Visningar

Söndag 2 Oktober KL: 11:45 - 12:15 Välkommen på öppen visning, anmäl dig gärna! Boka
Måndag 3 Oktober Tidsbokad visning, välkommen att kontakta ansvarig mäklare för info om tid!
Boka visning
Liljeholmen, JÖNKÖPING

Starrgatan 21

Rymlig trea med ypperligt läge på populära Liljeholmen! Här bor ni granne med grönskande Liljeholmsparken och har smidigt gångavstånd till såväl Vätterstranden som till Jönköpings stadskärna. Själva lägenheten har ett trevlig läge högst upp i huset med fritt läge åt både norr och söder vilket ger minimal insyn. Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och möblemang. Trivsamt ombyggt kök med plats för matgrupp och utsikt mot innergården. Väl tilltaget vardagsrum som är lättmöblerat och har utgång till balkongen som har ett skönt söderläge och utsikt mot Liljeholmsparken. Två bra sovrum som ligger avskilt från varandra. Helkaklat badrum i grått och vitt och som är utrustat med tvättmaskin. Gott om förvaring genom en klädkammare och flertalet garderober. Ytterligare förvaring finns på vinden och i källaren.

Brf Frankrike är en välskött HSB-förening med välskötta fastigheter och god ekonomi med låg belåningsgrad på ca 2500 kr / kvm. Gemensamt finns en mysig innergård med sittgrupp och grilllplats, tvättstuga och pingisrum. I avgiften ingår förutom vatten, värme även bostadsrättstillägget, kabeltv samt fiber via Telia på hela 1000 Mbit/s.

Läget på Liljeholmen är optimalt på flera sätt. Här bor du granne med härliga Liljeholmsparken och endast ett kvarter bort från populära Vätterstranden. Granne med matbutiken Tempo och på några minuters promenad åt olika håll når du flertalet restauranger, vårdcentral, tandläkare, apotek, skolor, förskolor och affärer. Smidigt gång/cykelavstånd till både citykärnan och Asecs köpcenter. För de dagar då vädret sviker avgår istället bussen från närliggande hållplatser och tar dig till större delen av Jönköping. Har du bil så finns det boendeparkeringsmöjligheter i området samt ett garage i grannfastigheten.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV ?

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 80 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4093 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1951
Pris 2 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Privén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig trea med ypperligt läge!

Starrgatan 21

Starrgatan 21
Starrgatan 21

Planritning

Starrgatan 21
Starrgatan 21
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Starrgatan 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm. Föreningens info, se allmänt
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80 kvm
Byggnadsår 1951
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Förråd finns på vinden och i källaren.
Gemensamt i föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, pingisrum.

Rum

HALL

Välkommen in genom entrén! Direkt till höger har du en rymlig yta för att hänga av dig dina ytterkläder. På golvet ligger ekparkett och målade i ljust grå med en fondvägg av tapet med ett grått mönster. I hallen finns en garderob samt en klädkammare och i passagen in till sovrum 2 finns ytterligare två garderober.

KÖK

Trevligt kök med vita och släta luckor som har kombinerats med en mörkgrå laminatbänkskiva och mörkgrått kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys, häll, ugn, integrerad köksfläkt samt dubbelho med engreppsblandare. Plats finns för matbord åt 4-5 sittande. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett svartvitrutigt linoliumklickgolv.

BADRUM

Badrummets väggar är klädda med vitt kakel med en grå bård och på golvet ligger ett mörkgrått klinker. Badrummet är utrustat med dusch med duschvägg, handfat, badrumsspegel, vägghängd wc, handdukstork samt tvättmaskin.

VARDAGSRUM

Ett härligt och luftigt vardagsrum. Här finns gott om plats för såväl soffa som för matsalsbord om så önskas. Väggarna är målade i grått samt har en fondvägg med gråmönstrad tapet. På golvet ligger ett träimiterat laminat.

BALKONG

Balkong i söderläge med utsikt mot Liljeholmsparken.

SOVRUM 1

Ca 10 kvm och har ljusinsläpp från norr. Väggarna är målade i grönt och på golvet ligger ett ekparkett.

SOVRUM 2

Ca 14 kvm och ha ljusinsläpp från söder. Här ryms det för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Väggarna är klädda med mönstrad tapet på långsidorna och kortsidorna är målade i svart. På golvet ligger ett ekparkett.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-02-17
Primärenergital 117

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2013-1-32-6
Pris 2 195 000 kr
Avgift 4093 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår ingår värme, vatten, fiber (1000 Mbps) & grundutbud av tv-kanaler via fiberbox samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på en person i hushållet.

Andel i förening 3,05923%
Andel av årsavgift 3,05923%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Frankrike i Jönköping
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-3665
Gatuadress .
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB BRF Frankrike i Jönköping bildades år 1951 och består idag av 39 st bostadsrätter och två lokaler för verksamhet. Lägenheterna är fördelade över två byggnader uppförda 1951 med 5 uppgångar på fastigheten Frankrike 18 som föreningen innehar med äganderätt. Föreningen har en 30-årig underhållsplan för att hålla båda husen i gott skick. Både teknisk och ekonomisk förvaltning hanteras av HSB. Adresser till byggnaderna är Starrgatan 19, 21, 23, 25 & 27. Total boarea är 2 449 kvadratmeter.

Informationen är hämtad från föreningens styrelseordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framför allt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 39
Antal lokaler 2
Renoveringar Utförda renoveringar:
* 2003 - Stambyte
* 2008 - Byte av lägenhetsdörrar
* 2010 - Markköp
* 2012 - Byte av avloppsledningar
- Inklädnad skorstenar med huvor och nät
* 2016 - Asfaltering och anläggning av innergård med grillplats
- Byte av belysning till LED
* 2017 - Besiktning av balkonger
* 2018 - Ny uteplats utanför Starrgatan
- Plantering av blommor vid befintlig uteplats
- Renovering av betongtrappor (2018-2019)
* 2019 - Spolning i avloppsledningar
- Takbehandling
- Byte av avloppspump
- Fönsterbyte
- Upprättande av aktivitetsrum/pingisrum
- OVK
* 2021 - Målning av trapphus
- Indragning av fiber

Kommande underhåll:
* Balkonger (Inga beslut tagna)
* Renoveringar av tvättstuga (Uppfräschning)
* Fasadmålning (Inga beslut tagna)
Parkering Inga parkeringar tillhörande föreningen. Kommunen erbjuder boendeparkering i Liljeholmen. Grannfastigheten har ett parkeringshus (Vätterhem/Lundbergs).
Tv och bredband Föreningens fastigheter är anslutna till Fiber via Telia (tv) & Halebop (internet) Ett grundutbud av TV-kanaler via fiberbox ingår i månadsavgiften samt internet 1000 Mbit/s.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats På innergården finns en fin stenlagd uteplats med sittgrupp.
Gemensamma utrymmen Föreningen tillhandahåller ett tvättstuga, cykelförråd och pingisrum som får brukas av medlemmarna.
Övrigt Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Eftertraktat område med närhet till såväl strand som park. Vätterstranden bjuder på naturupplevelser året runt och under sommarhalvåret blir det en självklar samlingsplats vid sandstranden och volleybollnäten. En kortare promenad eller cykeltur, med fördel utmed strandpromenaden, tar dig till centrala Jönköping. Rosenlundsbadet, Rosariet, Racketcentrum samt Elmia nås också enkelt till fots. Asecs köpcentrum med alla tänkbara bekvämligheter nås via promenad, buss eller cykeltur.

Närområde

I närområdet finns livsmedelsbutik, restauranger, vårdcentral och apotek.

Kommunikation

Goda kommunikationer via busslinje 1 och 2 som avgår med täta avgångar från närliggande hållplatser och tar dig till större delen av Jönköping med omnejd.

Parkering

Möjlighet finns för dig som är folkbokförd i området och äger ett fordon att teckna boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun.
Kostnad för 2022: 600 kr/kvartal.

Räkna på ditt nya boende