VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Sofiaparken, LUND

Möllevångsvägen 12B

Nu finns en av de populära treorna på Möllevångsvägen snart till salu. Med totalrenoverade ytor, balkong i söder, hiss från markplan och öppen modern planlösning är denna trea ett väldigt fint och välplanerat hem. Detta är en lägenhet för dig som värdesätter att kunna flytta rakt in och börja trivas från första dagen. I samband med renoveringen av köket lät man öppna upp mot vardagsrummet för att skapa en luftigare och moderna känsla i bostaden. Resultatet är väldigt lyckat och vi ges riktigt fin rymd och bra ljusinsläpp. Köksön är inte bara social och modern utan även praktiskt då den rymmer förvaring på både fram och baksidan. I samband med att köket renoverades slipades parkettgolvet och väggar & tak målades. Badrummet, som är har den extra lyxen att både ha dusch och badkar, är sedan tidigare renoverat av föreningen i samband med stambytet. Vad mer kan man önska?

Läget, som är lugnt och grönskande, är omtyckt och till stan cyklar ni på under tio minuter. För er som är studenter tar ni er till LTH, ekonomicenter och Universitet också på tio minuters cykling. Föreningen är aktiv och har många stora renoveringar bakom sig. Föreningen har individuell mätning för hushållselen för att hålla kostnaden nere för medlemmarna och har installerat solceller på taken för att sänka energikostnaderna. Innergårdarna är gröna och lummiga med grill- och sittplatser för medlemmarna. I närområdet finns en mindre livs och på mindre cykeltur bort finns ICA Fäladstorget och Willys. Fina löpspår finns vid Sankt Hans backar, alldeles norr om området.

Förutom att det är en mycket fin och välrenoverad lägenhet, finns det också många praktiska fördelar såsom möjlighet att hyra p-plats alldeles intill, hiss från markplan och med stadsbuss på väldigt nära avstånd. Promenerar ni ca 7-10 minuters når ni Regionsbussarna som avgår från Universitetssjukhuset. Även Nova området ligger i närheten och är ni bilburna tar ni er dit på fem minuter.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4700 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1964/1991
Pris 2 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Fredrik Selmerhagen
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 03
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

- Öppen planlösning - Renoverat kök med köksö - Söderbalkong - Stambytt badrum

Fredrik Selmerhagen

Fredrik Selmerhagen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Möllevångsvägen 12B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80 kvm
Byggnadsår 1964/1991

Rum

HALL

I entrén ligger klinker och väggarna är målade i ljus nyans. Plats för att hänga av sig åt vänster och inbyggd garderob längre in åt vänster.

KÖK

Lägenheten skiljer sig från mängden med sin öppna planlösning och den platsbyggda köksön. Lösningen är både social och praktisk då man låtit bygga förvaring på öns båda sidor. Bor ni här med barn är det skönt att ha uppsikt mot vardagsrummet och vid middagen blir köksön den naturliga samlingsplatsen vid minglet. Köksinredningen är påkostad med bland annat vitvaror från Siemens, mycket förvaring, infällda spotlights ovanför köksön, snyggt inbyggd hylla och bänkskiva i massivt trä. Gott om plats för matbord vid fönstret. Ljusgrå klinker på golvet och vita väggar.

Samtliga vitvaror från Siemens 2017 : Induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, spisfläkt samt kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM

Lättmöblerat vardagsrum med plats för stort soffmöblemang. Rummet är ljust med fönster mot söder och dessutom får ni, tack vare den öppna planlösningen mot köket, även ljusinsläpp från två håll. Från vardagsrummet når ni balkongen som alltså vetter mot söder och ger er gott om soltimmar. Balkongen är i bra storlek och det finns plats att möblera med matbord eller loungemöbler.

Vardagsrummet har parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 1

Det stora sovrummet är väl tilltaget och ligger med fönster mot balkongen. Gott om plats för dubbelsäng och dessutom finns garderober längs ena väggen vilket gör att förvaringen är mycket god. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 2

Det mindre sovrummet ligger åt vänster innanför entrén och är perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. parkettgolv och ljusa väggar.

BADRUM

Riktigt rymligt badrum som inte lämnar något över att önska! Renoveringen skedde i samband med föreningens stambyte och lät inredas med helkaklade vita väggar och grå klinkers på golvet, enkelt och snyggt. Här finns både duschhörna med vikbara glasdörrar och badkar, det bästa av två världar. 2016 installerades ny tvättkommod, spegelskåp samt vägghängt förvaringsskåp i samma serie. Ett stort plus är att det finns egen tvättmaskin och sänkt tak med inbyggd dimbar ljusslinga förhöjer känslan. Övrig utrustning: WC samt handdukstork.
Tvättmaskin: Electrolux 2016.

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1032
Pris 2 695 000 kr utgångspris
Avgift 4700 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten & TV
Andel i förening 0,6259667%
Andel av årsavgift 0,6259667%

Förening

Föreningsnamn Brf Briljanten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769617-1730
Epostadress info@brfbriljanten.se
Hemsida www.brfbriljanten.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENINGEN
Brf Briljanten är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007 och består av sammanlagt 202 lägenheter, varav ett 20-tal är hyresrätter. Föreningen har även 3 hyresrättslokaler. Husen är byggda 1964 och tillbyggda 1991. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor finns belägna i källaren och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, torkrum och en mangel vardera. I föreningen finns barnvagns- och cykelrum bredvid entréerna.

På gården finns gemensamma grillplatser, utegym och plats för avkoppling.

PARKERING
Apcoa parking har hand om föreningens ca 100 p-platser, elbilsparkering och M-bil på parkering. Kontrollera priser för p-platser med Apcoa parking.

TV OCH BREDBAND
Analogt grundutbud via Com Hem ingår i månadsavgiften.
Bredbandsuppkoppling via Bahnhof ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMT ELAVTAL
Föreningen har ett gemensamt elavtal där varje lägenhetsinnehavare betalar utifrån sin förbrukning. Kostnaden debiteras via föreningen.

UNDERHÅLL
Värmesystem: Bergvärme installerades 2017.
Solceller: Installerade 2020.
Stambyte: Stambyte gjordes 2011/2012. Badrum och tvättstugor renoverades i samband med detta.
El: Byte av elstammar 2011/12.
Tak: Renovering 2012. Ny takpapp 2020 på huset från 1964.
Fasad: Fasadrenovering & fönsterrenovering av de äldre byggnaderna planeras 2022 (ej lägenheterna längs med Möllevångsvägen)
Hiss: Utbyte av hissen på entrén 10B, 2014 och utbyte av hissen på entrén 12B 2016.
Entrédörrar: Byttes 2021.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Fönsterbyten och fasadrenovering planeras till 2022 (omfattar ej byggnaden längs Möllevångsvägen, utan endast de äldre gula tvärgående byggnaderna. Mer info om kommande renoveringar finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se.

EKONOMI
Avgifterna höjdes med 1% den 2022-01-01. Normalt höjs avgiften med någon procent vid varje årsskifte. För information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen på mohv.se. Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna.

ÖVRIGT
Föreningen vill att den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %.

Hemsida: http://brfbriljanten.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-12-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 202
Antal lokaler 3
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar ett källarförråd
- Obligatoriskt tillägg om 98kr tillkommer avgiften. Total månadsavgift 4798kr.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende