VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
S:t Knut, Malmö

Amiralsgatan 32

Äntligen har vi nöjet att presentera en perfekt etta på S.t Knut. En ljus och trivsam bostad med trägolv och spröjsade fönster med ett vackert ljusinsläpp. Stort kök med gott om utrymme till det stora sällskapet. Vardagsrummet rymmer större säng, soffgrupp och matplats. Renoverat badrum i tidstypisk stil. Bra förvaringsmöjligheter i en större klädkammare och två tillhörande förråd.

På S.t Knut bor du i ett av Malmös gemytligaste områden intill charmiga låghus och med närhet till Möllans puls. Vid S.t Knut ligger bland annat baren Mineral samt restaurangerna Saiko, Spoonery och Jord. Några minuter bort ligger Folkets Park som erbjuder allt från loppisar, lekplatser och glasskiosker till restauranger och uteställen. Kommunikationerna är goda med närhet till stads- och regionbussar samt tåg från Triangelns Citytunnelstation. Längs Amiralsgatan går flera busslinjer, där MalmöExpressen tar dig till Malmö C på mindre än tio minuter och flera regionbussar avgår. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 43 kvm
Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Avgift 2548 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1928
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig etta i centrala Malmö!

5012772-30_5012772-33
5012772-30_5012772-33
5012772-57.JPG
5012772-57.JPG
5012772-58.JPG
5012772-58.JPG
5012772-59.JPG
5012772-59.JPG
Moriskan
Moriskan
Park 5 - kopia
Park 5 - kopia
park 4 - kopia
park 4 - kopia
Park
Park

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Amiralsgatan 32

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 43 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 43 kvm
Byggnadsår 1928
Övrigt om byggnaden Källarförrådet om ca 6 kvm och samt vindsförråd om ca10-15 kvm.

Rum

Hall

Fiskbensparkett och målade väggar. Plats för avhängning och en stor klädkammare.

Kök

Brädgolv och ljusa väggar. Vackert originalkök med tidstypisk charm och ett större skafferi. Rostfri diskbänk med vitt kakel ovan. Ovanligt stort kök med plats till det stora sällskapet. Gasspis, kolfilterfläkt och kyl/frys.

Vardagsrum

Brädgolv och ljusa väggar. Stora fönsterpartier som möjliggör fantastisk ljusinsläpp. Stort rum som ger plats till stor säng, soffgrupp och arbetshörna.

Badrum

Badrum renoverat 2020/2021 med vita kaklade väggar och tidstypisk klinker. Dusch, toalett, golvvärme samt tvättställ.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-10-02
Energikonsumtion 157 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer G2
Pris 1 895 000 kr
Avgift 2548 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Andel i förening 1,832151%

Förening

Föreningsnamn BF Amiralsgården u.p.a.
Organisationsform Bostadsförening
Organisationsnummer 746000-0826
Gatuadress Amiralsgatan 32
Postnummer 21155
Ort MALMÖ
Hemsida https://amiralsgardenupa.bostadsratterna.se/hem
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsföreningen BF Amiralsgården är en äkta förening som bildades 1928. Föreningen förfogar över tre fastigheter med byggnader uppförda 1928 med sammanlagt 36 lägenheter. Dessa är fördelade på tre trappuppgångar; Amiralsgatan 32-36. Bredablick står för den tekniska förvaltningen.
Föreningens ekonomi ”Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse.”
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 36
Renoveringar 2012 Yttre målning av fönster och portar samt ytterdörrar.
2011 Tappvattenstammar utbytta.
2010 Relining av avloppsstammar.
2009 Takpannor och takplåt omlagd, nya stuprör och hängrännor.

Fler renoveringar sedan 2005 i fastigheten:
Elrenovering på vind.
Utbyte av tak till cykelställ på 32:an.
Värmestamventiler utbytta.
Yttre och inre målning i allmänna utrymmen samt källarinnerfönster.
Nytt låssystem till källare.
Utbyte av fjärrvärmeväxlare.
Uppförande av fastighetsboxar i postvalven för post och paket.
Samtliga lägenheter är elrenoverade med nya ledningar, centraler och jordfelsbrytare.
Utbyte av fastigheternas elstigare till trefas och elcentraler samt källarel/belysning.
Utbyte av tak och väggar till cykelställ i 36:an.
Ny beläggning -Hard epoxi- i fastigheternas tre tvättstugor.
Förbättring av sopplatser med fundament och plattsätning.

Planerade större förändring enligt underhållsplan:

För 2022 är planerat för främst målning av fönster mot Amiralsgatan. (Ändring till följd av pandemi kan påverka utfallet). (Inte säkert att det blir gjort under 2022).
Parkering Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser som tillhör föreningen. Dock finns det bra möjlighet till boendeparkering i området vilket innehåller många sidogator. För mer info om boendeparkering, kontakta Malmö Stad.
Tv och bredband Huset har bredband hos Telenor. Varje lägenhet har en uppkoppling på 100 Mbit/s. Kabel-TV via Tele2, med deras grundutbud. Bredband och kabel-TV ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns tre stycken tvättstugor på vinden, en för varje trappuppgång. De består av två tvättmaskiner samt en torktumlare och en torkvind vardera.

Cykelparkering finns på innergården där man kan välja att parkera utan eller med tak. I källaren finns förråd för vinterförvaring av cyklar.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2022-02-15). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

För mer information om föreningen besök gärna:
https://amiralsgardenupa.bostadsratterna.se/maklarinfo

Övrigt

Allmänt om bostaden Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.
Andelstalet som lämnats av föreningen är det vi har att tillgå. Föreningen har inte kunnat lämna ytterligare andelstal.

Vidare gäller huvudregeln vid försäljning, vilket innebär att köparen betalar både överlåtelse- och pantsättningsavgiften.

Överlåtelseavgiften: 2.5% av prisbasbeloppet
Pantsättningsavgiften: 1% av prisbasbeloppet

Endast tillåtet med 50 % eller 100 % ägande, samtliga ägare måste bo i bostadsrätten.
Kräver borgensåtagande för studenter under 30 år.
Överlåtelse av bostadsrätt först tillåten två år efter att medlemskapet beviljats.

Dokument

Området

Malmös kulturkvarter S:t Knut är en central stadsdel beläggen i Västra Sorgenfri. Området består till största delen av flerbostadshus som är uppförda i nordisk klassicistisk arkitektur. Förutom en stor variation av restauranger och caféer så finner vi även skolor för alla åldrar. Vi finner flertalet förskolor där vi bland annat har den judiska förskolan Chinuch. Vi har grundskolan Sorgenfriskolan som huserar klasser från förskoleklass till årskurs nio. I området har vi även den nyrenoverade Mellersta Förstadsskolan som har klasser från årskurs sju till nio. På andra sidan Föreningsgatan hittar vi även Pauliskolan som utbildar ca 1100 gymnasieelever.

Närområde

I området finner vi ett stort utbud av caféer med smakrikt kaffe från mikro-rosterier samt restauranger med olika kulinariska bakgrunder där bland annat vår favorit Spoonery finns. På andra sidan Amiralsgatan finner vi en större Coop och runt i området finns mindre matbutiker så som den populära Ekolivs som säljer närproducerat och ekologiska varor. I den södra delen av området hittar vi den lokala vårdcentralen Sorgenfrimottagningen.

Kommunikation

Längst Nobelvägen hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. I den sydvästra delen av området har vi Amiralsgatan där vi finner Linje 5 samt linje 32. Linje 5 går genom Malmö centrum mellan Stenkällan och Västra Hamnen. Linje 32 tar dig mellan Norra Hamnen och Käglinge med bland annat stopp i centrala Malmö. Området avgränsas i nordväst av Föreningsgatan där vi finner linjerna 6 och 34. Linje 6 tar dig mellan Toftanäs och Klagshamn och passerar genom större delen av Malmö. Linje 34 tar dig från Sibbarp och dess härlig badstrand till Värnhem. Den som gillar att ta sig runt på cykel kommer snabbt märka hur nära centrum är och hur enkelt man tar sig runt i Malmö med hjälp av dem uppmärkta cykelbanor. För bilföraren ligger området bra placerat där man enkelt tar sig ut på Inre ringvägen på några få minuter för att snabbt ta sig runt Malmö eller ut till grannstäderna.

Övrigt

I området finner vi Sorgenfri idrottsplats där bland annat Malmö City FC tränar regelbundet. Under sommaren öppnar Folkets Park upp deras aktiviteter där det alltid finns något att göra, både dag som natt. För dem minsta barnen så finns det hoppkuddar, teaterföreställningar eller varför inte besöka Terrariet där vi kan bekanta oss med allt som kryper, krälar, hoppar och klättrar. I parken ligger även restauranger från Folkparksgrillen som serverar saftiga högrevsburgare till Far i Hatten som serverar mat efter säsong och vedeldade pizzor.

Räkna på ditt nya boende