Söderkulla, Malmö

Duvhöksgatan 4B

Kommande försäljning - anmäl erat intresse redan nu till ansvarig mäklare!

Välkomna till lugna Söderkulla och en lägenhet med väldigt stor potential! På våning ett finner vi denna genomgående och välplanerade trea med fantastisk inglasad balkong i västerläge. Här finns goda möjligheter att skapa ert drömboende i en stabil HSB-förening med låga avgifter och goda pendlingsmöjligheter tack vare närhet till både Hyllie och Inre Ringvägen.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 78.5 kvm
Avgift 3836 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1962
Pris 1 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Genomgående trea med inglasad balkong i västerläge på populära Söderkulla!

Snart-har digitalt visitkort

Snart-har
Snart-har
digitalt visitkort
digitalt visitkort

Planritning

planskiss
planskiss
Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Duvhöksgatan 4B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 78.5 kvm
Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Bakom ytterdörren finner vi den välplanerade hallen med gott om plats för avhängning och förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljusgrå laminat.

Kök

Rymligt och praktiskt kök med skåpsluckor i trä och bänkskiva i laminat tillsammans med ljust kakel som stänkskydd. Köket erbjuder gott om förvarings- och arbetsytor samt en matplats för ca 4 personer. Utrustningen består av spis, ugn samt kyl/frys. Vitmålade väggar samt ljus laminat på golvet.

Vardagsrum

Ett väl tilltaget vardagsrum med ett härligt ljusinflöde tack vare det stora fönsterpartiet. I vardagsrummet finns det utrymme till både större soffgrupp och stor matplats för 6-8 personer. Vitmålade väggarna samt originalparkett på golvet. Från detta rum når vi lägenhetens härliga balkong.

Sovrum 1 & 2

Lägenheten erbjuder två bra sovrum med plats för både dubbelsäng och extra sovrumsmöbler. I ett av rummen finns dessutom gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade.

Badrum

Via hallen når vi det rymliga badrummet som är utrustat med dusch, toalettstol, handfat med över- och underskåp samt en toppmatad tvättmaskin. Helkaklat badrum i ljusblåa toner.

Balkong

Stor och härlig balkong i soligt västerläge med utsikt över föreningens grönområden. På balkongen finns det plats för större soffmöblemang och förvaring.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-01-18
Energikonsumtion 113 kWh/m2 år.
Primärenergital 138

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2133-3-199-3
Pris 1 395 000 kr
Avgift 3836 kr/mån
Kommentar Inkl värme, kallvatten, kabel-tv och bredband
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,32899%
Andel av årsavgift 0,32899%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Duvhöken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5791
Äkta/oäkta förening Oäkta
Telefon Kontaktperson 040 92 79 50
Allmänt om föreningen HSB Brf Duvhöken är en äkta förening. Föreningen köpte fastigheten i samband med byggnationen 1962. Antalet lägenheter i föreningen är 306 st och samtliga upplåta med bostadsrätt. I föreningen finns även 8 st lokaler. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och ABDS sköter den tekniska förvaltning.
Antal lägenheter 306
Antal lokaler 8
Renoveringar Utförda renoveringar:
Hissar har nyligen renoverats och hissarna i låghusen ska även renoveras under 2019-2023.
3-Fas el fram till säkringsskåp, resterande del ansvarar den boende för.
Samtliga trapphusventilationer är utbytta.
Installering av laddstolpar för eldrivna bilar.

2019 Fasad och takarbete
2013 Nya tappvattenstammar och renovering av avloppsstammar i fastigheterna / Relining.
2007 Målning av trapphus
Målning av trapphusen 2007.
För mer info kring renoveringar, se föreningens årsredovisning.

Planerade renoveringar:
Obligatorisk ventilationskontroll
Garagerenovering 2022.
Parkering Föreningen tillhandahåller både 131 st parkeringsplatser med en kostnad på 150:-/månaden och 99 st garageplatser med en kostnad på 350:-/månaden. Till dessa tillämpas ett kösystem. Låst cykelförvaring finns mot avgift. Gemensam cykelparkering finns i källaren och är gratis.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn, 5 fria kanaler att välja mellan, totalt 20 stycken ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett gemensamt bredbandsavtal via Sydantenn där 100/100 ingår i avgiften. Högre hastighet kan väljas mot en högre kostnad.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har fattat ett beslut om att tillämpa individuell mätning av vattnet, vilket infördes under 2015. Varje bostadsrättsinnehavare betalar vad man själv förbrukar per månad gällande varmvatten. I samband med detta sänktes avgifterna med 7% den 1 april 2015 för att motsvara varmvattenförbrukningen.

Föreningen har infört gemensam el där varje lägenhet debiteras för respektive förbrukad el. Kostnaden skickas ut på avierna retroaktivt.

Innergård finns med tillgång till gemensamma utemöbler samt grillar.

Föreningen har byggt miljöhus och sopnedkasten har stängts.

Tvättstuga: I källaren på Duvhöksgatan 2 finns 2st tvättstugor med tillgång till 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum per tvättstuga. För att tillhandahålla så många tvättider och för att tvätta så miljövänligt som möjligt tillämpar föreningen ett avgiftssystem där varje tvätt kostar 5 kr. Detta har visat sig vara mycket effektivt och hjälper till att hålla föreningens kostnader nere. Kallmanglar har installerats i mangelrummen där det även finns elmanglar. Det finns dessutom en grovtvättstuga tillgänglig i föreningen.
Cykelförvaring: Låst cykelförvaring finns att tillgå mot kostnad.
Gym: Gym finns i grannföreningen på Berguvsgatan för medlemmar i HSB Brf Duvköken att nyttja mot kostnad.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-11-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Söderkulla är ett omtyckt bostadsområde i Malmö. Området börjades bygga under 60-talet och är verkligen en klassisk bild över Malmös enorma utveckling under den tidsperioden. I området finns allt från höghus till villor och området är populärt bland såväl unga som gamla. På Söderkulla finns ett stort utbud av förskolor och högstadieskolor. Söderkulla ger dig även ett brett utbud av mindre restauranger, pizzerior och matbutiker.

Kommunikation

På ca 30 minuter tar du dig till Malmö C via stadsbusslinje nummer 2.

Räkna på ditt nya boende