VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ljusterö, LJUSTERÖ

Västansjövägen 114

Här presenteras att mycket smakfullt och välplanerat hus med skogen som sin närmsta granne. Ägarna har själva gjort en hel del massa extra tillval vilket gör att huset håller en hög standard!

Ljusterö Skärgårdsby fick sin början år 2014 när detaljplanen vann laga kraft. Och de var då området genomgick en stor förvandling, från urskog till ett helt nytt bostadsområde. Västansjövägen med dess hus stod klara år 2019. Då husen i etapp 2 vetter mot skogen är det överlägset det bästa läget i hela området. Ägarna valde många fina tillval som gör huset extra tilltalande! Såsom braskamin, stor altan samt flertalet tillval i kök och badrum. Även ett extra förråd har byggts på husets baksida samt att ett 3e sovrum på övre plan har tagit form genom att bygga om allrummet till sovrum med vägg och dörr (med fönsterglas).

Här bor du på 88 välplanerade kvadratmeter med stor altan och en egen trädgård. Hallen leder in till flera rymliga rum; stort duschrum, de generösa kontoret/sovrummet, som leder till en uteplats för fika i solen – ett luftigt och ljust vardagsrum med braskamin samt det härliga köket med utgång till altanen. Uppe på övervåningen hittar man husets två sovrum, men önskar man ett allrum på övre plan är det fullt görbart.

Här bor man på landet, men man har cykelavstånd till så mycket ändå. Badplatsen Skären, det lilla cafét i Åsättra, där du även kan ta skärgårdsbåten för dagsturer till kringliggande öar, är du en riktig hurtigbulle kan du ta cykeln ner till Linanäs på södra Ljusterö och äta på en av restaurangerna. Ljusterö Centrum med matvarubutik, restaurang, frisör m fl finns kort kort gångavstånd.

Bekvämt läge med gångavstånd till Ljusterö-torg med välsorterad matvarubutik, restaurang mm. Endast 5 minuters bilavstånd till färjeläget och ytterligare 47 minuter till Stockholm innerstad, 22 minuter till Åkersberga Centrum och 29 minuter till Norrtälje Centrum.Välkommen till Ljusterö!

Information

Bostadstyp Parhus
Boarea 88 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5880 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 2019
Pris 2 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Bästa läget i området. Trivsamt utformat med materialval av hög kvalitet!

västansjö
västansjö

Planritning

Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västansjövägen 114

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 88 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 88 kvm
Byggnadsår 2019
Fönster 3-glas
Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme/radiatorer
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader 2 förråd. Ett förråd i länga om ca 4-5 kvm. Ytterligare utvändigt mindre förråd på husets baksida om ca 3 kvm.

Rum

Hall

Trevlig hall med bra plats för ytterkläderna. Grått klinkers med behaglig golvvärme och gråmålade väggar.

Duschrum/tvättstuga

Ett rejält snyggt duschrum med brunt klinkergolv med skön golvvärme. Vita kaklade väggar, vit kommod med en rejäl spegel ovanför. Handduksvärmare, dusch med vikbara dörrar, värmepump från NIBE samt en tvättmaskin.

Sovrum/hemmakontor

På entréplan finns ett sovrum som idag används som hemmakontor. Här finns dörr ut till trädgården och utsikt mot skogen. Ekparkettgolv samt målade väggar.

Vardagsrum

Ett rum med öppen planlösning mot köket. Stora fönsterpartier som är skjutbara för att öppna upp mot altanen. Säljarna har låtit installera en braskamin som värmer gott. Ekparkettgolv samt målade väggar.

Kök med matplats

Ett riktigt snyggt kök, där säljarna har gjort extra tillval. Köksluckor i ram och en härlig grå kulör. Vitvaror i rostfritt stål, ugn och induktionshäll.

Sovrum 2/övre plan

Här har säljarna valt att ha master bedroom, men det fungerar lika bra att ha som ett allrum. Vägg och innerdörr har byggts och installerats 2024. Ekparkettgolv samt målade väggar.

Sovrum 3/övre plan

Ett litet mindre sovrum, ekparkettgolv och behaglig kulör på väggarna.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 30
Pris 2 995 000 kr utgångspris
Avgift 5880 kr/mån
Kommentar till avgiften Månadsavgiften höjdes med 10% from 1 januari år 2023. Månadsavgiften höjdes igen med 10% from 1 januari år 2024.
Elförbrukning 5 000 kWh/år
Driftkostnad 20 460 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 7 500 kr
  • Vatten/avlopp: 5 400 kr
  • Renhållning: 2 400 kr
  • Övrigt: 5 160 kr

Vatten, värme och el ingår ej i månadsavgiften. Mätning av vatten och el sker individuellt för varje bostad. Kommunalt V/A. Uppvärmning med frånluftsvärmepump. Uppvärmning sker med vattenburen golvvärme på entréplan. I övrigt vattenburna radiatorer. Kostnaden övrigt är för internet samt tv-abonnemang. Ägarna bor i huset ca 7 månader om året.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,7468%
Andel av årsavgift 4,75%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 037 273 kr

Förening

Föreningsnamn BRF Ljusterö Skärgårdsby 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-0616
Gatuadress Västansjövägen 114
Postnummer 18495
Ort LJUSTERÖ
Hemsida https://brfskargardsby2.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Vatten, värme och el ingår ej i månadsavgiften.
Föreningen har 31 st. lägenheter.
Föreningen äger marken.

Övrigt

Allmänt om bostaden De tillval säljarna har gjort är:
Bänkskiva massivt trä
Rostfria vitvaror
Spegelluckor kök + snygga handtag
Klinker i hallen
Handdukstork
Garderober uppe
Spegeldörrar (innerdörrar)
Färg på väggarna inne (dvs inte vitt)
Braskamin
Utevatten och belysning
Terrassen
Parkering Grusad parkering med plats för två bilar.
Uteplats Rymlig altan med sol under hela dagen, trädgård på baksidan med kvällssol och skyddat läge mot lummig skog.

Dokument

Området

Ljusterö är den största ön i Stockholms skärgård som inte har broförbindelse med fastlandet. Istället tar man sig med egen båt eller färja till och från Ljusterö. Runt 1 800 personer är fast bosatta på Ljusterö och njuter av skärgårdslivet året om, men befolkningen ökar sommartid till hela 30 000 invånare. Ljusterö är ett populärt ställe för sommarbostäder och närheten till centrala Stockholm och storstaden är ett plus. Livet på Ljusterö går dock i ett annat tempo och närheten till havet och naturen är slående. Här hittar vi en förskola, en skola, ett bibliotek, vårdcentral och ett äldreboende samt en större mataffär. En viktig del i vår svenska historia Ljusterö är en gammal ö som fram till 1800-talet var uppdelad i tre olika öar eftersom landhöjningen inte hade skapat en sammanhängande ö än. De tre separata öarna kallades då för Norra Ljusterö, Södra Ljusterö och Grönsö. Ljusterö omnämns för första gången i skrift redan 1301, och då som en del i kung Valdemars segelled, en seglingsbeskrivning över Sveriges ostkust. Ljusterö växer stadigt Det är inte svårt att första varför människor har dragits till Ljusterö med sitt magiska ljus och närheten till både havet och centrala Stockholm.

Närområde

Ljusterö centrum erbjuder matbutik, restauranger mm

Kommunikation

Färja, buss

Övrigt

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende