VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Gräshagen, JÖNKÖPING

Norra Bogesundsgatan 1A

Optimal enrummare som är belägen på gaveln en halvtrappa upp. Väldisponerad och luftig bostad som genom gavelläget får extra ljusinsläpp i allrummet samt har utgån till en balkong med västerläge. Här ges plats år både vardagsrumsdel och sovdel. Väl tilltaget kök med plats för större matgrupp framför fönstret. Vit köksinredning och fullutrustad med vitvaror. Stamrenoverat badrum som är utrustat med tvättmaskin. Välkomnande hall med gott om förvaring i klädkammaren samt tillgång till förråd.

Brf Narva är en välvårdad förening med välunderhållna fastigheter och god ekonomi där belåningsgraden endast ligger på strax ca 2200 kr/kvm och långa bundna lån på fördelaktig ränta. I avgiften ingår förutom värme och vatten även internet 100 Mbit/s och grundutbud av tv-kanaler. Flertalet av de stora renoveringarna är gjorda som ex stamrenovering, tak, fönster, dörrar och balkonger och nu även dränering.
Gemensamt i föreningen finns flera tvättstugor, cykelrum, övernattningsrum samt flera fina innergårdar med sittgrupper.

Gräshagen är ett lugnt område precis utanför Jönköping city som nås på 10 minuter med cykel. I närområdet finns det mesta man kan tänkas behöva för att underlätta vardagen så som ICA-butik, kiosk och pizzeria. Bussen avgår med täta avgångar från närliggande hållplats och tar dig in till centrala Jönköping på bara några få minuter. Har du bil så tar du dig även snabbt ut på riksväg 40. Granne med naturen som erbjuder fina motionsspår.

MAYBE IT`S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 40 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2229 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1953
Pris 1 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Optimal enrummare på gaveln en halvtrappa upp!

Norra Bogesundsgatan 1a
Norra Bogesundsgatan 1a

Planritning

Norra Bogesundsgatan
Norra Bogesundsgatan
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Norra Bogesundsgatan 1A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 40 kvm. Förenings info se även allmänt/ övrigt
Hiss Nej

3 våningar med bostäder plus vind och källare

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 1953
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Övernattningsrum går att hyra och finns på Fornkullegatan 8 till en kostnad på 100 kr/natt, rummet är utrustad med dubbelsäng samt wc.
Gemensam innergård med stora gräsytor, lekplats och mindre lusthus.

UTRYMMEN UTANFÖR BOSTADSRÄTTEN:
Det finns ett källarförråd (ca 1,4x1,1 - 1,5 kvm) (Om förrådet nyttjas med bostadsrätt eller allmän nyttjanderätt har inte gått att få fram).
Det finns ett vindsförråd. ca 5,3x1,8 - 9,5 kvm (Om förrådet nyttjas med bostadsrätt eller allmän nyttjanderätt har inte gått att få fram).
Balkong ca 2,5 kvm (Om balkongen nyttjas med bostadsrätt eller allmän nyttjanderätt har inte gått att få fram)

Rum

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning till vänster. Snett fram till höger finns en tilltagen klädkammare som tar hand om förvaringen. På golvet ligger klinker och väggarna är klädda med gulorange tapet.

BADRUM

Stamrenoverat badrum med grön våtrumsmatta på golvet och grön våtrumstapet på väggarna. Utrustat med kommod med handfat, överskåp med spegeldörrar och överliggande belysning, wc, dusch, tvättmaskin, torktumlare, fläkt samt handdukstork.

KÖK

Väl tilltaget kök med plats för större matgrupp. Vitt kök med släta luckor, antracitgrå arbetsbänk och vitt och mörkgrått kakel som stänkskydd. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis med häll, fläkt, mikro, dubbelho med engreppsblandare samt bänkdiskmaskin. På golvet ligger en parkettmönstrad plastmatta och väggarna är målade i ljusblått. Ljusinsläpp från norr.

ALLRUM

Lättmöblerat rum som ger plats åt både vardagsrumsdel och sovdel. Beläget på gaveln vilket ger ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns även utgång till balkongen. På golvet ligger stavparkett och väggarna är klädda med ljus tapet.

BALKONG

Beläget mot väster.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-06-10
Primärenergital 92

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2014-1-110
Pris 1 195 000 kr utgångspris
Avgift 2229 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten, grundutbud av tv kanaler, internet 100 Mbit/s samt försäkringsdelen bostadsrättstillägget.
Driftkostnad 5 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

ca. uppgofter och baseras på en vuxen i hushållet.

Andel i förening 0,53291%
Andel av årsavgift 0,53291%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 52 195 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Narva
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-3699
Gatuadress Fornkullegatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Narva bildades 1951 och består idag av 133st bostadsrätter fördelade över 5st bostadshus uppförda 1953 på fastigheten Lagmannen 2 som föreningen äger. Underhåll sker löpande vid behov och enligt 40-årig underhållsplan. Riksbyggen ombesörjer den tekniska förvaltningen och den administrativa förvaltningen ombesörjs av HSB. Total bostadsarea är 8 747 kvadratmeter.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt styrelseordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framför allt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 133
Antal lokaler 11
Renoveringar GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
* 1990 talet - Renovering av lägenhetsdörrar, fönster, fasad, tak och balkonger
* 2008 - Relining av stammar
* 2011 - Inklädning av skorstenar
* 2015 - Dränering Norra Bogesundsgatan 7
* 2016 - Byte av låssystem
* 2017 - Byte av en tvättmaskin, ny belysning och el i gamla pannrummet, filmning och spolning av dagvatten- och spillvattenledningar
* 2018 - Målning av källarfönster, relining av avloppsrör källargolv till husliv, byte av tvillingpump.
* 2020
- Byte av torkutrustning, montering ny Hygrostat & frånluftsfläkt
- Byte av tvättmaskin & torktumlare
- Byte av takpapp på garagen
- OVK samt mindre ventilationsarbeten
* 2021 -Stadgeenlig fastighetsbesiktning

KOMMANDE RENOVERINGAR
De närmsta åren blir dränering av ett hus i taget.
Parkering I föreningen finns 20 garageplatser á 300-500kr/mån beroende på storlek samt 30 parkeringsplatser á 210kr/mån. Separat kösystem tillämpas.
Tv och bredband Fastigheten är ansluten till Tele2 (Com Hem) som levererar TV, telefoni och Internet. Ett grundutbud av kanaler samt bredband ingår i månadsavgiften via gruppavtal.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats Gemensam innergård med stora gräsytor, lekplats och mindre lusthus.
Gemensamma utrymmen Tvättstugor finns på:
Norra Bogesundsgatan 3/Fornkullegatan 4
samt Norra Bogesundsgatan 5/Fornkullegatan 6.

Övernattningsrum går att hyra och finns på Fornkullegatan 8 till en kostnad av 100 kr/natt, rummet är utrustat med dubbelsäng samt wc.
Övrigt Trappstädning och trädgårdsskötsel ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Gräshagen är beläget söder om Jönköping city och tar vid där området Torpa slutar. Ett lugnt och naturskönt område med flerfamiljshus och villor. Här finns fina motionsspår som leder upp till Vattenledningsparken, Mariebo och Stadsparken samt ner till Munksjöstaden och Södra Munksjön. Här finns dessutom en idrottsplats med flera fotbollsplaner.

Närområde

I området finns en Icabutik, en kiosk och en pizzeria. Gång/cykelavstånd till bensinstationerna & hamburgerrestaurangerna vid Jordbron samt in till centrala Jönköpings rika utbud av service.

Kommunikation

En av stamlinjerna, nr 3, trafikerar området med täta avgångar. Busshållplatsen ligger en gata bort och med bil tar du dig lätt ut på riksväg 40.

Parkering

Fri parkering på gatorna.

Övrigt

Gräshagsskolan F-6, Kyrkans öppna förskola, Junegården Servicehus Äldreboende, Stråga Fritidsgård

Räkna på ditt nya boende