VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Jönköping - Öster, JÖNKÖPING

Slottsgatan 44B

Modern citytvåa med nybyggnadskänsla, nyliga uppdateringar som förhöjer och tar in den yttre arkitekturen och karaktären och toppas med en tilltagen västlig uteplats in mot gården.
Redan i entrén märker man av att man inte har kommit till nåt standardprojekt utan här får byggmaterialen tala för sig med en ren och lite rå karaktär som mjukas upp med trädetaljer. Känslan och karaktären följer med in i bostaden men mjukas upp en aning och en varm hemkänsla intar. Genomgående stilren och enhetlig utformning med gråmålade väggar ( inkl inmålade lister och dörrposter) kombineras med vitlaserad ekparkett, vit fast inredning, rostfria vitvaror och svarta handtag och knoppar. Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring som leder vidare och öppnar upp sig till en luftig och öppen planlösning med kök och vardagsrum. Härifrån nås uteplatsen och det västliga läget, ihop med fönsterparti som går ända ner till golvet, ger det rikligt med ljusinsläpp. Köket erbjuder bra med förvaring, arbetsyta och självklart utrustat med alla bekvämligheter. Sovrummet ligger avskilt in till höger och rymmer en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Även här tar man sig ut till uteplatsen. Rymligt badrum som är fullutrustat med en praktisk tvättavdelning.

Brf East är en förening som sticker ut med sin arkitektur och höga standard. Omsluten mysig innergård med en trivsam gemensamhetslokal med pergola och sittgrupper direkt utanför. Vid långväga besök finns en övernattningslägenhet att hyra. Bilen och cykeln ställs smidigt nere i garaget/ källaren där även förrådet finns. På Öster är det nära till fina promenadstråk åt alla håll, flertalet parker, Vättern med dess badstrand och även Rocksjön även den med badstrand. Granne med gymmet och direkt närhet till flera restauranger och matbutik. En kort promenad tar dig in till stadskärnan men även Asecs om du går åt andra hållet. God kommunikation regelbundna bussavgångar och påfarten till E4 för att smidigt ta sig vidare finns ett par minuter bort.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 46 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3756 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 2020
Pris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Modern citytvåa med västlig uteplats mot innergården!

Entré
Entré
Gemensamt uteplats
Gemensamt uteplats
Samlingslokal
Samlingslokal

Planritning

Slottsgatan 44B
Slottsgatan 44B

Slottsgatan 44B
Slottsgatan 44B
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Slottsgatan 44B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 46 kvm. Föreningsinfo, se mer under Övrigt/Allmänt om lgh
Hiss Ja
Våning 1 av 6

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 46 kvm
Byggnadsår 2020
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Övriga byggnader Gästlägenhet som kan hyras dygnsvis. Bokas via en app.
Gårdshus med kök och badrum.
Cykelrum finns i källaren.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Till bostaden hör ett förråd nere i källaren. (Nyttjas med allmän nyttjanderätt)
Uteplats ( Uteplatsen är upplåten med bostadsrätt)
Bredband Ansluten till Fiber - Wetternet

Rum

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning och möblemang. Utrustat med två garderober. På golvet ligger vitlaserad ekparkett och väggarna är målade i grått. Lister och karmar är inmålade i samma kulör.

BADRUM

Fullutrustat och stilrent badrum med grått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustat med wc, vit kommod med lådor och vitt handfat, överskåp med spegeldörrar och inbyggd belysning, dusch med tak/handdusch, vikbara duschdörrar, handdukstork, tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Bosch), arbetsbänk, överskåp samt spotlights i taket.

KÖK

Stilrent kök i vitt och grått från HTH med gott om förvaring. Luckorna upptill har dold grepplist och lådfronterna nertill har svarta knoppar. Utrustat med rostfri diskmaskin, inbyggd mikro, induktionshäll, varmluftsugn, integrerad fläkt, rostfri kombinerad kyl/frys samt rostfri diskbänk med två integrerade diskhoar - en stor och en liten.

VARDAGSRUM

Öppen planlösning där kö, matplats och vardagsrum samspelar på ett bra sätt och skapar möjligheter till flertalet möbleringsalternativ. På golvet ligger vitlaserad ekparkett och väggarna är målade i grått. Lister och karmar är inmålade i samma kulör. Stort fönsterparti från golvet nästan hela vägen upp till taket samt utgång till uteplatsen ger rikligt med ljusinsläpp.

SOVRUM

Plats ges åt en 1.60 säng efter de två garderoberna. Ytterligare plats ges för en ex kontorshörna. Ljusinsläpp från den glasade altandörren ut till uteplatsen. På golvet ligger vitlaserad ekparkett och väggarna är målade i vitt.

ALLMÄNT

Genomgående gråmålade väggar och inmålade lister och karmar, vitlaserat ekparkett, alla handtag på dörrar, garderober samt kök är utbytta till svart. Gardinskenor inkl måttbeställda gardiner ingår i köpet.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-06-22
Primärenergital 70

Ekonomi

Lägenhetsnummer 166-166-068
Avgift 3756 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 4 400 kr

Ca uppgifter och baseras på en vuxen i hushållet. Individuell avläsning av den egna förbrukningselen och faktureras var tredje månad.

Andel i förening 1,1859%
Andel av årsavgift 1,1859%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 702 686 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2023

Förening

Föreningsnamn BRF EAST i Jönköping
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-5458
Gatuadress Slottsgatan 44
Postnummer 55322
Ort JÖNKÖPING
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen EAST äger fastigheten Domherren 25. På fastigheten ligger ett flerbostadshus innehållande 63 lägenheter och en lokal. Adresserna är Slottsgatan 42 och 44.

Föreningen har en välordnad ekonomisk plan för föreningens medlemmar.
Belåningsgraden om cirka 13 400 kr/kvm.

Jönköpingsbostäder AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Teknisk förvaltning genom Stormtrivs. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad där även bostadsrättstillägget ingår.
Föreningens ekonomi 2023-01-01 var föreningens skuldsättning ca 63 milj kr. Beslut om teoretisk pay-off tid om 60-70 år togs på stämman i april 2023. Styrelsen har beslutat att amorteringarna, i möjligaste mån, skall styras av beslutad pay-off tid. Det innebär amortera 0,8-1 miljon kronor per år. Under 2023 har föreningen dock kunnat amortera 3,2 miljoner. 2023-01-01 justerades avgifterna med 9% och fr.o.m. 2023-07-01 med ytterligare 14% t.o.m. 2023-12-31. Under hösten togs ett nytt beslut att ytterligare justera avgifterna med 7% fr.o.m. 2024-01-01 att gälla t.o.m. 30 juni 2024
Äger föreningen marken Ja
Parkering Varmgarage i husets källare med 39 bilplatser. Kostnad 1034 kr/månaden. Separat kö.
Nu finns även 4 st laddplatser för elbilar i garaget samt förberett för snabb och enkel utökning av platserna när behov uppstår.
Cykelrum i källarplan.
Barnvagnsrum i entréplan.
Tv och bredband Lägenheterna är anslutna till Wetternet via fiber. Tjänster som bredband och tv tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats Trevlig grönskande innergård med gårdshus med sittgrupper under pergolan och lekplats.
Gemensamma utrymmen Rymlig övernattningslägenhet som kan hyras dygnsvis. Varje bostadsinnehavare har tillgång till ett bokningssystem där man kan boka lägenheten och kostnaden debiteras på månadsavgiften. Finns även ett gårdshus med kök och badrum.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Uteplats Upplåten med bostadsrätt.

Dokument

Området

På Öster finns allt du kan tänkas behöva på bekvämt avstånd. Här ligger Jönköpings största shoppingområde där gallerior blandas med mysiga butiker och restauranger längst med kullerstensgatorna. I närområdet finns dessutom härliga naturområden, stränder och promenadstråk.

Närområde

Här återfinns all tänkbar service i det direkta närområdet så som blanda annat matbutiker, apotek, systembolag, bibliotek, flertalet restauranger, caféer, förskola och skola.

Kommunikation

Från närliggande busshållplats avgår två av stamlinjerna som tar dig till större delen av Jönköping med omnejd. Gångavstånd till Jönköping resecentrum varifrån fler bussar samt tåg avgår.

Parkering

Flertalet P-hus där månads- och boendeparkering kan tecknas. Här finns även ett stort torg med många parkeringsplatser samt större parkeringsyta precis i utkanten. Boendeparkering på gatorna kan tecknas via kommunen.