VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Skurholmen, Luleå

Ringgatan 41

Välkommen till denna ljusa gavellägenhet med en optimal planlösning på populära Skurholmen! Lägenheten har en trivsam hall med praktiskt förvaringsutrymme. Välrenoverat kök (2023) som kommer från Epoq och har ett smakfullt utförande med gråa luckor och en praktisk köksö. Mjuka färger genomsyrar köket och skapar en elegant kontrast mot den öppna matplatsen och vardagsrummet. I sovrummet finner vi en heltäckningsmatta som ger en varm och mysig känsla samt en rymlig skjutdörrsgarderob. I anslutning till hallen finns ytterligare ett rum som lämpar sig perfekt för exempelvis kontor eller walk in closet. Badrummet har helkaklade väggar i tidlös vit färg och en svart våtrumsmatta på golvet bekvämt utrustad med golvvärme. Bostaden har genomgående ljusa väggar samt enhetligt snyggt golv. Rymligt förråd finns att disponera i källaren.

Brf Stålet består av 120 lägenheter fördelade på 30 huskroppar. Månadsavgiften inkluderar motorvärmarplats och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Dessutom tillämpar föreningen enhetsmätning av elen, där lägenhetsinnehavaren endast betalar för förbrukad el, medan föreningen tar ansvar för de fasta kostnaderna.

Skurholmen är ett omtyckt och populärt område som ligger ca 3 km från centrumkärnan och ca 6 km från Luleå tekniska universitet. Här har du närhet till mysiga promendstråk och Skurholmsberget. Goda busskommunikationer med flertalet busshållplatser i närheten förbinder till universitetet såväl som flygplatsen. I direkt närhet finns en kiosk med minilivs och paketutlämning. För den sötsugna finns kända Holms konditori intill Hertsövägen. På gångavstånd från bostaden finner vi Örnäset centrum med Stora Coop, restauranger, vårdcentral och apotek.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4315 kr/mån
Rum 2,5 varav 2 sovrum
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1947
Pris

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fint renoverad 2:a endast en halv trappa upp!

Planritning

Planritning
Planritning
Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ringgatan 41

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2,5 varav 2 sovrum
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1947
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

HALL

Vi kliver in i denna bostad genom den välkomnade och ljusa hallen där vi hänger av oss ytterkläderna. Här finns det plats för avhängning via hatthylla och förvaring i form av garderob. Rummet har väggar målade i en vit kulör som vilar mot ett vitt laminatgolv som är genomgående i hela bostaden.

KÖK

Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum som gör att bostaden känns väldigt luftig och rymlig. Kök från Epoq i grått utförande med stilrena svarta handtag som bjuder på god förvaring i form av över- och underskåp. Vitt kakel som stänkskydd ovan arbetsbänk som är av marmorimitation i laminat. Den maskinella utrustningen består av en integrerad diskmaskin, fullstor kyl, frys, induktionshäll samt ugn och rummet har även en praktisk köksö med inbyggd mikro. Köket renoverades 2023.

VARDAGSRUM

Ett rymligt vardagsrum som bjuder på ett härligt ljusinsläpp i form av stora fönsterpartier i flera väderstreck. Väggar målade i en vit kulör varav en är mönstrad fondvägg i en mörk kulör. Rummet kan enkelt möbleras med en soffgrupp, större matgrupp samt annan möblemang.

SOVRUM

Sovrum i bra storlek som bjuder på väggar målade i en vit kulör som sammanfaller mot ett mörkt golv i heltäckningsmatta. Rummet har en skjutdörrsgarderob med inredning samt belysning och kan enkelt möbleras med en större säng.

BADRUM

Ett trevligt badrum som bjuder på kaklade väggar i vit kulör som vilar mot ett svart golv i våtrumsmatta. Inredningen består av handfat, spegel, dusch, WC samt skåp för förvaring. Rummet bjuder även på golvvärme.

SOVRUM

Sovrum i bra storlek som i dagsläget används som ett kontor. Rummet har väggar målade i en vit kulör och kan möbleras med en mindre säng, sängbord samt annan möblemang.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-02-28
Primärenergital 135

Ekonomi

Lägenhetsnummer 29
Avgift 4315 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl; I månadsavgiften ingår p-plats, bredband, digital-TV och fast avgift för IP-telefoni. Varje hushåll står för sin egen strömförbrukning.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,8333%
Andel av årsavgift 0,8333%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 192 574 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Relevant andelstal gällande andel av föreningen har ej gått att få fram från föreningen eller förvaltaren. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Stålet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-0134
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Stålet äger och förvaltar fastigheterna Kamreraren 1-14, Gjutare 2-7 och Grindvakten 2-11 i Luleå kommun. Det finns 30 flerbostadshus med totalt 120 lägenheter, uppförda mellan 1947-1955 på adresserna Läraregatan 20-27, Långgatan 40-42, Ringgatan 40-53, Storstigen 19-23 och Yrkesgatan 44-56. Föreningen får ekonomisk/administrativ och teknisk förvaltning av HSB Norr.
Föreningens ekonomi Föreningen har nyligen genomfört en avgiftshöjning på 7,427% från och med 1 januari 2024. Den senaste höjningen inträffade den 1 januari 2023 och var på 365 kr per bostadsrätt per månad.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 120
Renoveringar Föreningen utför löpande och sedvanligt underhåll av sina fastigheter utifrån sin underhållsplan. I skrivande stund finns inga större inplanerade åtgärder.

Utförda renoveringar:
2014 - Rörinstallationer
2014 - Fjärrvärmeanslutning
2015 - Rörinstallationer
2016 - Målning och fasadrenovering
2018 - Relining
2018 - Energioptimering
2019 - Armaturbyte
2020 - Trapphusrenovering samt markarbeten kring garage
2021 - Dränering Långgatan 40, samt påbörjat målning och panelbyte på flera av husen.
2022 - Avslutat målning och panelbyte på flera hus

Föreningen har låtit utföra inspektion av övre våningarnas balkonger och kommer därefter att renovera de balkonger som är i behov av det.

Kommande renoveringar:
- Översyn ska ske av balkongerna i området
- Fortsättning av markarbeten (bl.a. asfaltering)
- Översyn av grönytor och utemiljö
- Planering av en samlingslokal

Planerade åtgärder ska finansieras med egna och lånade medel.
Parkering Till varje lägenhet hör en parkeringsplats vid bostaden.
I området finns 54 garage där särskild kölista tillämpas.
Tv och bredband Telenor levererar digital-TV, bredband och fast avgift för IP-telefoni, som ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Soprummet i föreningen har källsortering för gemensam användning.
Övrigt Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.brfstalet.se

Övrigt

Balkong Gemensam uteplats på trevlig innergård

Dokument

Området

Skurholmen består av delområdena Västra Skurholmen, Burströmska gärdan, Smedkroken, Östra Skurholmen, Bredviken, Norra Bredviken, Hagaplan, Knöppelåsen, Fridhem och Kvarnbäcken. Skurholmen är indelat i två delar som delas av Svartöleden. Västra Skurholmen är nästan uteslutande bebyggt av nya låga huskroppar som utgörs av både bostadsrättsföreningar och radhus. Många barnfamiljer har slagit sig ned här på grund av det centrala läget och områdets goda rykte. Östra Skurholmen är till en viss del byggt på ett berg. En stor del av husen är privatägda. Skurholmen gränsar i väster mot Skurholmsfjärden, i norr mot Kronan, i öster mot Örnäset och i söder mot Lövskatan. Burströmska Gärdan är ett bostadsområde med bostadsrätter som ligger mellan Svartöleden Teknikergatan. Under slutet av 1800-talet fanns på Skurholmen några enstaka hus. År 1900 byggdes den första enkla bron över till Malmudden.

Närområde

Boendeformerna varierar mellan våra hyresrätter, bostadsrätter och villor. Angränsande bostadsområdet Örnäset erbjuder ett rikt serviceutbud. I närheten finns även vårdcentral, apotek och ett mysigt café.

Kommunikation

En av LLT:s busslinjer, linje 7, går genom området och hela vägen till LTU via centrum. Linje 5 och 1 passerar Örnnässkolan och Skurholmsrondellen.

Övrigt

På Skurholmen finns en LM-skola (F-6), fyra förskolor samt ett vård- och omsorgsboende. Här finns också vårdcentral och folktandvård.