VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Liljeholmen, JÖNKÖPING

Tegelbruksgatan 8B

Med ett riktigt bra läge mitt på populära Liljeholmen, nära både sjö och park, finns nu möjlighet att förvärva denna trevliga tvårumslägenhet. Bostaden är bekvämt belägen på första våningen och erbjuder välplanerade ytor, goda förvaringsmöjligheter och charmiga originaldetaljer. Hallen är möblerbar och i vardagsrummet finns plats för såväl matsalsbord som för soffgrupp om så önskas. Badrummet är precis lagom stort så för den som vill kunna tvätta hemma finns plats att installera egen tvättmaskin. Även sovrummet är väl tilltaget och erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt smart förvaring via platsbyggda garderober. Kronan på verket blir den ovanligt stora balkongen som tack vare sin inglasning kan nyttjas från tidig vår till sen höst. Läget i väst gör dessutom att solchanserna blir goda.

Bostadsrättsföreningen erbjuder sina medlemmar trivsel och trygghet. Föreningens hus är mycket välskötta och omsluter sig av en trivsam innergård där det finns flera olika oaser att njuta på. Föreningens ekonomi är mycket stabil och resulterar i en låg belåningsgrad på 3054 kr/kvm. Får ni långväga gäster övernattar de med fördel i övernattningsrummet som hyrs ut via föreningen för 250 kr/natten.

Att bo på Liljeholmen innebär närhet till både stadspuls och naturområden. Det är gång/cykelavstånd till det mesta men skulle vädret svika eller benen kännas trötta så avgår flera av stadsbussarna från närliggande hållplatser och tar er på ett smidigt sätt in till centrala Jönköping, Huskvarna och vidare.

Sammanfattningsvis är detta en riktigt trivsam bostad belägen i en välskött förening med närhet till det mesta och bästa som Liljeholmen, och Jönköping, har att erbjuda.

Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3313 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1948
Pris 1 850 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Bra läge på Liljeholmen med stor inglasad västerbalkong

Planritning

Josefin Eriksson

Josefin Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tegelbruksgatan 8B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58 kvm. föreningens info, se allmänt
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Byggnad

Boarea 58 kvm
Byggnadsår 1948
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Tvättstuga, tork och mangelrum, cyckelförråd samt övernattningsrum

UTRYMMEN UTANFÖR BOSTADSRÄTTEN:
Det finns ett vindsförråd (Om förrådet nyttjas med bostadsrätt eller allmän nyttjanderätt har inte gått att få fram).
Det finns ett matkällarförråd (Om förrådet nyttjas med bostadsrätt eller allmän nyttjanderätt har inte gått att få fram).
Balkong ca 7 kvm (Balkongen nyttjas med bostadsrätt)

Rum

HALL

Välkomnande entréhall med vita väggar och trämönstrad matta på golv. Hallen erbjuder gott om plats för avhängningsmöjligheter och förvaringsmöbler. I anslutning till hallen finns städskåp och garderob.

KÖK

Direkt till höger innanför entrén ligger det trevliga köket med vita skåpsluckor och vitt kakel ovan arbets- och diskbänk. Köket är utrustat med spis/ugn, kyl/frys samt köksfläkt. Matplats finns för 4-5 sittande intill fönster som vetter ut mot föreningens välskötta innergård. Ljust tapetserade väggar och ljus matta på golv.

SOVRUM

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Goda förvaringsmöjligheter tack vare flera platsbyggda garderober. På golvet ligger ett vackert plankgolv och väggarna är tapetserade i en ljus nyans.

BADRUM

Badrum med ljusgrå helkaklade väggar och matta på golv. Utrustat med dusch, handfat, badrumsskåp med spegeldörrar samt WC. Plats finns att installera tvättmaskin om så önskas (ej förberett).

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum som erbjuder plats för såväl matsalsbord som för soffgrupp. På golvet ligger ekparkett i original och väggarna är ljusa. Vardagsrummet får ett fint ljusinsläpp tack vare fönster och balkongdörr i väst.

INGLASAD BALKONG

Från vardagsrummet nås lägenhetens höjdpunkt i form av den stora inglasade balkongen belägen i trevligt västerläge. Balkongen blir tack vare sin inglasning en naturlig förlängning av vardagsrummet, som kan nyttjas som sällskapsyta från tidig vår till sen höst.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-11-16
Primärenergital 105

Ekonomi

Lägenhetsnummer 215005001-0003
Pris 1 850 000 kr utgångspris
Avgift 3313 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband, samt ett grundutbud av TV-kanaler.
Driftkostnad 5 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 4 300 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,0418%
Andel av årsavgift 1,04179%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 158 435 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Jönköpingshus nr 5
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-4887
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Falkenberg 11 som är bebyggd med två huskroppar uppförda 1946-1948 på adresserna Mellangatan 44, Tegelbruksgatan 8-10 och Klockgjutargatan 7. Totalt består föreningen av 92 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 lokaler. Den totala bostadsarean uppgår till 5331 kvm och lokalytan till 791 kvm. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Trappstädning och trädgård sköts av inhyrd personal.

Föreningen har en välskött och trevlig innergård med fina stensättningar, buskage och sittplatser. På gården finns uppställningsplats för cyklar och i källaren finns cykelförråd. Gemensamt i föreningen finns också tvättstuga, tork- och mangelrum samt övernattningsrum för gäster.
Föreningens ekonomi God ekonomi med 3054 kr lån/kvm och bra likviditet. Planerat underhåll: Byte entredörrar Byte fönster
Antal lägenheter 92
Antal lokaler 7
Renoveringar 2010 Rörinfodringar på avloppsstammarna.
2004 Balkongerna utbyggda och inglasade.
2017 Takomläggning
2017 Skorstensomläggning
2017 Nya garageportar
2018 Nya termostater i lägenheterna
2018 Ny undercentral.
2018 Avloppsfilmning & spolning
2019 Markarbeten
2019 Utbyte av värme- och varmvattenkulvert
2020 Byte fjärrvärmepump
2020 Byte/ombyggnad stuprör
2020 Nät över ventilationsrör
2020 Elarbeten
2020 Byte dataundercentral fjärrvärme
2021 Dränering, asfaltering samt omläggning av dagvatten vid parkeringsplatserna
Parkering Föreningen har 18 garage samt 25 parkeringsplatser och kan hyras genom föreningens separata kösystem.
Boendeparkering via Jönköpings kommun på omkringliggande gator för dig som är folkbokförd i området samt äger ett fordon. Kostnad 2021 är 600 kr/kvartal.
Tv och bredband Föreningens fastighet är ansluten till Comhem. I månadsavgiften ingår ett grundutbud av TV-kanaler, bredband 250/50 Mb och bastelefoni.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

VätterstrandenVollybollsplan vid VätterstrandenLiljeholmsparkenLiljeholmsparkenLiljeholmsparkenLiljeholmsparkenLiljeholmsparkenLiljeholmsparkenLiljeholmsparken

Eftertraktat område med närhet till såväl strand som park. Vätterstranden bjuder på naturupplevelser året runt och under sommarhalvåret blir det en självklar samlingsplats vid sandstranden och volleybollnäten. En kortare promenad eller cykeltur, med fördel utmed strandpromenaden, tar dig till centrala Jönköping. Rosenlundsbadet, Rosariet, Racketcentrum samt Elmia nås också enkelt till fots. Asecs köpcentrum med alla tänkbara bekvämligheter nås via promenad, buss eller cykeltur.

Närområde

I närområdet finns livsmedelsbutik, restauranger, vårdcentral och apotek.

Kommunikation

Goda kommunikationer via busslinje 1 och 2 som avgår med täta avgångar från närliggande hållplatser och tar dig till större delen av Jönköping med omnejd.

Parkering

Möjlighet finns för dig som är folkbokförd i området och äger ett fordon att teckna boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun.

Räkna på ditt nya boende