VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ekhagen, Jönköping

Örtavägen 26

Svårslaget boende - renoverat, grymt läge och med en stabil och låg boendekostnad!

Trots att det är friköpt finns ändå nästan samma trygghet som att bo i en bostadsrättsförening men med en betydligt lägre avgift. Tillsammans med övriga hus ingår man i en samfällighetsförening som tar hand om det mesta runt omkring men också en del underhåll som ex tak och fasader. I den låga avgiften på 2115 kr/mån ingår värme, vatten, sopor och parkering.

Ett radhus med en flexibel planlösning, ett mycket fördelaktigt läge, lättskött trädgård, i stort sett underhållsfritt, totalrenoverat och stabil boendekostnad.

Entréplan erbjuder två till tre bra sovrum, välkomnande hall med förvaring, inredd klädkammare och ett stort renoverat badrum med en kombinerat tvättmaskin/ torktumlare. Den ljusa renoverade trappan leder upp övre plan som har en öppen luftig planlösning och låter ljuset flöda fritt rakt igenom med fantastisk utsikt över Vättern och Jönköping. Här finns idag ett stort vardagsrum som lätt går att dela av för den som ex önskar ett extra sovrum, inglasad balkong, öppet och ljust kök med integrerade vitvaror, renoverat badrum med takfönster och ett sovrum/ kontor. Här uppe finns även utgång till trädgården där man kan njuta av solen i stort sett hela dagen. Stort trädäck med en takad del samt en större öppen del där man får plats med långbord och mycket mer.

Här bor man lugnt och skönt och nära till det mesta. En kort promenad tar dig till A6 köpcenter, Ekhagens centrum och mysiga motionsspår i naturen. Utökas promenaden med några minuter nås Vättern, Liljeholmsparken med minigolf, Rosenlundsbadet och mycket mer.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea/Biarea 113 kvm + 25 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4-5 sovrum
Tomt 228 kvm
Byggnadsår 1967
Pris 3 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Svårslaget boende - renoverat, grymt läge och med en stabil och låg boendekostnad!

Örtavägen 26 Entréplan Örtavägen 26 Övre plan

Örtavägen 26 Entréplan
Örtavägen 26 Entréplan
Örtavägen 26 Övre plan
Örtavägen 26 Övre plan

Planritning

Örtavägen 26 Övre plan
Örtavägen 26 Övre plan
Örtavägen 26 Entréplan
Örtavägen 26 Entréplan
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Örtavägen 26

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4-5 sovrum
Boarea 113 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Enplansradhus med sutterängvåning
Fastighet Vattenspegeln 25
Boarea 113 kvm
Biarea 25 kvm
Byggnadsår 1967
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong, trä, lättbetong (yttervägg entrésida)
Fasad Kalksten/trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Papp
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden GJORDA RENOVERINGAR
2021 Golv övre plan, diskmaskin
2018 Trappa renoverades med matta på stegen och nytt glasräcke.
2018 Totalrenovering badrum övre plan
2017 Totalrenovering av kök
2011 Renovering av badrum, nedre plan.
2008 Dränering i suterrängplanet.
Nya 3-glasfönster
Fönster i allrum nere med ljusschakt

PARKERING
I samfällighetsavgiften ingår en plats på parkeringsdäcket eller i nåt av våningsplanen i garaget ( tillägg 50 kr mellanplan och 70 kr nedre plan i garaget). Fri parkering på gatorna.

TV/INTERNET
Anslutet till Wetternet där valfritt abonnemang kan tecknas.
Övriga byggnader Förråd vid entrén.

Rum

ENTRÉPLAN

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster. Extra plats för avhängning och förvaring finns precis innan trappen. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda med ljust mönstrad tapet samt vitmålad liggande panel.

SOVRUM 1

Ca 10 kvm. Tilltaget sovrum som är beläget direkt till vänster och ger plats åt en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Fönster mot nordväst med minimal insyn. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade.

SOVRUM 2

Ca 12,5 kvm. Beläget direkt till höger och är något större än sovrum 1. Plats ges till dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade.

BADRUM

Rymligt helkaklat badrum med tvättsektion. Väggarna är klädda med vitt och ljusgrått kakel och på golvet ligger matchande grått klinker. Utrustat med vägghängd wc, kommod med handfat, överskåp med spegeldörrar och överliggande belysning, dusch med välvda vikbara glasdörrar, kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2019), dimbara spotlights i taket samt golvvärme.

SOVRUM 3 / ALLRUM

Perfekt tvrum, hobbyrum eller som sovrum då ett fönster är insatt med ljuslucka. På golvet ligger en parkett och väggarna är vitmålade.

KLÄDKAMMARE

Stort rum som tar hand om den mesta förvaringen. På golvet ligger ett laminat och väggarna är målade.

ÖVRE PLAN

Den renoverade trappan tar dig upp till övre plan. Trappstegen är klädda med matta och träräcket är utbytt till snygga glaspartier. Öppen trevlig planlösning som lätt går att variera efter behov.

VARDAGSRUM

Stort härligt rum där väggen mot det gamla sovrummet är nertagen och som lätt kan återställas för den som önskar ett extra sovrum. Öppen planlösning in mot köket gör att ljuset får strömma fritt igenom. Rikligt med ljusinsläpp från väster med fri utsikt över Jönköping och Vättern. Utgång till den inglasade balkongen. På golvet ligger ett laminat (2021) och väggarna är vitmålade. Dimbar spotlights i taket.

BADRUM

Helkaklat badrum som renoverades 2018. Enhetligt med samma gråa klinker både på golv och väggar. Utrustat med vit kommod med handfat, spegel, vägghängd wc, badkar, handdukstork, dimbar spotlights samt takfönster.

KÖK

Ljust och luftigt kök i lantlig stil med ramluckor och spröjsade vitrinluckor. Två stora fönster med utsikt ut mot altanen och trädgården ger rikligt med ljusflöde. Utrustat med integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin (2021), spis med häll, fläkt samt stor diskho med engreppsblandare. På golvet ligger ett laminat (2021) och väggarna är klädda med beigemålad tapet. Dimbar spotlight i taket. Utgång till altanen och trädgården.

SOVRUM 4

Beläget på vänster sida om köket med fönster ut mot altanen och trädgården. På golvet ligger ett laminat och väggarna är målade i beige. Perfekt som kontor, barnrum eller för de som önskar större matplats så går det lätt att återställa då väggen inte är bärande.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-03-06
Energikonsumtion 114 kWh/m2 år.
Primärenergital 114

Ekonomi

Pris 3 795 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 185 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 200 000 kr
  • Småhusmark: 985 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 200 000 kr
Värdeår 1967
Summa inteckningar 2 805 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 35 480 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 3 500 kr
  • Hushållsström: 6 600 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 25 380 kr

I avgiften till samfälligheten ingår uppvärmning (fjärrvärme), vatten, sophämtning, parkering i garage eller på däck, avsättning till underhållsfond, el till - garage, fjärrvärmecentral och gångvägar. Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetskatt på 8 874 kr/år. Ca uppgifter och baseras på en vuxen och tre barn i hushållet.

Tomt

Tomtarea 228 kvm
Tomttyp Plan trädgårdstomt
Uteplats Altan delvis takad utanför köket. Stenlagd uteplats i entrén
Parkering Gratis parkering på gatorna.
Parkering En bilplats ingår i samfällighetsavgiften.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Jönköping Ekhagen GA:1 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt


Fastigheterna Väpplingen 2-49 och vattenspegeln 2-27 utgör en samfällighet för anläggningens underhåll och drift (Värvets samfällighetsförening).
Samfälligheten har god ekonomi.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

Ekhagen ligger naturskönt vid foten av naturreservatet Bondberget. Från många platser ges en fin utsikt över Vättern och Jönköping. Ca 4 kilometer in till Jönköping city. Ekhagsravinen delar villaområdena och flerbostadsområdena. Flertalet förskolor, grundskola samt gymnasium.

Närområde

Vid Ekhagens centrum finns en livsmedelsaffär, en kiosk, en pizzeria, ett konditori.

Kommunikation

Ekhagen centrum är en knytpunkt för många busslinjer. Linje 2, 12, 13, 38, och även 130 och 133 stannar här.

Parkering

Gratis parkering på gatorna.

Övrigt

I området finns flertalet lekplatser, fotbollsplan, motionsspår, slalombacke och koloniområde.

Räkna på ditt nya boende