VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Bensbyn, Luleå

Innerbyvägen 14


- Kök och vardagsrum med öppen planlösning och maffigt ryggåstak
- Fyra sovrum i bra storlekar
- Två smakfulla och helkaklade badrum
- Friliggande dubbelgarage
- Möjlighet att forma till din drömträdgård

Vi presenterar stolt denna nyproducerade villa i populära Bensbyn, ett enplanshus som är lika funktionalistiskt som det är smakfullt. Hemmet är lyxigt nytt med inspirerad design och modern finess på totalt 141 kvadratmeter. Denna pärla pryds av generösa öppna ytor, smakfulla designval och läcker arkitektur. Först når vi husets hjärta, ett stort och inbjudande kök med modern inredning, högkvalitativa vitvaror och en stilfull köksö som elegant delar av köket från det levande vardagsrumsutrymmet. Vardagsrummet, med sitt magnifika ryggåstak, stoltserar med en mysig täljstenskamin och inbjudande tillgång till husets avskilda baksida. En perfekt plats för både vardagsmys och stora tillställningar. Master bedroom, där man kan avnjuta lite lugn och ro borta från husets övriga sovrum, har ett eget helkaklat badrum samt en stor klädkammare med dubbel ingress, både från sovrummet och den praktiska tvättstugan, perfekt för att effektivisera vardagsrutinerna. I den andra delen av huset hittar vi de resterande tre sovrummen. Mellan dessa rum finns ett mysigt allrum som binder ihop dem, här finner du också det andra helkaklade badrummet.

På tomten ligger även ett stort fristående dubbelgarage. Glöm inte att besöka grillkåtan, perfekt för mysiga grillkvällar med familj och vänner. Dessutom finns det en gräsmatta redo att formas till din drömträdgård.

En unik chans att förvärva ett modernt, bekvämt och stilfullt hem som svarar på de flesta önskemål. En annan förmånlig sak är att villan är uppförd under 2021, vilket innebär att du är fri från fastighetsavgift fram till år 2036.

Varmt välkommen at anmäla ditt intresse!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 141 kvm + 57 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 1247 kvm
Byggnadsår 2021
Pris 5 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Nyproducerad från 2021 som är oerhört funktionalistiskt och smakfullt!

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Sandra Kluwetasch

Sandra Kluwetasch

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Innerbyvägen 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 141 kvm. Taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Bensbyn 14:9
Boarea 141 kvm
Biarea 57 kvm
Byggnadsår 2021
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Frånluftvärmepump
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader - Friliggande dubbelgarage
- Grillkåta

Rum

HALL

Rymlig hall med vitt tak och ljusa väggar med fint ljusinsläpp. Bra förvaringsmöjligheter i de platsbyggda garderoberna med spegeldörrar. Klinkergolv som är genomgående i hall, kök och vardagsrum. Golvvärme finns i hela huset.

KÖK

Ett ljust och härligt kök från Marbodal. Köksö som delar av köket från vardagsrummet.

VARDAGSRUM

Vardagsrum i anslutning till kök med mycket ljusinsläpp högt i tak och en täljstenskamin. Från vardagsrummet når du husets avskilda baksida.

BADRUM

Två helkaklade badrum varav det ena har bastu.

SOVRUM

Fyra sovrum i bra storlekar i enkla färger. Ett masterbedrom som ligger avskilt från resterande sovrum med egen ingång till badrum och klädkammare.

TVÄTTSTUGA

Praktisk tvättstuga med ljusa väggar, stort fönster samt gott om ytor och förvaring.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-04-07
Energikonsumtion 79 kWh/m2 år.
Primärenergital 102

Ekonomi

Pris 5 895 000 kr
Taxeringsvärde 3 104 000 kr (fastställt avseende år 2022)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 613 000 kr
  • Småhusmark: 491 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 613 000 kr
Värdeår 2021
Summa inteckningar 3 505 000 kr
Driftkostnad 23 394 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 217 kr
  • Renhållning: 2 217 kr
  • Hushållsström: 17 960 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 1 000 kr

Nuvarande ägare har under det senaste året haft en elförbrukning på 15 982 KWh (16 A) till en kostnad av 17 960 kr, varav kostnad för elhandel är 6 813 kr och kostnad för elnät 11 147 kr. Renhållning med tömning av restavfall kärl 190 L (tömning varannan vecka) och matavfall 140 L (tömning varannan vecka) till kostnad av 2 217 kr. Kostnad för vägförening 1 000 kr. OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer.Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Tomt

Tomtarea 1247 kvm

Dokument

Området

Bensbyn ligger ungefär en mil norr om Luleå. Med sina ängar och hästgårdar ger Bensbyn en härligt lantlig känsla, trots det korta avståndet till staden.

Närområde

Mitt i Bensbyn ligger Benzeliusskolan där barnen går från förskoleklass till årskurs 6, och mittemot skolan ligger Bensby förskola. I anslutning till skolan ligger Benzeliusskolans gymnastiksal, där även Bensbyns Ungdoms- och fritidsförening, BUFF, har verksamhet i form av träningar och ungdomslag inom basket och innebandy samt barngympa. Det går dessutom att boka ”lånetider” i gymnastikhallen via BUFF samt via kommunens lokalbokning. Det finns en hockeyplan i byn för friåkning och ungdomshockey, sommartid är det en asfaltplan med ett tennisnät uppsatt vid hockeyrinken som är fritt att nyttja. BUFF har som tradition att ordna majbrasa nere vid hockeyrinken och under sommaren brukar det arrangeras loppis där.

Bensbyns närhet till både skärgård och stad ger möjlighet till rika och varierande aktiviteter, för både ung och gammal. Det finns fina fiskevatten och möjlighet till jakt genom medlemskap i Bensby jaktklubb. Fina bärmarker finns i byns närhet och ute på öarna.

I Benzeliusgården finns möjlighet att väva genom medlemskap i föreningen Kvinnokraft.

Kommunikation

Busslinje 223 trafikerar sträckan Bensbyn – Luleå både vardagar och helger vilket gör det enkelt att ta bussen till jobbet eller när du ska ut på galej.

Känner du dig hurtigare så finns det en belyst gång- och cykelväg som går via Björkskatan in till Luleå. Med normal cykelfart så tar det endast runt 30 minuter, och du får dessutom lite motion och frisk luft.

Övrigt

Byn tros ha fått sitt namn av mansnamnet Bengt eftersom en kortform av detta är Bense, kanske hette den som först bosatte sig i det som nu är Bensbyn just Bengt. Trots landhöjningen kan man fortfarande se byns gamla anknytning till havet och skärgården. Bensbyn var som störst under 1700- och 1800-talen när jordbruket blomstrade.

På 1600-talet framträder byns store son Erik Benzelius, som blev ärkebiskop. Tre av hans söner uppnådde också denna värdighet och två av Benzelius sonsöner blev därtill biskopar.

Biskopshällan är den plats där Erik Benzelius sägs ha stått och predikat för fåren, vilket finns avbildat i en väggmålning på Benzeliusgården.

Räkna på ditt nya boende