Visningar

Söndag 9 Oktober
Måndag 10 Oktober
Hålabäck, Kungsbacka

Begoniegatan 4

En härlig kamin i vardagsrummet och en stor putsad eldstad vid matplatsen i köket skapar stämning och ger skön värme i det här huset som har fantastiska sällskapsytor. Det ombonade köket är hemmets hjärta med en stor köksö och plats för en rejäl matgrupp. En halvtrappa ner ligger det stora vardagsrummet som öppet till nock flödar av ljus och där de stora glaspartierna mot terrassen kan öppnas upp när vädret tillåter och skapa en sömlös upplevelse av ute och inne. På husets framsida finns en solig och insynsskyddad altan där du kan plocka egenodlade vindruvor.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 138 kvm + 98 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6
Tomt 1205 kvm, friköpt
Byggnadsår 1964
Pris 6 850 000 kr

Ansvarig mäklare
Johanna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0723-12 84 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Insynsskyddat i lummig trädgård

Säljarens egna bilder

Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder

Planritning

Johanna Eriksson

Johanna Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Begoniegatan 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6
Boarea 138 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Fastighet Blådruvan 2
Boarea 138 kvm
Biarea 98 kvm
Byggnadsår 1964
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2008
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Lättbetong, träreglar
Fasad Tegel, trä och puts
Fönster Isolerglaskasetter
Bjälklag Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare, platta på mark med golvvärme
Uppvärmning Kombipanna pellets och ved samt braskamin
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Utbyggt 2008 samt nytt kök

Rum

Hall och vardagsrumHallen är rymlig med vita väggar och ett vackert varmbrunt parkettgolv. Här finns gott om plats för förvaring av skor och ytterkläder. Vardagsrummet har en fantastisk rymd med generös takhöjd, stora glaspartier och med tak och väggar i vitmålad panel. Glaspartierna kan öppnas upp mot terrassen vilket ger en stor umgängesyta sommartid, perfekt att samla många gäster för en skön grillkväll eller andra festligheter. Rummet har plats för en soffgrupp där hela familjen kan krypa upp tillsammans framför brasan. En kamin med glasdörr sprider en skön värme i rummet och blir ett vackert blickfång mot råa tegelväggar.

Kök

En halvtrappa upp ligger köket vars rejäla köksö med rustik, putsad fläktkåpa är rummets samlingspunkt. Köksluckorna är av massivt trä och kompletteras av tegeldetaljer och vitt fasat kakel i halvförband. Köksön huserar både spis och förvaring och blir familjens frukostplats. Det stora köket har också plats för en matgrupp med många sittplatser intill eldstaden, en plats där man gärna sitter länge i brasans sken.

Sovrum


Huset har flera sovrum där väggarna går i ljusa milda nyanser mot varmbruna golv. Här finns också ett par mindre rum som kan fungera som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Badrummet är ljust och har hörndusch. I källarplan finns bland annat ett allrum som kan fungera som extra vardagsrum, en perfekt plats för barn och tonåringar som vill se på tv eller hänga med kompisarna ostört.

Trädgården

Trädgården är lummig och insynsskyddad och har flera fantastiska uteplatser. Förutom terrassen finns också en härlig altan med plats för flera sittgrupper och där vindruvorna trivs i det soliga läget. Här bor du med gångavstånd till förskola och skola, ett stenkast från grönytor och lekplats. Till busshållplatsen promenerar du på under fem minuter och närmaste matbutik ligger bara några minuter bort med bil eller cykel. Till centrala Kungsbacka cyklar på du på cirka fem minuter.

Säljarens egna ord

Begoniegatan har varit i släkten sedan 1968.

Jag brukade följa med min man till hans farmor och farfars hus på Begoniegatan 4 varje freda då familjen samlades för att äta lunch tillsammans.

Så när vi fick en möjlighet att köpa huset 1994 så kändes det redan som hemma.

När vi senare fick barn så var det nära till förskola, skola och lekplatser. Vi brukade gå genom skogen och min dotter plockade vitsippor i skogen till fröken och vi låtsasfiskade i ån på vägen hem.

När de sedan började skolan och vi hade glömt att köpa frukt till fruktstunden så kunde de klippa av en klase vindruvor som växer vid entrén och ta med sig till skolan.

På våren brukade vi sitta under taket vid husets entré och äta glass och njuta av de första solstrålaren.

Vi brukade också ge oss ut på ”äventyr” till den lilla skogsdungen på baksidan som var lite mer vildvuxen på den tiden och fika och om du skulle frågar mina barn i dag så mins de fortfarande dessa enkla mysiga stunder tillsammans.

För att komma ännu närmare naturen på baksidan av huset byggde vi ett stort vardagsrum med många stora fönster så att vi kunde njuta av årstidernas växlingar året om.

Det är magiskt att sitta i vardagsrummet omgiven av snödrivor och njuta av en brasa och av en kopp té en sen vinterkväll. Det är också härligt att njuta av en kopp kaffe på verandan under tak på framsidan under en filt när regnet smattrar på taket.

Inför vintern kan man i bland se hur ekorren samlar hasselnötter från dungen och gräver ner framför stenen på gräsmattan.

Sammanfattningsvis så är det här är ett hus att trivas i och där man är nära naturen men bor mitt i ett bostadsområde med många barn och men närhet till det mesta.

Eva Svärd

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-09-06
Energikonsumtion 110 kWh/m2 år.
Primärenergital 75

Ekonomi

Pris 6 850 000 kr
Taxeringsvärde 3 664 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 615 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 049 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 049 000 kr
Värdeår 1977
Summa inteckningar 606 700 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Elförbrukning 9 000 kWh/år
Driftkostnad 50 952 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 16 500 kr
  • Vatten/avlopp: 9 700 kr
  • Försäkring: 2 880 kr
  • Renhållning: 2 472 kr
  • Hushållsström: 18 000 kr
  • Sotning: 1 400 kr

Uppvärmningskostnaden avser pellets och förbrukningen är ca 5,8 ton per år

Tomt

Tomtarea 1205 kvm
Tomttyp Insynsskyddad trädgårdstomt.
Parkering Garage under huset samt två p-platser på tomten.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende