VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ekhagen, JÖNKÖPING

Oxelgatan 11


Nu ges möjlighet att förvärva denna 2 rum och kök på Oxelgatan 11!
Bostaden är belägen på tredje våning och in genom entrén möts du av en välkomnande hall. Här har du ett hem som erbjuder ett rymligt kök med möjlighet till plats för en matgrupp där livets alla måltider kan avnjutas. Från köket tar du dig dessutom till bostadens inglasade balkong som ligger i ett västerläge. Här har du ett hem som erbjuder bra förvaring, en fin utsikt över Bondberget och bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare. Fördelen med bra förvaring och bekvämligheter är att det skapar förutsättningar till en trivsam vardag men även ordning och reda.

Brf Hästskon är en väl omhändertagen förening som erbjuder medlemmarna mer än bara ett boende. Med en mycket god ekonomi och en belåningsgrad på otroliga 821 kr/kvm kan du känna dig trygg i ditt val av bostadsrättsförening. Gemensamt finns en samlingslokal, övernattningslägenhet, flera tvättstugor, biltvätthall, trevliga innergårdar och parkeringsmöjligheter för de flesta fordon.
I månadsavgiften på 3503kr ingår värme, vatten , kabel-TV samt internet 1000/1000 Mbit/s . Individuell mätning av elen som går via föreningen.

Här bor man lugnt och skönt med gångavstånd till det mesta. Granne med Bondberget som erbjuder härlig natur, vackra naturspår,och en grönskande dal med lekplatser. Det finns även tillgång till goda bussförbindelser samt Ekhagens centrum med närlivs, matbutik, bageri och pizzeria. Utvidgar man promenaden lite så när man strax ASECS shoppingcenter eller Vättern och dess stränder längst med.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3503 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1967-1970
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Tvåa på andra våning med inglasad balkong!

Planritning

Josefin Eriksson

Josefin Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Oxelgatan 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 61 kvm. föreningen, Övrigt - allmänt om lägenheten
Hiss Ja
Våning 3 av 7

Byggnad

Typ av byggnad flerbostadshus
Boarea 61 kvm
Byggnadsår 1967-1970
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader samlingslokal, övernattningslägenhet, flera tvättstugor, biltvätthall, trevliga innergårdar och parkeringsmöjligheter för de flesta fordon.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
Till lägenheten hör ett vindsförråd samt matförråd i källaren. (Om förråden är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt har inte gått att få fram)
Balkong (Om balkongen är upplåten med bostadsrätt eller nyttjanderätt har inte gått att få fram)

Rum

HALL

Välkommen in genom entrén! Innanför dörren möts du av en öppen och luftig hall med möjlighet till avhängning direkt till höger. På vänster sida och längre in i hallen finns en garderob med skjutdörrar. Väggarna är målade i en vit ton och på golvet ligger ett laminatgolv.

VARDAGSRUM

Från hallen tar du dig in till bostadens vardagsrum. Här nås du av ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Väggarna är målade i en ljus ton och på golvet ligger ett parkettgolv.

BADRUM

Rymligt badrum med bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är utrustad med WC, dusch, handfat med kommod samt överskåp med spegel. Väggarna är täckta med ljust kakel och golvet är täckt med ett mörkare klinkers.

KÖK

Köket består av vita luckor med silver beslag. Bänkskivan är i laminat och är i en grå ton. Den mörkare tonen på bänkskivan harmoniserar snyggt med kaklet som sitter på väggen. Köket är utrustad med kyl, frys, ugn, fläkt, diskmaskin samt mikrovågsugn. Väggarna i köket är vita och på golvet ligger ett laminatgolv. Här finns också plats för en matplats med bord och stola.

BALKONG

Från köket tar du dig till bostaden balkong som ligger i ett västerläge och är hela 6 kvm.

SOVRUM

Här finna gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Du har även goda förvaringsmöjligheter tack vare den platsbyggda garderoben med skjutdörrar. Väggarna är målade i en vit ton förutom en vägg där det sitter en tapet med ett blommigt mönster. På golvet ligger ett parkettgolv.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-06-04
Primärenergital 103

Ekonomi

Lägenhetsnummer 270
Avgift 3503 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten, bredband 1000/1000 och Tv flex inkl stream samt bostadsrättstillägg
Driftkostnad 6 380 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 380 kr
  • Hushållsström: 5 000 kr

Driftkostnaden är cirkauppgifter och baseras på nuvarande ägares förbrukning med två vuxna och två barn i hushållet.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,2349%
Andel av årsavgift 0,2349%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 39 544 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Hästskon
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-5454
Gatuadress Oxelgatan
Hemsida http://www.hastskon.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Hästskon äger fastigheterna Vattendelaren 6-8 och 10-11 i Jönköpings kommun. Byggnaderna på föreningens fastigheter är uppförda 1967-70. I föreningen finns totalt 333 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Hästskon är en mycket välskött bostadsrättsförening förvaltad av HSB.

Gemensamt i föreningen finns samlingslokal för ca 25 personer och övernattningslägenhet med fyra bäddar (Oxelgatan 19) som hyrs ut till medlemmarna via föreningens bokningssystem, biltvätthall som bokas via föreningens bokningssytem (tillgängligt för de medlemmar som hyr en parkeringsplats via föreninge), cykelförråd, stora grönskande innergårdar med sittgrupper och grillplats samt fyra st tvättstugor (belägna i källplan på adresserna Bokgatan 8, Oxelgatan 7, 19 och 27). Det finns även en grovtvättstuga. På vinden och i källaren finns lägenhetsförråd.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt styrelseordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framför allt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2007-2008 Stambyte
2009-2010 Renovering av tvättstugorna samt iordningställande av en övernattningslägenhet.
2010-2011 Ombyggnad förråd
2012-2013 Gårdsprojektet etapp 1 ( Omfattande markarbeten för ombyggnation av gårdsbjälklag ink nytt tätskikt, nya brunnar, Tilläggsisolering samt ny fasadputs på gavlarna på Bokg 4 & 14. Renovering av entréer ink ledbelysning, ommålning av hela garaget, belysning övre gården)
2013-2014 P-plats projekt (Markarbeten ink asfaltering av p-platserna med breddad storlek, nya linjer, nya elstolpar med timer, led belysning, stopplankor, prydnadsgrus runt träden)
2014-2015 Belysning nedre gården , belysning källare och vind - närvarostyrd, byte av värmepump
2015-2016 Hissprojekt ( 3 hissar ), fasad putsning, belysning utsidan, uppdatering portar, brandlarm)
2016/2017 Gårdsprojekt etapp 2 / pelare garage
2019/2020 Renoverat gästlgh samt gemensamhetslokalen, underhåll av avloppsledningar, underhåll av terazzogolv, ommålning samt ytterbelysning, yttre miljö medd gårdsarbeten, gräsmatta, nya hissar
2020 Installerat portlås med kod, blipp och porttelefon.
2022 Påkoppling av IMD (Individuell mätning & debitering) 22st nya p-platser (varav 20 med laddstolpe), OVK- och statuskontroller
Solceller (Undersökningsstadie)

PLANERADE
2023 Renovering av övre innergård
2024 Takrenovering, Takfläktar
2026 Fasadrenovering
Parkering Garage med 172 garageplatser ( 250kr/mån) och 8 mopedplatser 85-185 kr /mån.
På gården finns 232 p-platser (100 kr/mån, med el 180 kr/mån) varav 14 är besöksplatser, 20 laddplatser, 28 med eluttag, 7 -15 min parkeringar, 2 nyinflyttad, 2 in/ utlastning samt 2 hemstjänst.
3 Mc-platser och 10 är husvagnsplatser (150 kr/mån).
Till samtliga parkeringsplatser och garage är det separat kö via föreningen.
Tv och bredband Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telenor där bredband 1000/1000 och Tv flex inkl stream ingår (18 kanaler + 8 valbara) i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: uppgift angående bostadens area är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Ekhagen ligger naturskönt vid foten av naturreservatet Bondberget. Från många platser ges en fin utsikt över Vättern och Jönköping. Ca 4 kilometer in till Jönköping city. Ekhagsravinen delar villaområdena och flerbostadsområdena. Flertalet förskolor, grundskola samt gymnasium.

Närområde

Vid Ekhagens centrum finns en livsmedelsaffär, en kiosk, en pizzeria, ett konditori.

Kommunikation

Ekhagen centrum är en knytpunkt för många busslinjer. Linje 2, 12, 13, 38, och även 130 och 133 stannar här.

Parkering

Gratis parkering på gatorna.

Övrigt

I området finns flertalet lekplatser, fotbollsplan, motionsspår, slalombacke och koloniområde.