Ekhagen, Jönköping

Oxelgatan 29

Toppenläge "mitt i svängen", på våning fem, ger en vacker panoramavy över natur, takåsar, Jönköping och Vättern. Bostaden har en genomtänkt planlösning som sträcker sig igenom huskroppen vilket ger rikligt med ljusflöde och minimalt med insyn. Välkomnande hall med gott om förvaring samt plats för avhängning. Två rymliga sovrum som är placerade åt vart sitt håll. Praktiskt ljust kök med plats för större matgrupp framför det stora fönstret med utsikt mot Bondberget. Den inglasade balkongen förlänger köket och får sol från tidig fm till sen em. Lättmöblerat vardagsrum sov avslutas med stort fönsterparti med panoramavy ut över Vättern, Jönköping och Huskvarna. Tilltaget stambytt badrum med tvättavdelning och två ingångar, vilket gör att wc med handfat går att skärma av. Genomgående välvårdat skick med vitmålade väggar och enhetligt golv.

Brf Hästskon är omhändertagen förening som erbjuder medlemmarna mer än bara ett boende. Gemensamt finns en samlingslokal, övernattningslägenhet, flera tvättstugor, biltvätthall, trevliga innergårdar och parkeringsmöjligheter för de flesta fordon. Anslutet till Boxer där ett grundutbud av Tv-kanaler ingår samt Wetternet där önskad hastighet och leverantör för internet kan tecknas.

Här bor man lugnt och skönt med gångavstånd till det mesta. Granne med Bondberget som erbjuder härlig natur och vackra motionsspår, en grönskande dal med lekplatser, goda bussförbindelser samt Ekhagen centrum med närlivs, matbutik, bageri och pizzeria. Utvidgar man promenaden lite så når man strax Asecs shoppingcenter, golfbana eller Vättern med dess badstrand och fina promenadstråk.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 86.5 kvm
Avgift 4862 kr/mån
Rum 3
Våning 5 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1967-70
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Tilltagen trea med panoramavy över Vättern och fritt läge mot innergården!

Oxelgatan 29

Oxelgatan 29
Oxelgatan 29

Planritning

Oxelgatan 29
Oxelgatan 29
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Oxelgatan 29

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 86.5 kvm. föreningsinfo. Se även allmänt
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadhus
Boarea 86.5 kvm
Byggnadsår 1967-70
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Gemensamt finns en samlingslokal, övernattningslägenhet, flera tvättstugor, biltvätthall, trevliga innergårdar och parkeringsmöjligheter för de flesta fordon.

Förråd som hör till bostaden finns på vinden.

Rum

HALL

Välkomnande luftig hall med gott om plats för avhängning och förvaring rakt fram men även plats för förvaring längre fram. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med vitmålad tapet.

SOVRUM 1

Tilltaget sovrum med plats för både dubbelsäng och möblemang. Fin utsikt ut över Vättern, Jönköping och Huskvarna. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med vitmålad tapet. Utrustad med två garderober.

KÖK

Praktiskt kök med gott om förvaring, bra arbetsytor och plats för större matgrupp framme vid fönstret. Utrustat med kyl (frys finns i badrummet), spis med häll, fläkt samt diskho med engreppsblandare. På golvet ligger gråmelerat klickgolv och väggarna är klädda med vitmålad tapet. Stort fönsterparti i söderläge med utgång till balkongen med fin utsikt.

BALKONG

Inglasad balkong i skönt söderläge och fin utsikt. På golvet ligger trall och förutom de skjutbara glaspartierna så finns även en markis.

BADRUM

Stor och praktiskt badrum med separat wc som nås från hallen och badrummet. Utrustat med dusch, handfat, tvättmaskin (Electrolux -19), torktumlare (Electrolux -19), frys, wc samt handfat. Golvvärme i båda utrymmena. På golvet ligger grått klinker och väggarna är klädda med vitt kakel.

VARDAGSRUM

Stort ljust rum som är lättmöblerat. Avslutas med ett stort fönsterparti med fantastisk panoramautsikt ut över Jönköping Vättern och Huskvarna. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med vitmålad tapet.

SOVRUM 2

Beläget in till vänster sett från hallen. Plats ges för dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med vitmålad tapet. Ljusinsläpp från söder och med utan insyn. Utrustad med tre garderober.

Energideklaration

Utförd Ja, 2010-01-12
Energikonsumtion 92 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2099-1-141-141
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 4862 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv & bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 042 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 042 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Ca uppgifter och baseras på en vuxen i hushållet.

Andel i förening 0,31305%
Andel av årsavgift 0,31305%

Förening

Föreningsnamn Brf Hästskon
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-5454
Gatuadress Oxelgatan
Hemsida http://www.hastskon.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Hästskon äger fastigheterna Vattendelaren 6-8 och 10-11 i Jönköpings kommun. Byggnaderna på föreningens fastigheter är uppförda 1967-70. I föreningen finns totalt 333 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Hästskon är en mycket välskött bostadsrättsförening förvaltad av HSB.

Gemensamt i föreningen finns samlingslokal för ca 25 personer och övernattningslägenhet med fyra bäddar (Oxelgatan 19) som hyrs ut till medlemmarna via föreningens bokningssystem, biltvätthall som bokas via föreningens bokningssytem (tillgängligt för de medlemmar som hyr en parkeringsplats via föreninge), cykelförråd, stora grönskande innergårdar med sittgrupper och grillplats samt fyra st tvättstugor (belägna i källplan på adresserna Bokgatan 8, Oxelgatan 7, 19 och 27). Det finns även en grovtvättstuga. På vinden och i källaren finns lägenhetsförråd.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt styrelseordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framför allt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 333
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2007-2008 Stambyte
2009-2010 Renovering av tvättstugorna samt iordningställande av en övernattningslägenhet.
2010-2011 Ombyggnad förråd
2012-2013 Gårdsprojektet etapp 1 ( Omfattande markarbeten för ombyggnation av gårdsbjälklag ink nytt tätskikt, nya brunnar, Tilläggsisolering samt ny fasadputs på gavlarna på Bokg 4 & 14. Renovering av entréer ink ledbelysning, ommålning av hela garaget, belysning övre gården)
2013-2014 P-plats projekt (Markarbeten ink asfaltering av p-platserna med breddad storlek, nya linjer, nya elstolpar med timer, led belysning, stopplankor, prydnadsgrus runt träden)
2014-2015 Belysning nedre gården , belysning källare och vind - närvarostyrd, byte av värmepump
2015-2016 Hissprojekt ( 3 hissar ), fasad putsning, belysning utsidan, uppdatering portar, brandlarm)
2016/2017 Gårdsprojekt etapp 2 / pelare garage
2020 Installerat portlås med kod, blipp och porttelefon.
2021 Hissar (5 st)

PLANERADE
Övre gård
Laddstolpar
Tak
Parkering Garage med 175 garageplatser ( 250kr/mån) och 7 mopedplatser 85-185 kr /mån. På gården finns 206 p-platser (100 kr/mån, med el 180 kr/mån) varav 18 är besöksplatser och 10 är husvagnsplatser (150 kr/mån). Till samtliga parkeringsplatser och garage är det separat kö via föreningen. Föreningen kommer under hösten 2021 anlägga ytterligare parkeringsplatser.
Tv och bredband TV- Anslutet till Boxer där ett grundutbud av 29 kanaler ingår i månadsavgiften. Internet - anslutet till Wetternet där valfritt abonnemang kan tecknas efter eget önskemål.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Ekhagen ligger naturskönt vid foten av naturreservatet Bondberget. Från många platser ges en fin utsikt över Vättern och Jönköping. Ca 4 kilometer in till Jönköping city. Ekhagsravinen delar villaområdena och flerbostadsområdena. Flertalet förskolor, grundskola samt gymnasium.

Närområde

Vid Ekhagens centrum finns en livsmedelsaffär, en kiosk, en pizzeria, ett konditori.

Kommunikation

Ekhagen centrum är en knytpunkt för många busslinjer. Linje 2, 12, 13, 38, och även 130 och 133 stannar här.

Parkering

Gratis parkering på gatorna.

Övrigt

I området finns flertalet lekplatser, fotbollsplan, motionsspår, slalombacke och koloniområde.

Räkna på ditt nya boende