Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Visningar

Söndag 3 Mars KL: 13:00 - 13:30 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Boka visning
  • Dela via:
Centrum, Lund

Laboratoriegatan 2

Längs med charmig kullerstensgata i det omåttligt populära området Kulturkvadranten ligger denna underbara bostaden. Läget är oslagbart i och med närheten till bland annat Mårtenstorget, Universitetet och dess nationer och inte minst Lunds absoluta centrum. Samtidigt är just Laboratoriegatan lugn och fridfull. Lägenheten som är placerad på våning två har en ljus och genomgående planlösning på 53 luftiga och genomtänkta kvadratmeter. Den eftertraktade sekelskifteskänslan finns tydligt representerad i lägenheten där bland annat generös takhöjd, vackra spegeldörrar och renoverade snickerier är några av attributen. Både kök, bad och ytskikt har under åren setts över, förbättrats och renoverats. Nu är bostaden i mycket gott skick och redo att ta emot sin nya ägare. Välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 53 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3439 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1912
Pris 3 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Michael Wisting
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Magisk 2:a invid Mårtenstorget!

Fasad
Fasad

Planritning

Michael Wisting

Michael Wisting

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Laboratoriegatan 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 53 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 4

Längs med charmig kullerstensgata i det omåttligt populära området Kulturkvadranten ligger denna underbara bostaden. Läget är oslagbart i och med närheten till bland annat Mårtenstorget, Universitetet och dess nationer och inte minst Lunds absoluta centrum. Samtidigt är just Laboratoriegatan lugn och fridfull. Lägenheten som är placerad på våning två har en ljus och genomgående planlösning på 53 luftiga och genomtänkta kvadratmeter. Den eftertraktade sekelskifteskänslan finns tydligt representerad i lägenheten där bland annat generös takhöjd, vackra spegeldörrar och renoverade snickerier är några av attributen. Både kök, bad och ytskikt har under åren setts över, förbättrats och renoverats. Nu är bostaden i mycket gott skick och redo att ta emot sin nya ägare.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 53 kvm
Byggnadsår 1912
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Ljus och välkomnande hall med härlig takhöjd bakom vacker sekelskiftesdörr. Vita väggar och påkostat enstavsparkett behandlad med vitpigmentering. Plats för ytterkläder och skor direkt i entrén.

KÖK

Till höger i hallen finner vi det charmiga köket som bjuder på både goda arbetsytor och utrymme för matbordsmöblemang. Ett äldre tidstypiskt kök med vita luckor och klassiska handtag har sedan tidigare renoverats och fräschats upp för att bibehålla den charmiga känslan i bostaden. Maskinell utrustning i form av diskmaskin, varmluftsugn, spishäll, fläkt och kyl/frys går i rostfritt utförande. Ett praktiskt skafferi ger goda förvaringsmöjligheter. Häftig utsikt över Lunds äldsta område där Domkyrkans välkända silhuett dyker upp. Vitbehandlat trägolv och vita väggar.

VARDAGSRUM

Underbart sällskapsrum med imponerande takhöjd och härlig rymd. Lättmöblerade kvadratmeter där både arbetshörna och ett generöst soffmöblemang får plats. Enstavsparkett och ljust målade väggar.

SOVRUM

Lugnt och insynsskyddat läge på sovrummet som även det är stort och ljust. Här finns det gott om förvaring i form av ett smart garderobssystem som döljs bakom snygga gardiner. Enstavsparkett och ljust målade väggar.

WC/DUSCH

Praktisk layout på våtrumsutrymmena där WC och dusch är separata. Båda utrymmena är helkaklade med vita väggar och mörkt klinkergolv.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2018-09-12

Ekonomi

Lägenhetsnummer 13
Pris 3 295 000 kr
Avgift 3439 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, V/A och Kabel-TV.
Driftkostnad 2 112 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Övrigt: 2 112 kr

I posten övrigt ligger årliga kostnaden för bredband 100Mbit/s.

Andel i förening 4,3%
Andel av årsavgift 4,29459%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 355 435 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Maglebo
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769606-8993
Gatuadress Laboratoriegatan 2
Postnummer 22351
Ort Lund
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Maglebo bildades 2001 och man köpte ut fastigheten 2004. Föreningen består av 16 lägenheter. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

EKONOMI
Föreningen höjde avgifterna med ca 6% inför årsskiftet 2024, den nya avgiften är publicerad. Detta på grund av de stora investeringarna de gjort i fastigheten under 2015-2019 samt högre kostnader i allmänhet. I samband med överlåtelser tas det ut en överlåtelseavgift om 2.5% av basbeloppet och en pantsättningsavgift om 1% av basbeloppet av köparen. För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen på mohv.se.

INTERNET
Bredband via Bredbandsbolaget (100/10 Mbit). Ett obligatorisk tillägg om 176 kr på månadsavgiften tas ut för detta.

FÖRRÅD
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

GEMENSAMHETSLOKALER
Tvättstugan finns i källaren och är i mkt gott skick. Utrustningen består av två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Cykelställ på gården.

FASTIGHETENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2016-2025.
Fasad - 2015
Fönster - 2015
Tak - 2015
Avloppsstammar - Relinade 2020
Portar - Målat 2019
Innergård - 2018

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande där den som ska bo i lägenheten äger minst 50%. Medlemmarna skall deltaga i 2 trädgårdsdagar per år samt städa trapporna 4 ggr/år.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 16
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende