Visningar

Onsdag 6 December KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Almvik, Malmö

Axel danielssons väg 31

Nu ges möjlighet att flytta in i denna totalrenoverade och inflyttningsklara fyra på populära Almvik! Lägenheten har de senaste åren genomgått en större renovering och lägenheten har stilrena och ljusa parkettgolv som flyter genom hela bostaden som möts av slätspacklade ytskikt. Man får här ett superfint och välutrustat kök från 2021 med öppen planlösning intill matplats och vardagsrum. I bostaden finns tre väl tilltagna sovrum samt såväl badrum som gäst-wc. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 97 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5779 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1973
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Henrik Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Totalrenoverad fyra med öppen planlösning!

Planritning

Henrik Karlsson

Henrik Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Axel danielssons väg 31

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 97 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

: Allt från 2021, Samsung kyl/frys, Bosch spis, ugn och diskmaskine.
• Årtal på renoveringar du gjort i lägenheten - kök, lagt in nya golv, målat om etc. Om badrum är renoverat, finns kvalitetsdokument? - Maila över detta. Vi anlitade ett företag till att renovera allt (höst 2021). Nytt kök inkl. vitvaror och fläkt. Nya golv i hela lägenheten, hela lägenheten nymålat. Nya el-kontakter. Nya 6 stk. innerdörrar, nya innerväggar, ny huvuddör/säkerhetsdör. Vi har fakturor på allt. Badrum med golvvärme och gäst-WC renoverades av säljaren in 2021.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Entré

Låghusen på Axel Danielssons väg har en gemytlig känsla och är väldigt praktiska. Här ligger tvättstugan på bottenplan i entrén vilket gör den väldigt lättillgänglig. En trappa upp välkomnar lägenheten dig. Direkt innanför dörren möts man av det vackra parkettgolvet som lades in hösten 2021. Golvet löper sedan vidare enhetligt genom hela lägenheten. I hallen finns plats för skor och ytterkläder. Extra förvaring i anslutning till hallen finns vid vardagsrummet där säljaren har platsbyggt fyra rymliga garderober.

Badrum & gäst-wc

I bostaden får man bekvämligheten av att ha både badrum och gäst-wc. Badrummet går i vita toner med inslag av svart klinkergolv samt svart kommod och väggskåp. I badrummet finns en rymlig duschhörna med fin glasbetongvägg. Gäst-wc nås även den via hallen. Här finner man vitmålade ytskikt, vitt kommod samt ljusgrått klinkergolv.

Kök & vardagsrum

När vi rör oss vidare in i lägenheten så kommer vi till kök och vardagsrum. Här får man en öppen och härlig planlösning med ett otroligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna som vetter ut mot föreningens gård. Planlösningen är optimal med stora sociala ytor och plats för såväl en stor soffgrupp som stort matbord. Köket renoverades 2021 och håller en väldigt hög standard. Köket går i ljusa toner med vit skåpsinredning som kontrasteras av en mörkbrun kakelvägg samt vitvaror i rostfritt stål.

Balkong

Via vardagsrummet nås den rymliga balkongen i västerläge. Balkongen kan man inreda med loungemöbler eller matgrupp, men funkar även perfekt som extra förvaringsutrymme om så önskas.

Sovrum

Lägenheten erbjuder tre sovrum i bra storlek varav ett lämpar sig perfekt som master-bedroom. Här ges det plats för dubbelsäng, skrivbord/sminkbord och byrå. De andra två sovrummen är bäst anpassade som barn- eller ungdomsrum med plats för enkelsängar och mindre förvaring/skrivbordshörna. Intill det större sovrummet finns en väldigt rymlig walk-in-closet som ger plats åt väldigt mycket kläder och annan förvaring.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2020-02-20
Primärenergital 216

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208023002-0408
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 5779 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl VA och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg om 1039kr/mån tillkommer för värme, samt 89kr/mån för bredband.
Andel i förening 0,20698%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 102 455 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 23
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0437
Gatuadress Serenadgatan 23
Postnummer 21573
Ort MALMÖ
Epostadress info@mhus23.se
Hemsida https://www.mhus23.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Marken innehas
med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2032-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 4% 2023-01-01. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Föreningen har en otroligt låg belåning, enligt senaste årsredovisning 1222kr/kvm.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 2
Renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022: Relining av avloppsstammar.
2021 - Nya porttelefoner
2021 - Renovering av hissar
2020 - Byte av tappvattenstammar i låghusen.
2019 - Förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt
2019 - Tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg.
2019 - Balkongbesiktning
2019 - Underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 - dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2018 - Fönster byttes ut
2018 - Relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2016 - utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen
2016 - fasadtvätt utfördes av alla höghusen
2016 - Tvättmaskiner byttes ut
2016 - Nya utemiljömöbler köptes in
2016 - Festlokalen inreddes.
2014 - spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar
2014 - 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut
2014 - Alla fönster justerades
2014 - 3 miljörum inreddes
2014 - Nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 - Installerades gemensam el.
2009 - Utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 - Byttes taket.
1986 - Byttes fönstren.
Parkering Föreningen har 340 p-platser med hyra á 100 kr/månad, och 2 garage under jord med 169 platser á 250 kr/månad. Det finns även garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg som kostar 300 kr/månad. Separat kö tillämpas och kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av. En lägenhet kan ha max 2 platser.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området, kostnad 5 kr/tim/dygnet runt.
Tv och bredband Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit som ingår i månadsavgiften. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns två stora miljöhus, ett vid höghusen och ett på Axel Danielssons väg 3. Det finns även 3 mindre miljöhus på låghusområdet på Axel Danielssons väg. Föreningen har kameraövervakning vid alla entréer i höghusen och miljöhusen. Kameror finns även i garagen samt i höghusens tvättstugor. Det finns en träningslokal med gymutrustning som medlemmar kan få tillgång till mot betalning av månadsavgift. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och en basketplan.
Övrigt Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.mhus23.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga garageplatser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Privat vindsförråd.

Avgiften är fördelad enligt följande:
Årsavgift: 5 779kr/mån
Värmeavgift: 1039kr/mån
Bredband: 89kr/mån
Totalt 6907kr/mån.

Dokument

Området

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende