VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Skurholmen, LULEÅ

Långgatan 42

Med trevligt läge på Skurholmen hittar du denna charmiga och välplanerade tvårummare belägen på andra våningen. Lägenheten inleds med en ljus och välkomnande hall. Vidare in i bostaden öppnar sig ett generöst vardagsrum med en luftig och öppen planlösning mot köket. Här möts du av en härlig kontrast mellan det mörka träliknande golvet och de ljusa väggarna, vilket skapar en modern och inbjudande atmosfär. Med stora fönster i två väderstreck får rummet in ett fint ljusinsläpp. Från vardagsrummet leder en dörr ut till en mysig balkong i soligt läge med plats för ett cafébord och två stolar.

Köket är både stilrent och funktionellt med sin vita inredning och eleganta ekbänkskiva. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och praktiska vitrinskåp med belysning ovanför köksbänken. Köket är utrustat med moderna bekvämligheter som induktionshäll och spotlights. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet och hallen gör att man enkelt kan umgås med gäster medan maten tillagas.

Sovrummet är väl tilltaget med gott om plats för en stor säng och tillhörande sängbord. Intill sovrummet finns ett mindre rum som erbjuder flexibilitet; det kan med fördel användas som kontor för hemarbete eller som en rymlig klädkammare. Badrummet är fräscht och funktionellt med ljus våtrumsmatta. Det är utrustat med både dusch, WC, handfat med kommod och spegel.

Skurholmen är en attraktiv del av Luleå som kombinerar närhet till stadens puls med lugna och natursköna omgivningar. Området erbjuder utmärkta kommunikationer, närliggande butiker och grönområden.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4315 kr/mån
Rum 2,5 varav 1 sovrum
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1947
Pris

Ansvarig mäklare
Angelica Engman
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trivsam och charmig 2:a!

Planritning

Angelica Engman

Angelica Engman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Långgatan 42

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2,5 varav 1 sovrum
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1947
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-02-28
Primärenergital 135

Ekonomi

Lägenhetsnummer 120
Avgift 4315 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl; I månadsavgiften ingår p-plats, bredband, digital-TV och fast avgift för IP-telefoni. Varje hushåll står för sin egen strömförbrukning.
Andel av årsavgift 0,8333%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 192 574 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Stålet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 797000-0134
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Stålet äger och förvaltar fastigheterna Kamreraren 1-14, Gjutare 2-7 och Grindvakten 2-11 i Luleå kommun. Det finns 30 flerbostadshus med totalt 120 lägenheter, uppförda mellan 1947-1955 på adresserna Läraregatan 20-27, Långgatan 40-42, Ringgatan 40-53, Storstigen 19-23 och Yrkesgatan 44-56. Föreningen får ekonomisk/administrativ och teknisk förvaltning av HSB Norr.
Föreningens ekonomi Föreningen har nyligen genomfört en avgiftshöjning på 7,427% från och med 1 januari 2024. Den senaste höjningen inträffade den 1 januari 2023 och var på 365 kr per bostadsrätt per månad.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 120
Renoveringar Föreningen utför löpande och sedvanligt underhåll av sina fastigheter utifrån sin underhållsplan. I skrivande stund finns inga större inplanerade åtgärder.

Utförda renoveringar:
2014 - Rörinstallationer
2014 - Fjärrvärmeanslutning
2015 - Rörinstallationer
2016 - Målning och fasadrenovering
2018 - Relining
2018 - Energioptimering
2019 - Armaturbyte
2020 - Trapphusrenovering samt markarbeten kring garage
2021 - Dränering Långgatan 40, samt påbörjat målning och panelbyte på flera av husen.
2022 - Avslutat målning och panelbyte på flera hus

Föreningen har låtit utföra inspektion av övre våningarnas balkonger och kommer därefter att renovera de balkonger som är i behov av det.

Kommande renoveringar:
- Översyn ska ske av balkongerna i området
- Fortsättning av markarbeten (bl.a. asfaltering)
- Översyn av grönytor och utemiljö
- Planering av en samlingslokal

Planerade åtgärder ska finansieras med egna och lånade medel.
Parkering Till varje lägenhet hör en parkeringsplats vid bostaden.
I området finns 54 garage där särskild kölista tillämpas.
Tv och bredband Telenor levererar digital-TV, bredband och fast avgift för IP-telefoni, som ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Soprummet i föreningen har källsortering för gemensam användning.
Övrigt Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.brfstalet.se

Dokument

Området

Skurholmen består av delområdena Västra Skurholmen, Burströmska gärdan, Smedkroken, Östra Skurholmen, Bredviken, Norra Bredviken, Hagaplan, Knöppelåsen, Fridhem och Kvarnbäcken. Skurholmen är indelat i två delar som delas av Svartöleden. Västra Skurholmen är nästan uteslutande bebyggt av nya låga huskroppar som utgörs av både bostadsrättsföreningar och radhus. Många barnfamiljer har slagit sig ned här på grund av det centrala läget och områdets goda rykte. Östra Skurholmen är till en viss del byggt på ett berg. En stor del av husen är privatägda. Skurholmen gränsar i väster mot Skurholmsfjärden, i norr mot Kronan, i öster mot Örnäset och i söder mot Lövskatan. Burströmska Gärdan är ett bostadsområde med bostadsrätter som ligger mellan Svartöleden Teknikergatan. Under slutet av 1800-talet fanns på Skurholmen några enstaka hus. År 1900 byggdes den första enkla bron över till Malmudden.

Närområde

Boendeformerna varierar mellan våra hyresrätter, bostadsrätter och villor. Angränsande bostadsområdet Örnäset erbjuder ett rikt serviceutbud. I närheten finns även vårdcentral, apotek och ett mysigt café.

Kommunikation

En av LLT:s busslinjer, linje 7, går genom området och hela vägen till LTU via centrum. Linje 5 och 1 passerar Örnnässkolan och Skurholmsrondellen.

Övrigt

På Skurholmen finns en LM-skola (F-6), fyra förskolor samt ett vård- och omsorgsboende. Här finns också vårdcentral och folktandvård.