Visningar

Söndag 28 April KL: 12:00 - 12:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Söderkulla, Malmö

Berguvsgatan 9A

Välkommen till denna charmiga femrumslägenhet i det attraktiva och barnvänliga området Söderkulla. Lägenheten är en genomtänkt gavellägenhet som erbjuder ett stilfullt och välorganiserat boende. Här möts du av generösa sociala ytor, rymliga sovrum, ett helkaklat badrum, en praktisk gäst-wc och ett kök med gott om plats för matbord. Bostaden har också den förmånen att kunna njuta av en fantastiskt inglasad balkong med en härlig utsikt över det omgivande området.

Området kännetecknas av närhet till grönområden, shoppingmöjligheter, aktiviteter, mataffärer, förskolor och skolor, samt utmärkta kommunikationer. Du bor här med bekvämt avstånd till både Mobilia och Hyllie, vilka båda erbjuder ett omfattande utbud av shopping och smidiga kommunikationsmöjligheter.

Varmt välkommen med din intresseanmälan för att upptäcka allt detta boende har att erbjuda!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 115.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6228 kr/mån
Rum 5
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1964
Pris 2 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymlig 5:a i populärt och barnvänligt område!

Fasad
Fasad

Planritning

Planritning
Planritning
Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Berguvsgatan 9A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 115.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 4 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 115.5 kvm
Byggnadsår 1964
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Entré


När vi kliver in genom dörren välkomnas vi av en rymlig och ljust upplyst hall, vars väggar pryds av en elegant vit färg. Det stilrena intrycket förstärks av ett praktiskt klinkergolv som täcker golvytan. Här erbjuds gott om utrymme för eventuella garderober, vilket gör det möjligt att anpassa hallen efter individuella önskemål och behov.

Kök

Det moderna köket präglas av sin träfärgade skåpinredning, elegant kompletterad med en smakfull grå/vit mosaik som stänkskydd och en djupare ton i arbetsbänken. Här möts du av en generöst tilltagen yta med utmärkta förvaringsmöjligheter och rikliga arbetsytor. Vitvaror som diskmaskin, spis, ugn samt kyl och frys är väl integrerade och understryker kökets funktionalitet. Kranen i köket är ny sedan 2023. Utöver den praktiska aspekten är köket även designat för att vara en inbjudande plats, där ett stort matbord för 4-6 personer harmoniskt passar in. De vita väggarna och det klinkergolv som sträcker sig från hallen till köket skapar en enhetlig och stilren atmosfär

Vardagsrum

Vardagsrummet hälsar dig välkommen med en överflödande mängd naturligt ljus, som flödar in genom de stora fönstren som leder ut till balkongen. Här erbjuds generösa ytor som tillåter både en bekväm soffgrupp och en matsalsplats, om så önskas. Möjligheten att nå balkongen direkt från vardagsrummet öppnar upp för en förlängning av boendeytan och möjlighet att njuta av utomhuslivet. Väggarna i vardagsrummet pryds av en neutral vit färg, och längs ena väggen finner du en vacker träpanel som bidrar till rummets karaktär. Golvet täcks av ett ljust parkettgolv, vilket skapar en varm och inbjudande atmosfär i rummet

Sovrum

Ett av sovrummen nås direkt från hallen och imponerar med sin generösa storlek och rymlighet. Här finns utrymme för en bekväm dubbelsäng, och det är även möjligt att inreda med ett skrivbord och andra möbler utan att tumma på utrymmet. Sovrummet har en praktisk utgång till den inglasade balkongen. De vita väggarna i sovrummet skapar en ljus och luftig känsla, och på golvet vilar det samma ljust parkettgolv som sträcker sig genom vardagsrummet och alla sovrum.

Sovrum

Direkt anslutet till vardagsrummet finner vi ett charmigt sovrum med en ingång genom ett vackert glasdörrsparti. De stora fönstren i rummet släpper in en vacker naturlig ljusflöde, och väggarna pryds av en neutral vit färg som skapar en ljus och luftig atmosfär. På golvet fortsätter det enhetliga användandet av det ljusa parkettgolvet, vilket ger rummet en varm och inbjudande känsla. För närvarande fungerar rummet som ett sovrum, men dess flexibilitet öppnar upp möjligheten att använda det för andra ändamål, som exempelvis en matplats om så önskas

Sovrum

Detta sovrum välkomnar dig med tillräckligt med plats för en bekväm dubbelsäng och mer därtill för att skapa en mysig atmosfär. Sovrummet har dessutom den förmånen av en egen utgång till den inglasade balkongen. Väggarna är vita och har ett ljust parkettgolv.

Sovrum

Ännu ett sovrum med plats för dubbelsäng om så önskas,. Rummet används som walk-in-closet i dagsläget. Även här är väggarna vita och på golvet vilar samma genomgående parkettgolv.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vitt kakel och svart klinker. Här finns WC, handfat spegelskåp, handdukstork, badkar och tvättmaskin.

Gäst-WC

Helkaklad gäst-WC med sandfärgat klinkergolv. Kaklet går i vitt och svart, här finns även ett stilrent handfat med underskåp och en WC.

Balkong

Fantastisk inglasad balkong i söderläge, vilket gör det möjligt att njuta av solen och det naturliga ljuset under större delen av dagen. Dessutom ger balkongen en bra utsikt över området. Det är möjligt att nå balkongen från tre utgångar från lägenheten, balkongen kan även användas som en förlängd boyta under större delen av året.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-01-18
Primärenergital 132

Ekonomi

Lägenhetsnummer 9
Pris 2 695 000 kr
Avgift 6228 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. IMD av el.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,7773%
Andel av årsavgift 0,7773%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 144 805 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Artisten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5155
Gatuadress Berguvsgatan 13A
Postnummer 21559
Ort MALMÖ
Epostadress brf.artisten@telia.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Artisten är en äkta förening som bildades i samband med husbygget 1964. Föreningen består av 4 hus, 12 trapphus och sammanlagt 186 lägenheter som alla ägs som bostadsrätter och marken ägs av föreningen. En lokal finns i föreningen, den upplåts med hyresrätt.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
Föreningens ekonomi Avgiften höjdes med 2% 2024-01-01. Föreningen höjde även avgiften med 2,5% inför 2023. För tillfället finns det ingen planerad avgiftshöjning (kontrollerat 2024-03-18). Föreningen har en belåningsgrad på 1 382 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022/2023.
Äger föreningen marken Ja, föreningen äger marken.
Antal lägenheter 186
Antal hyresrätter 1
Antal lokaler 1
Renoveringar Utförda renoveringar:
2023: Slutfört indragning av nya ledningar för dricksvattnet från kommunala ledningar
2022-2023: Föreningen byte ut samtliga radiatorer i lägenheterna.
2021: Föreningen installerade två laddstolpar, med möjlighet att ladda 4 elbilar.
2017: Föreningen drog in 3-fas el i samtliga hus.
2016: Renoverades samtliga hissar i höghusen.
2015: Renoverades fasaderna på låghusen.
2013-2014: Föreningen byte ut samtliga tvättmaskiner.
2012-2014: Gjordes en stor renovering av vattenstammar, relining av avloppsstammar, renovering av taket och delar av fasaden.

Kommande underhåll och renovering
- Planerar att byta ut samtliga lysrörsarmaturer till LED-armaturer under verksamhetsåret 2023/2024
- Planering av uppfräschning av fasaderna under verksamhetsåret 2023/2024
Parkering Föreningen förfogar över 119 p-platser för uthyrning, kostnad för dessa är ca 156 kr/månad. Föreningen har även installerat laddplatser för elbilar, kostnad för dessa är ca 275 kr/månad. Kösystem tillämpas. För närvarande är kötiden omkring ett par månader. I övrigt så kan man parkera längs gatan. Garage finns i grannföreningar att hyra i mån av plats. Kösystem tillämpas.
Tv och bredband Tv-anslutning via Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras via fiber av Ownit och avtalet grundar sig på en hastighet av 500/1000 Mbit/s
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Trevlig uppvuxen gård med lekplats och grönytor.
Gemensamma utrymmen På Berguvsgatan 9 finns 3 tvättstugor med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare i varje samt 2 torkrum.
På Berguvsgatan 11 finns 2 tvättstugor med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare i varje samt 2 torkrum.
På Tornfalksgatan 10 finns 3 tvättstugor med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare i varje samt 3 torkrum.

Det finns även både cykelrum, mopedrum och barnvagnsrum.

Tillsammans med tre andra föreningar finns tillgång till gym (kostnad ca 700 kr/år) på Berguvsgatan 13 liksom en festlokal på Söderkullatorget. I föreningen finns ett cykel/mopedrum.
Övrigt Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal, detta innebär att varje lägenhetsinnehavare endast betalar för sin egen elförbrukning.

Tillsyn görs innan tillträdet

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt - Säljaren disponerar över ett källarförråd. - Säljaren upplyser om att ena persiennen inte funkar att dra upp (utgången till balkongen från vardagsrummet) samt att fläkten i köket inte funkar och hade behövts bytas ut eller fixas.
Balkong Inglasad balkong

Dokument

Området

Söderkulla är ett omtyckt bostadsområde i Malmö. Området börjades bygga under 60-talet och är verkligen en klassisk bild över Malmös enorma utveckling under den tidsperioden. I området finns allt från höghus till villor och området är populärt bland såväl unga som gamla. På Söderkulla finns ett stort utbud av förskolor och högstadieskolor. Söderkulla ger dig även ett brett utbud av mindre restauranger, pizzerior och matbutiker.

Kommunikation

På ca 30 minuter tar du dig till Malmö C via stadsbusslinje nummer 2.

Räkna på ditt nya boende