Visningar

Måndag 27 Maj KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Boka visning
  • Dela via:
Vipeholm, LUND

Vipeholms allé 55

Fantastiskt fin fyra på ett av områdets bästa lägen. Insynsskyddat boende med grönskan ständigt närvarande!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 91 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6896 kr/mån
Rum 4 varav 3 sovrum
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2023
Pris 3 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Fredrik Selmerhagen
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 03
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Nybyggd drömlägenhet!

Planritning

Planritning
Planritning
OBS: Alternativ planritning
OBS: Alternativ planritning

Planritning
Planritning
OBS: Alternativ planritning
OBS: Alternativ planritning
Fredrik Selmerhagen

Fredrik Selmerhagen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vipeholms allé 55

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 91 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 4

I mycket trivsamma kvarter på ett grönt och naturskönt läge ges nu möjlighet att bli ägare till ett mycket fint och ombonat hem.
Husen är nybyggda och ett bekvämt boende med närhet till city. Lägenheten har välplanerade kvadratmeter som breder ut sig på våningsplanets hörna med balkong och vardagsrum/kök åt väster. Husen är mysigt belägna med grönskan som ständigt är närvarande utanför fönstren. Sovrummen är placerade helt utan insyn och enbart naturen och som granne. Hardeberga spåret finns tillgängligt runt hörnet. Balkongen är mycket rymlig och vetter mot väster. Nuvarande ägare har investerat ca 20 000kr i ett riktigt praktiskt Elfa-system i garderoberna och i klädkammaren vilket gör funktionen otroligt bra!

De sociala delarna i bostaden är var lägenheten verkligen kommer till sin rätt där vardagsrum & matplats tillsammans med kök & balkong bildar bostadens absoluta kärna - här trivs vi! Vid byggnation valdes materialen med omsorg utan att tumma på det praktiska. Vitt kök från Ballingslöv med rostfria vitvaror från Electrolux tillsammans med ett genomgående ljust parkettgolv ger er en modern och stilren hemmamiljö. För er som söker en trea är det möjligt att ta ner väggen mellan vardagsrum och det sista sovrummet och på så vis skapa en stor rymlig trerummare. Då huset är nästan nytt finns det givetvis fortfarande garantier kvar från JM, som följer med lägenheten till ny ägare.

Med två stilrena badrum och flertalet smarta förvaringslösningar från Elfa är det här en mycket praktisk bostad för er som är familj eller för er som planerar att byta villan mot en fin, modern och smakfull våning.

Har ni bestämt er för att sälja villan och flytta till ett lättskött, bekvämt och modernt boende är detta helt rätt. Likaså om ni är en familj som värdesätter ett bekvämt boende där ni kan flytta rakt in och där era barn kan ha flera lekkamrater på samma gata. Är ni istället en blivande student ligger LTH och ekononicentrum nära och lägenhetens storlek och tre sovrum gör att du och dina studiekamrater kan bo billigt om ni delar bostad. Helt enkelt en lägenhet som verkligen passar er som värdesätter ett smart, modernt och exklusivt boende.

Husen är miljövänliga och därmed finns parkering samt elbilsplatser i garage som nås via hiss från lägenheten. Byggnaden är Svanenmärkta, vilket betyder att det lever upp till en rad specificerade krav och lösningar för att minska miljöbelastningen.

Fördelen med att flytta in i en NÄSTAN nybyggd lägenhet är ofta att bostadsrättsföreningen har en etablerad och fungerande styrelse, något som i nyproduktion ofta kan vara ovisst. Garantier för vitvaror och eventuella byggfel följer givetvis lägenheten och ni som köper tar över dessa garantier.

I området planeras det att bygga en ny förskola samt livsmedelsbutik, se lunds kommuns hemsida för mer information.
Kan det bli bättre?

Välkomna att boka in er på visning!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 91 kvm
Byggnadsår 2023
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Hall med god förvaring åt vänster med skjutdörrsgarderober inredda med hyllsystem och integrerad belysning.

SOVRUM 1

Ljust parkettgolv och målade väggar. Förvaring finns i skjutdörrsgarderob. Fint läge med grönska utanför fönstret som även bidrar till att rummet, precis som övriga sovrum, är helt insynsskyddade.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet är det största och rymmer givetvis stor dubbelsäng. Bra förvaring med garderober längs ena väggen med skjutdörrar. Även dessa garderober är inredda med praktiskt hyllsystem som gör att ytan utnyttjas maximalt.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet är det största och rymmer givetvis stor dubbelsäng. Bra förvaring med garderober längs ena väggen med skjutdörrar. Även dessa garderober är inredda med praktiskt hyllsystem som gör att ytan utnyttjas maximalt. Ljust parkettgolv och målade väggar.

SOVRUM 3

Det tredje sovrummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Ljust parkettgolv och målade väggar.

BADRUM & TVÄTT

Rymligt badrum med dusch, WC, tvättkommod med dubbla lådor, spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare samt linneskåp. Möjligt att sätta in badkar istället för dusch för den som vill.

BADRUM

Det andra badrummet är inrett med dusch, tvättkommod med dubbla lådor, spegelskåp samt WC.

KÖK

Snyggt och funktionellt kök som inte lämnar något att önska. Vita släta luckor, ljusgrå bänkskiva och rostfria vitvaror.

Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys i dubbel upplaga, integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn samt fläkt.

Från köket/vardagsrummet nås balkongen som är väl tilltagen i storlek och ligger i skönt sydvästläge. Möjlighet att glasa in balkongen finns.

VARDAGSRUM

Plats för stor soffgrupp samt rejält matsalsbord. Ljust parkettgolv och målade väggar samt smakfull fondtapett vid matplatsen. Fint ljusinsläpp med fönster i två väderstreck och med grönskan precis utanför fönstret.

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6-1105
Pris 3 995 000 kr utgångspris
Avgift 6896 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme & kallvatten. (Varmvatten och el tillkommer och debiteras individuellt)
Andel i förening 1,2946%
Andel av årsavgift 1,2946%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 137 125 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Lyra
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-3458
Gatuadress Vipeholms allé 51
Postnummer 22466
Ort LUND
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Lyra består av fyra bostadshus med totalt 88 lägenheter.
Föreningen äger marken.

Kvarteret ligger vid den östra entrén till Vipeholmsparken och gränsar i norr till grönområdet längs Hardebergaspåret och i söder till Vipeholms allé, den trädkantade lokalgata som kommer att genomkorsa området.

Inför 2024 höjdes avgiften med 4,21%.

Parkering/garage
Garage finns i källarplan, separat kösystem. Garageplats kostar 850kr/månad. Laddplats finns för 1100kr/månad plus kostnad för laddning. Möjlighet till bilpool finns.

Bredband/TV
Telia Triple play (kabel-TV, bredband och fast del av ip-telefoni), obligatoriskt tillägg på månadsavgiften med 220 kr/mån.

Ekonomi:
Överlåtelseavgift om 1.313:- betalas av köparen och pantsättningsavgift om 525:-/pant betalas av pantsättaren.

Underhåll:
Eftersom husen är nya finns inget planerat underhåll.

Övrigt:
I föreningen finns ett gästrum som kan hyras till en kostnad om 350kr/dygn.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 88
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett förråd.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende