VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Klagshamn, Klagshamn

Badvägen 12

På populära Badvägen, precis intill Kalkbrottet, ges nu tillfälle att flytta in i en av Brf Kalkbrottets populära treor! Lägenheten ligger på våning 3 av 4 med hiss från markplan och har en stor balkong i sydväst-läge. Lägenheten är optimalt planerad med rymligt kök och stort vardagsrum i öppen planlösning, två väl tilltagna sovrum, stora förvaringsutrymmen samt ett helkaklat badrum med dusch.

Brf Kalkbrottet är en otroligt välskött och miljömedveten förening som sänkt de boendes driftkostnader & avgifter tack vare smarta investeringar såsom solceller på fastigheternas tak. Här bor man med stora bekvämligheter såsom garageplats som tillhör bostaden, en stor gemensamhetslokal för 40 personer samt bastu. Som pricken över I:et så står föreningen för fönsterputsning tre gånger per år. På Badvägen bor du med vackra omgivningar och fina promenadstråk. Från bostaden når du Klagshamnsstranden som ligger ca 2km bort på 10 minuter med cykel.

Detta är en kommande försäljning, kontakta mäklaren för mer information.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 81 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4482 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2006
Pris 2 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Henrik Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymlig trea i Brf Kalkbrottet i Klagshamn!

Snart-har
Snart-har
Fasad
Fasad

Planritning

Henrik Karlsson

Henrik Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Badvägen 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 81 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 81 kvm
Byggnadsår 2006
Uppvärmning Biogas
Ventilation Mekanisk, typ FTX

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-11-11
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208955001-0133
Pris 2 695 000 kr utgångspris
Avgift 4482 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA, kabel-tv och bredband
Andel i förening 1,73359%
Andel av årsavgift 1,715%

Förening

Föreningsnamn Brf Kalkbrottet
Organisationsnummer 769613-6683
Gatuadress Badvägen 12
Postnummer 21854
Ort KLAGSHAMN
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Kalkbrottet bildades 2007. Föreningens byggnader är uppförda 2006, och består av 48 st lägenheter med adresserna Badvägen 12-16, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen ingår i samfälligheten Lokomobilen tillsammans med Brf Stationsparken. Samfälligheten består av ett delat gemensamhetshus där det finns möjlighet att hyra fest- och möteslokal för ca 40 personer, bastu och kontor. Festlokalen kostar mellan 400-500kr att hyra per tillfälle och I gemensamhetshuset finns även soprum och fastighetsförråd. Bastun kostar 200kr/tillfälle. Mer info finns att läsas på lokomobilen.se.

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Alla marklägenheter har dessutom ett redskapsförråd på tomten. Gemensamma utrymmen för cyklar finns i garaget.

VÄRME, VA OCH EL
Föreningen arbetar aktivt med att förbättra föreningens energiförbrukning utifrån såväl miljö- som den privatekonomiska aspekten. Föreningen installerade solceller på taken under 2019 och införde individuell elmätning 2018. Föreningen uppskattar att man gjort kostnadsbesparingar på mellan 25-40% tack vare denna investering. Den enskilda boendes elkostnader uppskattas minskat med ca 50%. Debitering för el sker kvartalsvis via månadsavgiften. Föreningens uppvärmning sker via biogas sedan 2017. Kostnaden för värme, kall- och varmvatten ingår i månadsavgiften.

EKONOMI
Föreningen sänkte månadsavgiften samt garagehyra med 5% 2016. Sedan dess har månadsavgiften varit oförändrat och i dagsläget finns inga planer på höjning. Föreningens låneskuld uppgick enligt senaste årsredovisning till 9285kr/m2.

UTEMILJÖ
Föreningen har en avskild och trivsam innergård med en öppen gräsmatta, samt en gruslagd plan för en omgång boccia. En mindre lekplats med sandlåda samt klätterställning finns på gården. Grillplatser är utplacerade på två ställen utanför gemensamhetslokalen. Soprummet med källsortering är placerat i gemensamhetshuset. Föreningen har sedan 2016 ett avtal med en firma som utför fönsterputsning 3ggr per år åt varje medlem.
Renoveringar Föreningen har utfört följande större renoveringar/underhåll sedan 2015;
2016: Garage målades om.
2016: Övergång till biogas.
2019: Installation av solceller på samtliga tak.
2019: Målning/underhåll av trapphus, entréer och hissar.
2019: Installerat tre stycken laddplatser i garaget.
2021: Tätning av läckage i garaget.
Parkering Föreningen har 54 st garageplatser samt 4st MC-platser. Till varje lägenhet hör en garageplats. Nuvarande kostnad är ca 350kr/månad. Önskar man hyra mer än en plats så kan man ställa upp sig i kö och kan få möjlighet att hyra en extra plats vid mån om plats. Via samfälligheten Lokomobilen finns det gästparkeringar för besökande. På Klagshamnsskolan finns möjlighet att hyra rörlig plats måndag-fredag 16.00-08.30 samt fria tider på helgen. Kostnad 230kr/mån.
Tv och bredband Föreningen har fiber via Telia där såväl bredband, kabel-tv och telefoni ingår i månadsavgiften.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-10-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Klagshamn är ett område i tillväxt och en attraktiv plats att bo på med sitt läge nära hav och natur. Området består av det tidigare industrisamhället Klagshamn, men även en del landsbygd och kust känd för sin ovanliga och rika fauna och en av få platser nära storstadsbebyggelser som har ett naturreservat. Idag är Klagshamn ett eftersökt området för barnfamiljer och utbyggnad av stadsdelen fortskrider. I Klagshamn finner vi förutom förskolor även grundskolan Klagshamnsskolan som huserar elever från förskola till årskurs nio.

Närområde

I Klagshamn har vi nära till mindre bekvämligheter så som en livsmedelsbutik, frisör samt en lokal pizzeria. För dem idrottsintresserade har vi Klagshamns sporthall där IFK Klagshamn har sin hemmaplan.

Kommunikation

Från Klagshamn går Stadsbusslinje 6 och tar dig genom Malmö centrum vidare ut till Toftanäs.

Övrigt

Mindre än 10 min bilfärd bort hittar vi handelsområdet Svågertorp och ytterligare någon minut når vi Sydsveriges största shoppingcenter Emporia.

Räkna på ditt nya boende