Visningar

Söndag 14 Augusti KL: 11:00 - 11:30 Föranmälan krävs, ring eller maila! Boka
Limhamn, LIMHAMN

Östra ansgarigatan 95C

Välkomna till denna tvårummare på rofyllda Limhamn! Bostaden har renoveringsbehov så möjligheten att skapa ert drömboende är därmed stor. Stor balkong med utsikt mot föreningens grönskande innergård. Limhamn erbjuder åtskilliga trevliga caféer, restauranger, mataffärer samt med närhet till både city och hav. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 56 kvm
Avgift 3261 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1949
Pris 1 495 000 kr som utgångsbud

Ansvarig mäklare
Irma Lidén
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 07
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Högst upp i huset!

Planritning

Planritning Östra Ansgarigatan 95C
Planritning Östra Ansgarigatan 95C
Irma Lidén

Irma Lidén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östra ansgarigatan 95C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 56 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Välkomna till denna tvårummare på rofyllda Limhamn! Bostaden har renoveringsbehov så möjligheten att skapa ert drömboende är därmed stor. Stor balkong med utsikt mot föreningens grönskande innergård. Limhamn erbjuder åtskilliga trevliga caféer, restauranger, mataffärer samt med närhet till både city och hav. Varmt välkomna på visning!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 56 kvm
Byggnadsår 1949

Rum

HALL

Vi välkomnas in i en rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter samt förvaring genom klädkammare. Här har vi tidstypiskt stengolv ljusa väggar och från hallen nås bostadens samtliga rum.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum som rymmer både soffgrupp och matplats samt annat möblemang utifrån era behov. Parkettgolv och tapetserade väggar. Från vardagsrummet nås den trevliga balokgen som är belägen mot föreningens innergård.

KÖK

Kök med gott om rum för matplats vid fönstret. Utrustning bestående av spis med ugn, spisfläkt samt kombinerad kyl/frys. Vita köksluckor matchar vitt kakel och träfärgad bänkskiva.

SOVRUM

Rymligt sovrum med god plats för dubbelsäng och extra förvaring. Ljust laminatgolv och tapetserade väggar.

BADRUM

Halvkaklat badrum i vitt med klinker i rött och vitt på golv och utrustning bestående av badkar, handfat och WC.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-09-25
Energikonsumtion 105 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 26
Pris 1 495 000 kr som utgångsbud
Avgift 3261 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, bredband samt bostadsrättstillägg.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,70823%
Andel av årsavgift 0,70823%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Rosenvång 2 i Malmö
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5981
Gatuadress Västanv 53 C
Postnummer 21615
Ort Limhamn
Epostadress rosenvang2.hsb@gmail.com
Hemsida www.hsb.se/malmo/brf/rosenvang2
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Föreningens telefon
Telefon Kontaktperson 040-15 77 01
Allmänt om föreningen HSB Brf Rosenvång 2 är en äkta förening som är belägen på Limhamn. Föreningen bildades i samband med uppförandet av fastigheterna 1949 och omfattar totalt 116 lägenheter där samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler belägna på Älggatan. Föreningen består av fem huskroppar med adresserna Västanväg, Sveagatan och Östra Ansgarigatan. Den ekonomiska förvaltningen sköts utav HSB.
Föreningens ekonomi Föreningens syn på ekonomin är god och man är mycket lågt belånade. Styrelsen har beslutat att höja månadsavgiften med 3% from 1/10-22. Föreningen budgeter även för avgiftshöjning med 3% 1/10-23, -24 och -25.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 115
Antal lokaler 2
Renoveringar TIDIGARE RENOVERINGAR
2020 – Upprustning av lekplats
2019 – Under våren påbörjas byte av värmeväxlare och reglercentral i fjärrvärmesystemet.
2015 – Renovering av tak och fasader.
2014 – Byggnation av övernattningslägenhet.
2012 – Byggnation av samlingslokal och gym.
1999 – Byte av entréportar, målning av trapphus samt installation av porttelefoner.
1999 – Byte av yttre fönsterram.
1999 – Omdragning av el.
1999 – Renovering av tvättstugor.
1989 – Nya balkonger.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Enligt föreningens underhållsplan ska fastigheternas stammar ses över. Detta är beräknat till ca år 2025, men inget som ännu är beslutat om, varken vad gäller år eller tillvägagångssätt.
Relining av avloppsstammar är i dagsläget i planeringsfas och beställningstiden avgör när arbetet kommer att påbörjas.
Underhåll av trapphus är planerat för 2024.
Föreningen har under VT 2022 utfört dagvattenseparering och relining drar igång i oktober 2022.
Under 2022 planerar föreningen att inför gemensam el (IMD).
Parkering Det finns 53 parkeringsplatser till föreningens förfogande till en kostnad av 100kr/mån. I området råder boendeparkering.
Tv och bredband Alla lägenheter i föreningen är anslutna till Tele2. Mer information om utbud på deras hemsida www.tele2.se Föreningen är ansluten till kollektivt bredband via Ownit med en hastighet på 700/1000. Kostnaden för bredband ingår i månadsavgiften för samtliga lägenheter.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt I alla fem husen i föreningen finns tvättstugor, två i huset med adress Östra Ansgarigatan 95 och en i de övriga.
Föreningen tillhandahåller en samlingslokal kallad Kolkällaren samt ett gym beläget i källaren på Sveagatan 100 A. Dessa kan nyttjas av samtliga medlemmar.
För medlemmarna finns det även en övernattningslägenhet att hyra. Kostnad om 400 kr per natt debiteras på medlemmens månadsavgift.
På föreningens tomt finns tre grillplatser, till för föreningens medlemmar.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-06-29. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Säljaren disponerar i dagsläget ett källarförråd. Lägenheten säljs med friskrivningsklausul. Ingen ytterligare städning kommer att göras.

Dokument

Området

Limhamn är ett historisk område som bidragit till Malmös expansion då man sedan 1622 har brutit kalk i det kalkbrottet som idag är ett naturreservat. Bebyggelsen genom området är väldigt varierande med allt från nybygge, flerbostadshus till charmiga gathus och pampiga villor.

Närområde

På Limhamn har man kort avstånd till det mest. Vi hittar träningsanläggning som crossfit, gym, fotbollsklubb samt ishockeyhall. I centrala delar av området finner vi stort utbud av dagligvaruhandel med både ICA och Willys. Limhamn bjuder på flertalet restauranger med mängder av kulinarisk bakgrunder där även den kräsna lär finna ett nytt favoritställe. I centrala Limhamn hittar vi detaljhandel som erbjuder mindre shopping av t.ex. förnödenheter samt klädesbutiker.

Kommunikation

På Limhamn finner vi stort urval av kommunal busstrafik där vi i centrum finner busslinjerna 4, 33 och 34. 4:an tar dig mellan Bunkeflostrand och Segevång genom centrala Malmö. Busslinje 33 går mellan Ön och passerar bland annat Hyllie, Jägersro och vidare till Värnhem som slutdestination. 34:an går mellan Sibbarps badstränder i väst till handelsområdet Stora Bernstorp i öst. I norra delen av området hittar vi busslinje 7 som tar dig genom centrala Malmö och vidare ut till handelsområdet Svågertorp.

Parkering

Till största del gäller boendeparkering genom Limhamn. I villakvarteren råder fri parkering och i centrala Limhamn hittar vi parkeringshus.

Övrigt

På Limhamn finner vi en variation av förskolor samt grundskolor. Vi har bland annat Geijerskolan som huserar ca 600 elever fördelat mellan årskurs F - 6 samt finns Bergaskolan som huserar strax över 1000 elever fördelat över årskurs F - 9.

För dem som är intresserade av Kalkbrottet och dess historia erbjuds guidade turer under större delar av året.

Räkna på ditt nya boende