VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Borgmästaregården, Malmö

Albinsrogatan 53

Välkomna till Albinsrogatan 53, en bostad med härlig planlösning och sobra färgval som ger ett hemtrevligt och smakfullt boende. På Borgmästaregården bor man med närheten till myllrande folkliv intill Stadion och gröna promenadstråk i Pildamsparken som gör att man får det bästa av flera världar, här finns något för alla! Lägenheten ligger på insynsskyddat läge på sjunde våningen med en inglasad-balkong i perfekt västerläge med milsvid utsikt!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4079 kr/mån
Rum 2
Våning 7 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1966
Pris

Ansvarig mäklare
David Kilman
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad tvåa på våning 7 med inglasad balkong i västerläge!

Planritning

David Kilman

David Kilman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Albinsrogatan 53

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Bostaden disponeras enligt följande:

Vi tar hissen från markplan upp till våning sju och innanför dörren möts man av en rymlig hall med ljusa ytskikt och gott om plats till förvaring. I hallen finns dessutom en inbyggd garderob och intill även utrymme för avhägning av ytterkläder.

Från hallen nås lägenhetens badrum som är helkaklat och håller en hög standard. Badrummet är såväl rymligt som ljust med vitt kakel och svart klinkergolv. Här finns en stor duschhörna med takdusch samt glas skjutdörrar. I badrummet finns även kommod med handfat, toalett och handduks tork. Förberett för tvättmaskin.

Sovrummet ligger intill badrummet med ljust parkettgolv och en stor inbyggd garderob. I sovrummet får man plats med en stor dubbelsäng samt övrig sovrumsförvaring. Fönstret vetter mot byggnadens baksida med väldigt lite insyn och ostört läge.

Bostadens kök är inrett i vitt med gott om plats för den matlagnings intresserade. Här samsas ljusgrå köksskåp med blått kakel och grå laminatbänkskiva. I köket har man alla bekvämligheter man kan tänka sig såsom kyl och frys, spis, fläkt och diskmaskin. I köket får man plats med ett matbord för ca 4 personer.

Lägenhetens vardagsrum går i ljusa toner med ett vackert parkettgolv i original och här får man plats med en större soffgrupp, matbord och mediamöblemang. Från vardagsrummet nås lägenhetens inglasade balkong i västerläge vilket ger en härlig eftermiddagssol samt utsikt över Pildammsparken och turning torso. Här ute finns det finns såväl belysning som eluttag.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1966
Ventilation F

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-06-02
Primärenergital 135

Ekonomi

Lägenhetsnummer 164
Avgift 4079 kr/mån
Kommentar Inkl. värme, VA, Kabel-tv, bredband samt bostadsrättstillägg.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,2606%
Andel av årsavgift 0,26537%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 17
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-8316
Gatuadress Albinsrogatan 23
Postnummer 21467
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus 17 är en äkta förening som bildades 1969. Föreningen består av tre stycken trevåningshus och två stycken åttavåningshus, innehållande totalt 312 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken.
Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Fr.o.m. 2010-07-01 är föreningen ansluten till gruppinköp av el. Detta innebär att vi tillsammans nu köper in el betydligt billigare än vad man som enskilt hushåll skulle kunna gjort. Man beräknar en besparing per år på c:a 1200-1500 kr. i snitt per hushåll. Varje hushåll betalar för sin egen förbrukning och faktureringen sker via hyresavin. Föreningen höjde avgiften med 5% 2022. Föreningens låneskuld enligt senaste årsredovisning uppgick till 4065kr/kvm. Föreningen tar ut en överlåtelseavgiften om 2,5 % av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp. Båda betalas av köparen.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 312
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - Relining av avloppsstammar
2020 - Renovering av lokaler i föreningen
2020 - Renovering av hissar och hisschakt med utbyggnad till entré.
2019 - Byte av tappvattenstammar och elstammar (ny central i varje lägenhet).
2016 - Nybyggt miljöhus
2015 - Renovering av hela värmesystemet för att bl.a. uppnå en bättre fördelning av värmen
2014 - Tvättstugor
2012 - Brandvägar för räddningtjänsten
2012 - Obligatorisk ventilationskontroll
2011 - Installation Digital-tv
2011 - Installation individuell elmätning
2010 - Installation bredband och IP telefoni
2006 - Fönster
2000 - Balkonger
Parkering Det finns 87st garageplatser samt 200st parkeringsplatser utomhus. För närvarande är det lång kö till garageplats. Garageplats: 285 kr/månad. Utomhusplats: 140 kr/månad. För att reservera en parkeringsplats eller ställa sig i kö till garageplats, maila styrelsen@malmohus17.se I området råder det boendeparkering.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Tele2. Basutbudet ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till bredband och IP-Telefoni via NetAtOnce. 1000 Mbps (1000/1000) bredband ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns tvättstugor i källaren i varje hus. För att boka tvättid låser man fast sin tvättkolv på tavlan bredvid tvättstugan.
Det finns allhobbyrum, fasta hobbyrum samt fritidslokal. Cykelrum finns i källaren.
Övrigt För med information besök föreningens hemsida: www.malmohus17.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt - Säljaren disponerar i dagsläget över ett vindsförråd samt en matkällare.

Dokument

Området

Borgmästaregården är ett populärt område i centrala Malmö. Området sträcker sig från Stadiongatan ner till John Ericssons väg. Området består endast ett par stora bostadsrättsföreningar. Området är väldigt populärt bland såväl yngre personer som barnfamiljer och pensionärer. Det finns många anledningar som gör att Borgmästaregården är så omtyckt av de boende, men högt upp på mångas lista finns närheten till Pildammsparken. Bor du på Borgmästaregården så tar du dig bara på ett par minuter ner till parken för en promenad, löptur eller picknick. Är du en inbiten MFF-supporter så räcker det att du lämnar lägenheten ett par minuter innan avspark då Eleda Stadion ligger precis intill området.

Närområde

Bor du på Borgmästaregården så har du ett stort utbud av butiker och närservice. På området finns bland annat en vårdcentral, restaurang och skola. Apotek, systembolag och mer shopping finner du på närliggande köpcentrum Mobilia. På Stadiongatan i anslutning till Borgmästaregården så ligger Malmös största Coop-butik.

Kommunikation

Bor du på Borgmästaregården så bor du nära ett flertal busstationer och bara på ett par minuter med cykel tar du dig till Triangeln och Södervärn. Du kan därför vara på Malmö C på under 20 minuter - både ifall du tar cykeln hela vägen eller väljer att stanna till vid Triangeln och ta tåget resten av vägen. Närheten till inre ringvägen och kommunikationen ut och in i Malmö är ett stort plus för de flesta med bil.

Parkering

I området finns avgiftsbelagd parkering, och vidare tillhandahåller föreningarna både parkeringsplatser utomhus och i garage.