Visningar

Söndag 2 Oktober KL: 11:30 - 12:00 Bokad visning. Anmäl dig på MOHV.se Boka
Boka visning
Östra Torn, Lund

Iliongränden 140

Välkommen till barnvänliga och mysiga Djingis Khan och denna inflyttningsklara familjehem på 105 kvadratmeter fördelade på två plan. Med uteplatser i både öster- och västerläge, hörnposition och lugnt placerad innergård hör detta boendet till ett av de bästa på hela Djingis! Entréplan bjuder på en social planlösning där kök, WC, vardagsrum och arbetsrum återfinns. De ljusa ytskikten tillsammans med luftiga ytor och gott om fönster skapar en trivsam och funktionell layout. De båda uteplatserna som lätt nås från bostadens ytterdörrar sammanlänkar hemmets interiör med den mysiga utemiljön.
Trappan upp leder oss till den mer privata delen där inte mindre än tre bra sovrum, helkaklat badrum samt en stor klädkammare finns. Med tanke på att detta är ett hörnhus så kan man installera ett fönster i klädkammaren och på så vis inreda det som sovrum. Ytterligare förvaring finns fördelaktigt uppe på vinden.

Den östra uteplatsen som nås via vardagsrummet har ett påkostat trädäck av massiv teak och har ett mycket insynsskyddat läge gentemot de övriga bostäderna på gården. Här avnjuts helgfrukosten i lugn och ro i en grönskande omgivning. Framsidans stenlagda uteplats vetter mot sydväst och har en perfekt utsikt över innergårdens gemensamma lekplats. Så välkomna på visning av detta optimala familjehem!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 104.6 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6602 kr/mån
Rum 5
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1971
Pris 4 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Michael Wisting
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor 5:a på ett av Djingis bästa lägen!

Planritning

Michael Wisting

Michael Wisting

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Iliongränden 140

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 104.6 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 104.6 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

HALL/WC

Praktisk entré med avhägning direkt innanför dörren. Längre in finns en inbyggd garderob samt skåp. WC:n är inredd med målade väggar, toalettstol och handfat. Golvet i både hall och WC består av slittåligt klinkergolv.

KÖK

Välplanerat och funktionellt kök i smart U-form med gott om både över- och underskåp samt generösa bänkytor. Luckorna är högglansiga i vitt och rött vilket matchas snyggt med de vita arbetsytorna och kaklet. Den maskinella utrustningen består av inbyggd kyl/frys, varmluftsugn, keramisk spishäll, diskmaskin samt spisfläkt. Naturlig plats för matbord för 4-6 personer. Fint ljusinsläpp från två håll. På golvet ligger ett vit laminat och schackrutig plastmatta medan väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM

Stort och luftigt sällskapsrum med generöst fönsterparti där möjligheten finns att sätta in ännu fler fönster. Lättmöblerade ytor där både soffmöblemang och fåtöljer likväl som matsalsbord ledigt ryms. Inrett med ljust laminatgolv och målade väggar.

SOVRUM 1

Sovrummet på entréplan fungerar lika bra som gästrum eller arbetsrum. Vitt laminatgolv och målade väggar.

BADRUM

Badrummet på övervåningen har renoverats av föreningen med helkaklade väggar och våtrumsmatta. Här ryms även badkar, WC, handfat och både tvättmaskin (2022) och torktumlare. Bra förvaring samt praktisk bänkyta. Naturligt ljus från fönstret skapar luftigare känsla.

SOVRUM 2-4

På den privata övervåningen hittar vi inte mindre än tre sovrum, alla av goda mått. Det ljusa laminatgolvet återfinns i samtliga rum medan väggarna har vackra dova färger. I sovrum 2 har man låtit ta upp en vindslucka och på så vis skapat ytterligare förvaringsmöjligheter.

KLÄDKAMMARE

Den utvidgade klädkammaren har anpassats så att en säng får plats, idag används utrymmet som arbetsrum och förvaring. Tack vare bostadens placering finns det möjlighet att sätta in ett fönster i detta rum.

UTEPLATSER

Detta familjehem har två användbara uteplatser. Trädäcket i öster ligger helt privat och bjuder på förmiddagssol och grönska medan den stenlagda framsidan får eftermiddagssol och överblick över gårdens lekplats.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-05-29
Primärenergital 168

Ekonomi

Lägenhetsnummer 70
Pris 4 195 000 kr
Avgift 6602 kr/mån
Kommentar Inkl värme, vatten, kabel-TV, parkering, och internet.
Andel i förening 0,31331%
Andel av årsavgift 0,34198%

Förening

Föreningsnamn Brf Djingis Khan
Organisationsnummer 716406-9820
Gatuadress Uardavägen 13
Postnummer 22471
Ort Lund
Epostadress styrelsen@djingis.se
Hemsida www.djingis.se
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Husen på Djingis Khan byggdes av Akademiska Föreningen under tidigt 70-tal dedikerade till studenter med egna barn. 1983 såldes området till HSB och Djingis Khan blev därmed en Bostadsrättsförening. Föreningen består av 20 gårdar med 14-16 bostäder i varje, totalt 316 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Tack vare den sociala miljön är Djingis Khan känt för sin barnvänlighet och solidaritet vilket visar sig tydligt i de olika festligheter som anordnas under året. Den unika miljö som präglas av att bo så nära stan och ändå mitt i naturen har gjort Djingis Khan till ett av de mest eftertraktade områdena i Lund.

Föreningen har en mycket informativ och uppdaterad hemsida: www.djingis.se

EKONOMI
Föreningen har höjt avgifterna med 1% per 2022-01-01. Det finns inga ytterligare planerade avgiftsförändringar i dagsläget.
Föreningen tillåter s.k. delat ägande. Dock måste den boende äga minst 70% av bostadsrätten.
Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.

BYGGNADENS SKICK
1999-2001 Stambyte.
2009 startades byggnation av krypgångarna.
2010 byggdes återvinningsstationer med underjordiskt system. Samma år renoverades p-platserna med fler och bredare platser och värmesystemet på Uardavägen renoverades.
2011-2013 gjordes översyn och målning av fasader, dörrar och fönster på samtliga gårdar.
2014 installerades tak över samtliga entréer. Samma år besiktades samtliga krypgångar.
2017 renoverades föreningens gemensamma tvättstuga och vissa maskiner byttes ut. Översyn och byte av vissa dörrar samt fönster utfördes, sanden vid gungor och i sandlådor byttes och samtliga lekplatser besiktigades. Tre laddstolpar för elbilar/laddhybrider med plats för två fordon per stolpe installerades vid föreningens parkeringsplatser.
2018-2022 arbete i krypgrunderna med förbättring av luft, fuktighet och varmare inomhusmiljö.
2019-2021 installation av mekanisk frånluft i samtliga bostäder.
2021 utredning av befintliga och möjliga framtida energi- och kommunikationssystem

Pågående/planerade projekt:
-Renovering av samtliga gårdars lekplatser påbörjat Augusti 2022 med start på ABCD
-Arbete med att ta fram gränser och regler för vad som får finnas på bostädernas uteplatser.
-Installation av farthinder på samtliga cykel och gångbanor hösten 2022

TV OCH INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn (grundutbud om 22 kanaler) och bredband (100 Mbit/s) via Ownit.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en stor gemensam tvättstuga utrustad med tio tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, sex torktumlare och tre torkskåp. Tvättider bokas genom digitalt tvättbokningssystem.
Föreningen har en gemensamhetslokal - Vita Huset - som kan hyras. Tillgängligt för uthyrning såväl dag- som kvällstid. Beloppet för att hyra lokalen skiftar beroende på om man bor på området eller inte och vilken typ av arrangemang/aktivitet uthyrningen avser. Se föreningens hemsida för mer information och prissättning. Föreningen tillhandahåller även fyra hobby/snickarrum som kan nyttjas av medlemmarna exempelvis för målning och dyl. Rummen ligger vid parkeringsplatserna.

PARKERING
Det finns totalt 339 parkeringsplatser på området. I månadsavgiften ingår ett permanent parkeringstillstånd som utkvitteras hos vicevärden. Behöver hushållet ytterligare ett permanent parkeringstillstånd kostar ett sådant 200 kr att utkvittera. Parkeringsplatserna är numrerade men man får parkera på vilken ruta man vill, förutom på handikapplatserna. I
föreningen finns även sex laddningsbara parkeringsplatser samt flertalet med motorvärmaruttag.
Till varje hushåll hör två gästparkeringstillstånd.
Antal lägenheter 316

Övrigt

Uteplats Uteplatserna upplåtes med annan nyttjanderätt än bostadsrätt.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende