bredbandskostnaden tillkommer som ett obligatorisk tillägg om 165 kr/månad.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats I föreningen finns en härligt grönskande innergård med grillplatser, utemöbler, lekplats och cykelskjul. På gården finns även ett miljöhus och en gemensam takterrass.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns fem gemensamma och välutrustade tvättstugor varav en mindre express-tvättstuga. De är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, det finns även tillgång till torkrum och mangel. I föreningen finns en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra för 300kr/natt, (bokas via hemsidan). Det finns även vindsateljéer att hyra för den som önskar mot en avgift.
Övrigt Föreningen uppmanar att köparen läser igenom dokument för trivselregler och Brf Malmgårdens stadgar. Den nya bostadsrättsinnehavaren ska även skriva under blanketten "Godkännande av regler i Brf Malmgården", se längst ner på föreningens hemsidan under information till mäklare (https://www.malmgarden.org/?rID=1061&page=information+till+m%E4klare).

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.malmgarden.org

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2023-03-07) samt säljarna. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Rörsjöstaden är ett delområde i stadsdelen Centrum, Malmö. Området var från början en grund sjö, Östra Rörsjön. Rörsjöstaden började anläggas på 1870-talet efter en plan av den dåvarande stadsingenjören Georg Gustafsson. Området är inspirerat av den parisiske stadsplaneraren Georges-Eugène Haussmann och uppbyggt kring en bred boulevard som sträcker sig genom hela området.

Närområde

Rörsjöstaden bjuder på närhet till många bekvämligheter och vi finner bland annat matbutiker, kaféer och restauranger i mångfald med utbud av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Helsingburger som finns belägget i Rörsjöparken. I området har vi även frisörer, gymanläggningar och mindre butiker. Området runt Värnhem bjuder på större affärsutbud bland annat i form av köpcentret Entré.

Kommunikation

Längsmed Föreningsgatan hittar vi stadsbusslinjerna 6 och 34 som tar oss mellan Klagshamn och handelsområdet Toftanäs alternativt mellan Sibbarp och Bernstorp.
I norra änden av området finner vi knutpunkten Värnhem där vi har förbindelser som tar oss genom hela Malmö samt ut till närliggande grannstäder.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

Vi finner stort urval av förskolor genom Rörsjöstaden. I området finner vi även flertalet gymnasieskolor så som Pauliskolan, Malmö Latin och Värnhemskolan som tillsammans huserar ca 3500 elever.

Räkna på ditt nya boende