Högaholm, Malmö

Balladgatan 25

Varmt välkomna till Balladgatan 25!

Här möts vi av totalrenoverade ytskikt genom hela lägenheten i ljusa och stilrena kulörer med lyxig känsla. Badrummet har även de totalrenoverats och slagits ihop med tidigare gäst-wc för extra yta. Köket har alla maskiner och bekvämligheter man kan tänkas behöva för en smidig vardag, samt god plats för köksbord till 4-6 personer. God storlek på vardagsrummet för sociala sammanställningar och sovrummen gör sig perfekt för familjen eller de som önskar hemmakontor. Här har man också tillgång till den stora inglasade balkongen som vetter ut mot lekplats och grönska. Perfekt för den som önskar flytta rakt in!

Här bor du även i en stabil HSB-förening med grönska och lekplatser i bilfritt område mellan husen vilket gör det väldigt familjevänligt. Dessutom optimalt läge för att snabbt ta sig ut på inre-ringvägen för den som ska vidare.

Varmt välkommen hem!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 82.5 kvm
Avgift 4281 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1971
Pris 1 595 000 kr

Ansvarig mäklare
David Kilman
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Totalrenoverad trerummare med stor inglasad balkong på trivsamma Högaholm!

Planskiss klar ballad

Planskiss klar ballad
Planskiss klar ballad
David Kilman

David Kilman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Balladgatan 25

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 82.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 82.5 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Från och tilluft

Rum

Hall

Väl inne i bostaden så möts vi av en ljus hall där väggarna har en vit mönstertapet och golvet kläds av ljust kakel. Här har man även installerat infällda spotlights i taket för jämn och ordentlig belysning.

Badrum

Via hallen så når vi bostadens badrum som totalrenoverats och då sammanslagits med tidigare gäst wc. Modern framtoning i och med det mörka kaklet och de stilrena badrumsmöblerna. Utrustning i form av; dusch-hörna, kommod med förvaring, spegel med integrerad belysning och slutligen en wc.

Kök och matplats

I slutet av hallen kommer vi fram till bostadens matplats med rum till 6-8 personer som leder oss vidare mot köksinredningen. Här har man integrerat samtliga maskiner för en enhetlig look och då i samma stil med svarta detaljer och kakel. Även här har vi ljust kakel som kläder golvet. Utrustning i form av; Kyl/frys, diskmaskin, spishäll, köksfläkt samt ugn och mikro i bekväm arbetshöjd.

Vardagsrum

Stort och socialt vardagsrum med god plats för rejäl soffgrupp, mediamöbel samt matgrupp vid behov. Här inne har vi ljust laminatgolv, slätspacklade vitmålade väggar och ett nedsänkt tak för de integrerade spotlightsen som ljuskälla.

Sovrum 1

I anslutning till vardagsrummet så når vi det första sovrummet. Här har man en heltäckningsmatta för maximal bekvämlighet och även här spotlights som belysning. Bra förvaring i och med de uppfräschade integrerade garderoberna. Det är också här ifrån vi når bostadens stora inglasade balkong. Här har man god plats för utemöblemang eller soffgrupp och med lugnande grönska precis utanför samt en lekplats.

Sovrum 2

Vidare så finner vi det andra sovrummet som idag används som ett barnrum. Även detta är av god storlek och innehar uppfräschade integrererade garderober. Plats för säng och skrivbord, alternativt stort och bra hemmakontor.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-01-27
Primärenergital 140

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2189-5-298-3
Pris 1 595 000 kr
Avgift 4281 kr/mån
Kommentar Inkl, värme, kabel-tv och internet (Kostnad för el, varm- och kallvatten tillkommer efter förbrukning).
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,10973%
Andel av årsavgift 0,10973%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Högaholm i Malmö
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0395
Gatuadress Fastighetskontoret Serenadgatan 56 215 72 Malmö Sverige
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Högaholm är en äkta bostadsrättsförening som består av 994 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Serenadgatan och Balladgatan och dessa är uppdelade på 17 hus med 68 trappuppgångar. Det finns 1 st lokal i föreningen. Marken upplåts med tomträtt som gäller t.o.m. 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Föreningens ekonomi Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt och kommer omförhandlas 2022-12-31. Då ett nytt avtal ska ingås med Malmö Stad är föreningen medveten om att det kommer innebära ökade kostnader för föreningen. Man vet dock inte i nuläget hur mycket det kommer/kan påverka månadsavgifterna.
Antal lägenheter 994
Antal lokaler 1
Renoveringar Utförda renoveringar:
Vatten- och avloppsstammar: Spolade 2006
Relining 2020-2022 (pågående)
Tak: Takpappen byttes 2009
Fasad: Plåtdelarna ommålade under 2011
Trapphus: Postboxar har monterats. Passagesystem med tag och kod installerades 2008
Balkonger: Renoverades 2009
Upprustning av samtliga lekplatser 2019
Gruppanslutning av bredband/TV via Tele2 (2018).
Samtliga tvättstugor utrustades med nya maskiner under 2017.
Trapphusen målades under 2017.
Byte av värmecentraler i föreningens hus 2020.
Omläggning av gångbanor i utemiljön
Fjärravlästa individuella mätare avseende vatten och el har installerats
Nybyggnation av 3 st nya miljöhus har gjorts
Tvättstugor har utrustats med elektroniskt bokningssystem
Stolpbelysning (lågenergi).
Sanering av vattensystemet.
Inkoppling av UV-ljus samt filter på inkommande vatten för att säkra vattenkvalitén

Planerade renoveringar:
Nya hissar, detta planeras ta ca 2 år från påbörjat arbete. (Klart 18/3 -22 Serenadgatan 37)
Renovering av festlokaler och fastighetskontor.
Kameraövervakning.
Byte av Passagesystem
Vattenledningar ska bytas ut efter att pågående relining av avloppsledningarna är klar. En utredning inför projektet pågår.
Ny ventilation i samtliga byggnader.
Parkering I föreningen finns ca 385 p-platser, de går att hyra för ca 125 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga. I föreningen finns även ca 392 garageplatser (garaget är friliggande). Plats går att hyra till en kostnad om ca 300kr/månad för kallgarage och ca 400kr/månad för varmgarage. Även här är det kö. Fr o m 1 juni 2020 sköts all hantering av p-platser digitalt av medlemmar i föreningen, detta görs via medlemmens inloggning till "Mitt-HSB".
Tv och bredband Kabel-tv, bredband (250/250) samt bredbandstelefoni via Tele2. Kostnaden för detta tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Ytterligare förråd finns att hyra, även om tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.

Två tvättstugor i källaren med nytt elektroniskt bokningssystem. Cykelrum, hobbyrum och barnvagnsrum finns i föreningen.
En bastu, motionslokal och festlokal finns också till medlemmars förfogande efter bokning. Gym renoverades 2008.

Grönskande innergård mellan husen. Sittplatser, lekplatser och miljöhus finns.

ÖVRIGT
Fördelningsmätning för varmvatten, kallvatten och el har installerats, vilket innebär att varje medlem betalar för individuell förbrukning. Mätare är installerade i lägenheterna och läses av digitalt av föreningen. Förbrukningen går att följa på nätet och därigenom finns möjlighet att påverka kostnaden. Kostnaden för detta debiteras i efterskott var tredje månad till bostadsrättsinnehavaren.

För mer information se föreningens hemsida: http://hsb.se/malmo/hogaholm

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Högaholm är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Högaholm är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Högaholm kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende