VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Almvik, Malmö

Axel danielssons väg 85

Välkommen till denna trevliga och genomgående lägenhet om fyra rum och kök i stilrent skick. Ett hem med välplanerade kvadratmetrar som kombineras med generösa sovrum och härliga sociala ytor. Mysig balkong i optimalt västerläge där ni kan njuta av kvällssolen under sommartid. Stilrent rymligt kök med vit skåpinredning, helkaklat badrum och stilren gästtoalett. Detta i ett fridfullt och barnvänligt område med närhet till såväl skolor, barnomsorg, mataffärer, kommunikationer som grönskande områden. På få minuter med bil nås också Hyllieområdet med både tågstation och Emporia. Ett boende ni inte får missa!

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 97 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5779 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1973
Pris 1 895 000 kr

Stilren fyra med balkong i västerläge!

vardagsrum-varo dalawy
vardagsrum-varo dalawy
kontor-varo dalawy
kontor-varo dalawy

Planritning

Axel danielssons väg 85

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 97 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Rum

Hall

Väl inne i bostaden så möts vi av stilrent laminatgolv och ljusa ytskikt. Här i hallen finns det avhägningsplats direkt innanför dörren och sedan löper hallen vidare för att binda samman bostadens resterande rum.

Badrum

Till vänster om hallen når vi ett helkaklat badrum i härliga ljusa kulörer. Badrummet är utrustat med WC, badkar samt spegelskåp.

WC

Till höger om hallen kommer vi in till en helkaklad gäst-toalett i vita nyanser. Utrustningen är WC samt tvättställ.

Kök

Modernt och stilrent kök med vit skåpinredning som matchas stilrent med ett stänkskydd i bruna kulörer. Här kan kocken njuta av dess goda arbetsyta samt generösa förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

Sovrum 1

Det stora sovrummet har plats för dubbelsäng och förvaring samt sängbord. Väggarna är ljusa och på golvet vilar laminat.

Sovrum 2 & 3

De rymliga sovrummen ligger jämte varandra och kan disponeras utmärkt till barnrum alternativt kontor. Även här är väggarna i vit färg.

Vardagsrum

Vardagsrum med stort fönsterparti med fri utsikt till den grönskande innergården. Här finner ni vita väggar och gott om plats till både stor soffgrupp men också matbord. Balkong i optimalt västerläge med gott om plats för möblemang, härifrån har man utsikt mot den trevliga gården och lekplatsen.

Balkong

Vidare tar man sig till lägenhetens stora balkong som vetter mot väst. På balkongen finner vi gott om utrymme för möblemang för att kunna avnjuta solnedgången under sommarkvällarna.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2020-02-20
Energikonsumtion 1773 kWh/m2 år.
Primärenergital 221

Ekonomi

Lägenhetsnummer 498
Pris 1 895 000 kr
Avgift 5779 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. På avgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg på 89kr för bredband och 1039kr för värme. Föreningen har gemensam el där man debiteras för den faktiska förbrukningen.
Andel i förening 0,20698%
Andel av årsavgift 0,20866%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 23
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0437
Gatuadress Serenadgatan 23
Postnummer 21573
Ort MALMÖ
Epostadress info@mhus23.se
Hemsida https://www.mhus23.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Marken innehas
med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2032-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 4% 2023-01-01. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Föreningen har en otroligt låg belåning, enligt senaste årsredovisning 1222kr/kvm.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 2
Renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022: Relining av avloppsstammar.
2021 - Nya porttelefoner
2021 - Renovering av hissar
2020 - Byte av tappvattenstammar i låghusen.
2019 - Förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt
2019 - Tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg.
2019 - Balkongbesiktning
2019 - Underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 - dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2018 - Fönster byttes ut
2018 - Relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2016 - utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen
2016 - fasadtvätt utfördes av alla höghusen
2016 - Tvättmaskiner byttes ut
2016 - Nya utemiljömöbler köptes in
2016 - Festlokalen inreddes.
2014 - spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar
2014 - 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut
2014 - Alla fönster justerades
2014 - 3 miljörum inreddes
2014 - Nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 - Installerades gemensam el.
2009 - Utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 - Byttes taket.
1986 - Byttes fönstren.
Parkering Föreningen har 340 p-platser med hyra á 100 kr/månad, och 2 garage under jord med 169 platser á 250 kr/månad. Det finns även garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg som kostar 300 kr/månad. Separat kö tillämpas och kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av. En lägenhet kan ha max 2 platser.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området, kostnad 5 kr/tim/dygnet runt.
Tv och bredband Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit som ingår i månadsavgiften. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns två stora miljöhus, ett vid höghusen och ett på Axel Danielssons väg 3. Det finns även 3 mindre miljöhus på låghusområdet på Axel Danielssons väg. Föreningen har kameraövervakning vid alla entréer i höghusen och miljöhusen. Kameror finns även i garagen samt i höghusens tvättstugor. Det finns en träningslokal med gymutrustning som medlemmar kan få tillgång till mot betalning av månadsavgift. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och en basketplan.
Övrigt Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.mhus23.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga garageplatser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende