VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Björkskatan, Luleå

Lävägen 12

- Välplanerad in i minsta detalj
- Ljus och öppen planlösning
- Renoverat badrum med kakel och klinker
- Mysig uteplats i sydväst läge
- Genomgående fina ytskikt

Välkommen till detta otroligt fina radhus beläget på omtyckta Björkskatan. Här möts du av en inbjudande entré med klinkergolv och golvvärme som ger en varm och välkomnande känsla redan vid första steget in. Den praktiska skjutdörrsgarderoben erbjuder generösa förvaringsmöjligheter och bidrar till en stilren och organiserad hall. Dessutom finns här en platsbyggd stenbänk med inbyggd värme, perfekt för att värma upp vinterkängorna eller bara som en extra sittplats.

I anslutning till hallen finns ett extra rum som är rymligt och flexibelt. Detta rum kan med fördel användas som ett extra sovrum, ett hemmakontor eller kanske ett lekrum för barnen. Möjligheterna är många och rummet anpassar sig lätt efter dina behov.

Köket har en modern inredning med svarta underskåp och vita överskåp, ekbänkskiva och vitt kakel ovan arbetsbänken. Här finns gott om arbetsyta och förvaring, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda. Det rymliga köket har även plats för en stor matgrupp.

Tvättstuga och badrum finns i anslutning till varandra, där badrumsdelen har våtrumsmatta på väggar och golv i tidlösa färger. Tvättstugan är välutrustad och erbjuder gott om plats för både tvätt och förvaring.

Vardagsrummet är ljust och luftigt med stora fönsterpartier som släpper in rikligt med dagsljus. Härifrån når du den trädäckade altanen och trädgårdstomten, en perfekt plats för avkoppling och umgänge under sommarhalvåret. Vardagsrummet har fint ekparkettgolv och vita väggar som ger en modern och fräsch känsla. Altanen på baksidan erbjuder en privat oas där du kan njuta av soliga dagar och ljumma kvällar. Runt hela tomten finns ett staket som byggdes 2020, vilket gör området säkert för både barn och husdjur.

En trappa upp finner du fyra rymliga sovrum, alla med gott om plats för både säng och förvaring. Ett av sovrummen har dessutom utgång till en balkong, där du kan njuta av morgonkaffet med utsikt över omgivningarna. Det läckert renoverade badrummet från 2019 är en riktig pärla med kakel och klinker samt behaglig golvvärme. Här finns även en bastu som bjuder in till avkopplande stunder efter en lång dag.

Huset har genomgått flera renoveringar som verkligen höjer boendekvaliteten. Genomgående fina golv och ytskikt ger en enhetlig och fräsch känsla i hela bostaden. Uppvärmningen sker via fjärrvärme och 3-glas fönster från 2012/2013. Balkongdörren på övervåningen och några fönster byttes ut 2018. Dessutom är fiber indraget. Fasaden har fått ny panel på framsidan och snörasskydd installerades 2019. Både fram- och baksidan har trädäckade altaner som erbjuder härliga utomhusytor. Markiser finns installerade för att ge skugga och skydd under soliga dagar. Ett tillbyggt förråd ger extra förvaringsutrymme för trädgårdsredskap och andra tillhörigheter. Parkeringsmöjligheter med motorvärmare finns via en garageplats i parkeringshus, där man bekostar elen själv. Det finns några privata parkeringsplatser framför husen som ägs av Väderledens samfällighet (kostnadsfritt för boende/gäster). Om man vill hyra en extra garageplats för elbil (och/eller motorvärmare) finns det även möjlighet att hyra via Lulebo i samma parkeringshus.

Björkskatan är ett mycket populärt område, känt för sin familjevänliga atmosfär och närhet till både natur och stadens bekvämligheter. Här finns skolor, förskolor, mataffärer och goda kommunikationer som gör vardagen smidig och bekväm. Området erbjuder även fina promenadstråk och grönområden.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 153 kvm
Upplåtelseform Tomträtt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 196 kvm
Byggnadsår 1979
Pris

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fint och välskött radhus på omtyckta Björkskatan!

Planritning

Planritning/Entréplan
Planritning/Entréplan
Planritning/Övervåning
Planritning/Övervåning

Planritning/Entréplan
Planritning/Entréplan
Planritning/Övervåning
Planritning/Övervåning
Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lävägen 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 153 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Radhus 2-plan
Fastighet Björkskatan 1:626
Boarea 153 kvm
Byggnadsår 1979
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1984
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Bredband Fiber via Lunet

Rum

HALL:

I den välkomnande hallen finns ett snyggt klinkergolv i mörkgrå nyans med behaglig golvvärme. Entrédörren har ett avskalat formspråk och intill entrédörren finns ett fönsterparti vilket ger ett vackert ljusinsläpp. Här finns utrymme för avhängning via rymlig skjutdörrsgarderob. Redan från hallen slås du av husets luftiga och varma känsla. Rummet har vita väggar och vitt tak.

KÖK/MATPLATS:

Köket har ett smakfullt utförande med vita och svarta skåpsluckor, vita kakelplattor som stänkskydd och arbetsbänk i ek. Här finns även en rymlig matplats. Den maskinella utrustningen består i form av fullstor kyl, frys från (2021), diskmaskin från (2020) induktionshäll, ugn och köksfläkt. Rummet har vitt tak med infällda spotlights, vita väggar som vilar mot ett snyggt ekparkett.

VARDAGSRUM:

Vardagsrummet har ett fint ljusinsläpp tack vare flertalet fönster. Rummet har ekparkett och vita väggar med en mönstrad fondvägg. Från vardagsrummet har man access till trädgården och den härliga altanen, här finns också markiser. Rummet kan enkelt möbleras med en större soffgrupp, fåtöljer, soffbord och tv-bänk.

BADRUM/TVÄTTSTUGA:

Tvättstuga och badrum finns i anslutning till varandra, där badrumsdelen har våtrumsmatta på väggar och golv i tidlösa färger. Utrustat med toalett, handfat med kommod och spegel. Tvättstugan är välutrustad och erbjuder gott om plats för både tvätt och förvaring. Vita väggar och våtrumsmatta på golv. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med diskho samt över och underskåp.

ÖVRE PLAN:

SOVRUM 1:

Detta sovrum används idag som walk in closet. Vitt tak, vita väggar och ekparkett.

SOVRUM 2:

Rymligt sovrum med ljusa och fina ytskikt. Härifrån nås den mysiga balkongen som vetter ut mot innergården. Rummet har vitt tak, vita väggar och ekparkett.

SOVRUM 3:

Ljust och väldisponerat sovrum med vita väggar och laminat golv. Här finns plats för en dubbelsäng, sängbord, skrivbord och byrå eller annan förvaring.

SOVRUM 4:

Sovrum i bra storlek där väggarna är vita som sammanfaller med ett ekparkett. Rummet kan enkelt möbleras med en säng eller våningssäng samt annat möblemang i form av till exempel skåp, hyllor och skrivbord.

BADRUM/BASTU:

Elegant badrum renoverat 2019 med vitt tak med inbyggda spotlights, kaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med behaglig golvvärme, handdukstork, WC, dusch med glasvägg, handfat med kommod samt spegl och bastu.

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Taxeringsvärde 2 289 500 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 59 500 kr
  • Småhusbyggnad: 2 230 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 230 000 kr
Värdeår 1980
Summa inteckningar 1 596 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Tomträttsavgäld 16 016 kr/år, gäller t.o.m. 2029-01-31
Driftkostnad 42 446 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 9 589 kr
  • Vatten/avlopp: 10 023 kr
  • Renhållning: 1 790 kr
  • Hushållsström: 14 544 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 6 500 kr

ELNÄT Förbrukning: 7410 kWh Kostnad: 7331 kr Huvudsäkring: 16A ELHANDEL Kostnad: 7213 kr Vattenfall FJÄRRVÄRME Förbrukning: 12,28 MWh, 431 kbm Kostnad: 9589 kr OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer. Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr och tomträttsavgäld om 16 016 kr. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Tomt

Tomtarea 196 kvm
Tomttyp Tomträtt
Övrigt Trädgårdstomt med gräsmatta på baksidan.
Uteplats Både fram- och baksidan har trädäckade altaner som erbjuder härliga utomhusytor. Ett tillbyggt förråd ger extra förvaringsutrymme för trädgårdsredskap och andra tillhörigheter.
Parkering Parkeringsmöjligheter med motorvärmare finns via en garageplats i parkeringshus, där man bekostar elen själv. Det finns några privata parkeringsplatser framför husen som ägs av Väderledens samfällighet (kostnadsfritt för boende/gäster). Om man vill hyra en extra garageplats för elbil (och/eller motorvärmare) finns det även möjlighet att hyra via Lulebo i samma parkeringshus.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Luleå Björkskatan GA:19 ändamål: Vägar, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Last: Ledningsrätt Fjärrvärme Starkström, 25-F1979-21.2

Planbestämmelser Stadsplan

Dokument

Området

Björkskatan består av delområdena Stormvägen, Lävägen, Snövägen, Björkskatacentrum, Blidvägen, Hagelvägen, Regnvägen, Höstvägen och Vårvägen. Belägen på en björkbevuxen udde ligger området Björkskatan. Stadsdelen har cirka 4 500 invånare och har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, med villor, radhus och bostadsrätter och hyreslägenheter. Björkskatan var ursprungligen namnet på det som i dag är stadsdelen Lulsundet. Det som i dag kallas Björkskatan var då Norra Björkskatan, ett namn som fortfarande förekommer på vägskyltarna. Innan stadsdelen byggdes fanns här några jordbruk. En bondgård är bevarad. Även infödda lulebor har svårt att lära sig att stadsdelen heter Björk-skatan och inte Björks-gatan. Gångbron mellan Porsön och Björkskatan är bland studenterna känd som "Noll-kelvinbron". De isande vindarna vintertid har givit upphov till talesättet att grader Celsius tycks omvandlas till samma gradtal Kelvin när man kommer från Porsön mot Björkskatan.

Närområde

I Björkskatans centrum finns livsmedelsaffärer, pizzeria, apotek, högstadieskola, idrottsplats och vårdcentral. I området finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (F-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Hit tar man sig med Luleå lokaltrafiks buss nummer 2 och 3.