Bensbyn, Luleå

Fageråsvägen 26

En härlig tomt om ca 2 056 kvm med ett högt, naturnära och fritt läge! Det finns ett positivt förhandsbesked och möjlighet att installera fiber. Elanslutning, vatten- och avloppslösning bekostas av köparen. Bensbyn ligger ungefär en mil norr om Luleå och har närhet till både skärgård och stad. Mitt i byn ligger skolan där barnen kan gå från förskoleklass upp till årskurs 6, och mittemot ligger en förskola. I byn finns aktiviteter som bland annat basket, innebandy, hockey och barngympa. Det finns fina fiskevatten, bärmarker och möjlighet till jakt genom medlemskap i Bensby jaktklubb.

Välkommen att besöka tomten på plats!

Information

Bostadstyp Tomt
Tomt 2056 kvm, friköpt
Pris 395 000 kr som utgångsbud

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Byggklar tomt med lantligt läge i natursköna Bensbyn!

koko Fastighetskarta

koko
koko
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fageråsvägen 26

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 395 000 kr som utgångsbud
Taxeringsvärde 339 000 kr (fastställt avseende år 2020)
Varav:
  • Småhusmark: 339 000 kr
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt 3 390 kr

Tomt

Tomtarea 2056 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Luleå Bensbyn GA:57
Förmån: Officialservitut Avlopp, 2580-2018/87.4

Vatten & avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas

Dokument

Området

Bensbyn ligger ungefär en mil norr om Luleå. Med sina ängar och hästgårdar ger Bensbyn en härligt lantlig känsla, trots det korta avståndet till staden.

Närområde

Mitt i Bensbyn ligger Benzeliusskolan där barnen går från förskoleklass till årskurs 6, och mittemot skolan ligger Bensby förskola. I anslutning till skolan ligger Benzeliusskolans gymnastiksal, där även Bensbyns Ungdoms- och fritidsförening, BUFF, har verksamhet i form av träningar och ungdomslag inom basket och innebandy samt barngympa. Det går dessutom att boka ”lånetider” i gymnastikhallen via BUFF samt via kommunens lokalbokning. Det finns en hockeyplan i byn för friåkning och ungdomshockey, sommartid är det en asfaltplan med ett tennisnät uppsatt vid hockeyrinken som är fritt att nyttja. BUFF har som tradition att ordna majbrasa nere vid hockeyrinken och under sommaren brukar det arrangeras loppis där.

Bensbyns närhet till både skärgård och stad ger möjlighet till rika och varierande aktiviteter, för både ung och gammal. Det finns fina fiskevatten och möjlighet till jakt genom medlemskap i Bensby jaktklubb. Fina bärmarker finns i byns närhet och ute på öarna.

I Benzeliusgården finns möjlighet att väva genom medlemskap i föreningen Kvinnokraft.

Kommunikation

Busslinje 223 trafikerar sträckan Bensbyn – Luleå både vardagar och helger vilket gör det enkelt att ta bussen till jobbet eller när du ska ut på galej.

Känner du dig hurtigare så finns det en belyst gång- och cykelväg som går via Björkskatan in till Luleå. Med normal cykelfart så tar det endast runt 30 minuter, och du får dessutom lite motion och frisk luft.

Övrigt

Byn tros ha fått sitt namn av mansnamnet Bengt eftersom en kortform av detta är Bense, kanske hette den som först bosatte sig i det som nu är Bensbyn just Bengt. Trots landhöjningen kan man fortfarande se byns gamla anknytning till havet och skärgården. Bensbyn var som störst under 1700- och 1800-talen när jordbruket blomstrade.

På 1600-talet framträder byns store son Erik Benzelius, som blev ärkebiskop. Tre av hans söner uppnådde också denna värdighet och två av Benzelius sonsöner blev därtill biskopar.

Biskopshällan är den plats där Erik Benzelius sägs ha stått och predikat för fåren, vilket finns avbildat i en väggmålning på Benzeliusgården.

Räkna på ditt nya boende