VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vätterslund, JÖNKÖPING

Stigbergsliden 7

Välplanerad och renoverad enrummare med Vätterutsikt från en ovanligt rymlig och inglasad balkong på ca 14 kvm.
Bostaden är bekvämt belägen en halvtrappa upp och erbjuder en välkomnande hall, ett helkaklat badrum, välplanerat vinkelkök från Epoq, lättmöblerat vardagsrum med plats för sovavdelning.

Den inglasade balkongen ger gott om pålats för möblemang samt en fin utsikt mot Vättern. Gott om förvaring tack vare de nya PAX-skåpen i vardagsrummet och hallgarderoben med spegeldörrar.

I månadsavgiften på 1 960kr ingår ingår värme, vatten, parkeringsplats med eluttag samt grundutbud av TV-kanaler via Tele2.

Välvårdad förening med väl underhållen fastighet som utfört bla stamrenovering, nytt tak, nya balkonger, ny bergvärmepump, målning av fasaden samt asfaltering och stenläggning av uteplats.

Ca 300m från bostaden går 4:ans linje med täta avgångar via centrala Jönköping. Mot andra hållet finns en matbutik på ca 200m gångavstånd. Högskolan i Jönköping (JU) nås på ca 15min med cykel utmed strandpromenaden och Vättern.

Maybe it's time to MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 28.8 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1960 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1965
Pris 1 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad enrummare med parkeringsplats & väl tilltagen inglasad balkong med Vätterutsikt!

Vy från balkongen
Vy från balkongen

Planritning

Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stigbergsliden 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 28.8 kvm. föreningen, Övrigt - allmänt om lägenheten
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 28.8 kvm
Byggnadsår 1965
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader I källarplan finns gemensam tvättstuga, torkrum, cykelförråd samt ett gemensamt förråd till förvaring av t.ex. däck.

UTRYMMEN UTANFÖR BOSTADSRÄTTEN:
Det finns ett källarförråd (Om förrådet nyttjas med bostadsrätt eller allmän nyttjanderätt har inte gått att få fram).
Det finns ett matkällarförråd (Om förrådet nyttjas med bostadsrätt eller allmän nyttjanderätt har inte gått att få fram).
Balkong ca 14 kvm ( Balkongen nyttjas med bostadsrätt)

Rum

HALL

Inbjudande hall. Skjutbar garderob med spegeldörrar och städskåp. Hela lägenheten har ljust tapetserade väggar i vita & gråa toner. På golvet ligger svart klinkergolv.

BADRUM

Modernt helkaklat badrum. Vita väggar och svart golv. Utrustningen består av handfat med kommod, eluttag, spegelskåp, vägghängt högskåp. Takduschset samt wc.

VARDAGSRUM

Rektangulärt vardagsrum med plats för säng, mindre soffgrupp & matbord. Tillbyggd PAX-garderob med belysning. Ljus tapet och på golvet ligger trestavsparkett i ek.

BALKONG

Inglasad balkong á ca 14 kvm i öst. Gott om plats för diverse möblemang. Vätterutsikt. Skjutbara fönsterpartier med lamellgardiner.

KÖK

Mörkblått vinkelkök från Epoq, avskilt från vardagsrummet. Utrustat med kombinerad kyl- och frys från Samsung, dubbla diskhoar, spotlights, spisfläkt, ugn från Beko, glashäll från Electrolux samt integrerade ventiler både i tak och nedtill golvet. Marmormönstrad bänkskiva i laminat och matchande stänkskydd. Gott om köksluckor och smarta förvaringsmöjligheter.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-02-19
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2
Pris 1 395 000 kr
Avgift 1960 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, parkeringsplats med eluttag samt grundutbud av TV-kanaler via Tele2.
Driftkostnad 3 467 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 2 267 kr

Driftkostnaden är cirkauppgifter och baseras på nuvarande ägares förbrukning med en vuxen i hushållet.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 913 kr
Andel i förening 4,8%
Andel av årsavgift 5,8%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 176 969 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Torkan Nr 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-2113
Gatuadress Stigbergsliden 7
Postnummer 55311
Ort JÖNKÖPING
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Torkan Nr 2 bildades år 1964 och består idag av 10st bostadsrätter fördelade över en byggnad uppförd 1965 på fastigheten Torkan 2 som föreningen äger. Underhåll sker löpande och vid behov. Föreningens medlemmar ombesörjer den tekniska förvaltningen och den administrativa förvaltningen har ombesörjts av kassör. Den totala bostadsarean är 695,9 kvadratmeter.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt kontaktperson från styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framför allt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 10
Renoveringar * 2011 - Nya balkonger
* 2012 - Ny bergvärmepump
* 2013 - Takbyte
* 2016 - Stamrenovering (Relining), ventilationsbesiktning & fasadmålning
* 2019 - Ny gemensam uteplats
* 2019 - Asfaltering av parkering
Parkering Till varje lägenhet hör en parkeringsplats med eluttag på föreningens gård. Kostnad för p-plats ingår i månadsavgiften. På gården finns en gästparkering och i övrigt råder fri parkering på omkringliggande gator.
Tv och bredband Föreningens fastighet är ansluten till Tele2. Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas direkt med leverantören.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Gårdsplats På gården finns en stenlagd uteplats med utemöbler som föreningens medlemmar kan nyttja.
Gemensamma utrymmen Till varje lägenhet hör ett källarförråd samt matkällarförråd. I källarplan finns även gemensam tvättstuga, torkrum, cykelförråd samt ett gemensamt förråd till förvaring av t.ex. däck.
Övrigt Fastighetsskötsel & underhåll hanteras av föreningens medlemmar gemensamt enl. rullande schema. Gräsklippning utförs av automover.

Övrigt

Allmänt om bostaden Uppgift angående bostadens area är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Vätterslund är ett område beläget cirka 2 kilometer från centrala Jönköping. Här bjuds på blandad bebyggelse med både villor och flerfamiljshus. En kortare promenad tar dig ner till Vättern med ett fantastiskt promenadstråk utmed strandkanten. Angränsande områden är Bymarken och Åbolid.

Närområde

Närmsta livsmedelsbutik är Coop, som nås enkelt via en kort promenad. I närområdet finns även Västgötabagaren, Wallentins konditori och Cirkle K bensinstation med generösa öppettider. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg finns i närområdet.

Kommunikation

Vätterslund trafikeras av busslinje 4 som tar dig från Vätterslund- centrum- Ryhov- Huskvarna. Bussen avgår med täta avgångar från närliggande hållplatser. Till Jönköpings resecentrum (Juneporten) är det ca 2,5 km. Härifrån avgår flera bussar och tåg.
Från Vätterslund är det smidig gång/cykelväg (ca 2,5 km) till centrala Jönköping.

Parkering

Fri parkering på alla omkringliggande gator i området.

Räkna på ditt nya boende