VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ön, LIMHAMN

Sundskajen 2B

Välkommen till Ön där ni bor med havet som närmsta granne! På andra våningen väntar en rymlig och stilren tvårummare med ett enastående ljusinsläpp, parkettgolv och ljusa väggar. Här finns ett rymligt och socialt vardagsrum med stora fönsterpartier. I öppen anslutning ligger det moderna och stilrena köket, utrustat med all maskinell utrustning man kan tänkas behövas. Lägg därtill ett bra sovrum med förvaring, helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter samt en härlig balkong i nordvästligt läge. Ett boende att trivas i!

I Brf Kronolotsen 1 bor du med tillgång till garage- eller parkeringsplats samt gästrum tillgängligt för gäster till de boende. Här har du hav och natur runt hörnan men även matbutiker, skolor, gym och restauranger så som populära Mastio och Dragörkajen alldeles i närheten. Stadsbuss 7 och 9 tar dig enkelt vidare till andra delar av Malmö och Limhamn centrum ligger en kortare promenad eller cykeltur bort. Njut av härliga morgon- och kvällsdopp och närheten till båtplats för den som önskar!
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 68 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4947 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2007
Pris 2 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Väl tilltagen tvårummare med närhet till havet!

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sundskajen 2B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 68 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 68 kvm
Byggnadsår 2007
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning

Rum

Hall

Inbjudande och ljus hall med goda förvaringsmöjligheter tack vare rymlig klädkammare samt gott om plats för avhängning och skoförvaring. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av prydligt, grått klinkergolv.

Badrum

Helkaklat badrum i nyanserna grönt, vitt och grått. Badrummet är utrustat med vask, spegel, toalettstol, handdukstork, dusch med glasdörrar, skåp för förvaring samt tvättmaskin och torktumlare.

Kök

Stilrent och modernt kök med inredning i vitt med detaljer i borstat stål som samspelar väl med den ljusa bänkskivan. Köket är utrustat med inbyggd mikro, inbyggd ugn, induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här finns plats för matgrupp om 4-6 personer.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum i direkt anslutning till köket med plats för soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang. Vardagsrummet bjuder på ett härligt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier, vitmålade väggar samt parkettgolv.

Balkong

Mysig och rymlig balkong i nordvästläge som vetter in mot föreningens fina och grönskande innergård. Möbleras enkelt med loungeset eller matgrupp.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för en större säng, sängbord samt platsbyggda garderober som sväljer förvaringen utmärkt. Rummet bjuder på ett härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet.

Källarförråd

Till lägenheten hör även ett källarförråd på ca 4 kvm.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-04-09
Primärenergital 90

Ekonomi

Lägenhetsnummer 231
Pris 2 295 000 kr
Avgift 4947 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. kallvatten och bostadsrättstillägg. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 229 kr för kabel-tv, bredband och telefoni. Föreningen har individuell mätning av el, varmvatten och värme där medlemmen blir debiterad kvartalsvis. Total månadskostnad är 5 176 kronor.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,71196%
Andel av årsavgift 0,71%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 869 796 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Kronolotsen 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769612-9449
Gatuadress Sundskajen 2A
Postnummer 21643
Ort LIMHAMN
Hemsida https://www.brfkronolotsen.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Kronolotsen 1 bildades 2005 och är en äkta förening. Byggnaderna är uppförda 2007. Föreningens byggnader innehåller totalt 116 lägenheter, 109 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 7 är hyresrätt. Till fastigheten hör också 4 lokaler. Marken innehas med tomträtt, avtalet löper ut 2031-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo Förvaltning AB.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 15% 2023-01-01. Finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. Tre av föreningens lån löpte ut 2022, där av höjningen på 15% i år. Det löper ut ett lån 2024 men det finns inga beslut tagna kring avgiftshöjningar gällande det lånet ännu.
Äger föreningen marken Nej, tomträtt till och med 2031.
Antal lägenheter 116
Antal hyresrätter 7
Antal lokaler 4
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan.
Utöver mindre normalt underhåll, planerar föreningen att under år 2023 och 2024 åtgärda brister på tak och fasader, måla balkonger samt renovera skärmplanken på uteplatserna. Renovering av tak påbörjas i maj 2023.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - Avloppsspolning
2022 - Omfattande besiktning och analys av tak och fasader
2021 - Takbesiktning, åtgärda de brister som besiktningen upptäckt
2021 - Byte av dörrar i miljörum pga skador
2021 - Kontroll/injustering av värmesystemet
2021 - Kontroll av spill- och avloppspumpar upp- och nerfart.
2021 - Besiktning hyreslägenheter
2020 - Individuell värmemätning
2020 - Ny kameraövervakning i garage och miljörum
2020 - Uppdatering av all nödbelysning i fastigheten
2020 - Genomgång och uppdatering av underhållsplan
2020 - Förbättring av programvara för tagghantering
2020 - Takbesiktning för att säkerställa att taket är intakt
2020 - Brandsyn, besiktning genomförd, anmärkningar åtgärdas 2021
2020 - Avtal om sopkärlstvätt 4 ggr/år
2019 - Energideklaration (klar 2020) och radonmätning utförd (klar 2020).
2019 - Översyn av fastighetens skalskydd
2018 - Spolning av avloppsstammar enl. underhållsplan
2018 - Föreningen har ombildat sina sju hyreslokaler till bostadsrätter
2017 - OVK
2015 - Reparation av vattenläckage från tak
2015 - Hyreslägenheterna utrustades med tvättmaskin och torktumlare
2015 - Entrédörrar samt dörrar till garaget inbrottssäkrades med så kallade brytskydd
Parkering P-plats finns att hyra, kösystem tillämpas. Garageplats kostar 800 kr/mån. och utomhus parkeringsplats 500 kr/mån. El-plats garage 1000 kr/mån + förbrukad el som debiteras kvartalsvis av Nabo i efterskott.
MC/moped i garage 300 kr/mån. och trejul/cykelkärra i garage 100 kr/mån.
Tv och bredband Innehavare betalar 229 kr/mån för; bredband 250/250 + TV (paket "lagom") och ip telefoni. Till varje lägenhet ska det finnas en Telia Wifi-router, en Telia fjärrkontroll samt en Arris Tv-box som tillhör lägenheten! Önskas en Wifi-repeat/extender bekostas detta av lägenhetsinnehavaren själv. Notera att Telia utrustningen tillhör lägenheten och skall lämnas kvar i lägenheten vid avflytt! Vid avflytt kontakta även Telia för att inaktivera dina tjänster.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har en stensatt innergård med lekplats, planteringar och sittmöjligheter.
Gemensamma utrymmen Tvättmöjligheter finns i samtliga lägenheter. I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I föreningen finns även en övernattningslägenhet inklusive garageplats som kan hyras mot en kostnad om 400 kr/dygn. Cykelställ finns på gården och i källaren. Plats för cykelkärror och trehjulingar kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad.
Övrigt För mer information, besök föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/dadeln/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Sedan början av 90-talet har den konstgjorda halvön med ursprung i cementtillverkning förvandlats till ett attraktivt bostadsområde vid Öresunds rand. Ön är känd för sportfiske och många olika fisksorter har hittats på norra delen av ön. Här samlas ofta dykintresserade och tar dykkurser då det återfinns ett vrak strax utanför norra delen av ön. Sommartid avgår även turer med fiskebåtar.

Närområde

På Ön har vi bekvämligheter som Friskis och svettis, ett mindre närlivs samt restaurang. I nära anslutning till Ön hittar vi en större matbutik samt välbesökta restauranger. Endast 5 min bort på cykel når vi Limhamn centrum där vi har mindre shopping och matställen.

Gällande förskolor och skola återfinns detta på ön. "Skolan på Ön" huserar ca 150 elever med årskurser F-3, här finns även Öns Montessori förskola .

Kommunikation

Från Ön går stadsbusslinje 7 som tar dig genom centrala Malmö och ut till handelsområdet Svågertorp. Här ifrån går även linje 33 som passerar bland annat Hyllie, Jägerso och vidare till Värnhem som slutdestination.

Parkering

Möjlighet finns att hyra garage, för övrigt gäller gatuparkering i området.

Övrigt

Det råder inte till ovanligheten att man stöter på folk i badrock som är på väg till ett salt morgon- eller kvällsdopp. För storbadaren så finns både Ribban samt Sibbarp endast några minuter bort.

Räkna på ditt nya boende