VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Gräshagen, Jönköping

Lovisagatan 33A

Välkommen hem till Lovisagatan 33A! Ja så känns det verkligen när man öppnar dörren in till detta stilfulla och värmande hem. En välplanerad tvårummare en halvvåning upp, smidigt och bra, med fritt läge i föreningens främsta hus. Bostaden erbjuder en välkomnande hall som binder samman de övriga utrymmena och låter ljuset flöda fritt rakt igenom. Enhetligt renoverad med vitmålade väggar och ekparkett på golven. Stilrent kök i vitt och grått med släta luckor, inbyggda eller integrerade vitvaror. Gott om arbetsyta och förvaring. Plats för större matgrupp framme vid fönstret då del av väggen tagits ner in mot vardagsrummet. Öppningen bidrar också till att ljuset får strömma fritt till kök och vardagsrum från fönsterpartierna i söder. Här finns även utgång till balkongen som genom sitt söderläge får sol större delen av dagen. Rymligt sovrum med fönster mot norr vilket ger ett behagligt klimat. Helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet. Förvaring finns i form av en skjutdörrsgarderob, en fullinredd klädkammare samt förråd på vinden och i källaren.

I månadsavgiften på 3 160 kr ingår värme, vatten, kabel-tv och internet (250/250 Mbit fiber) via Tele2 samt bostadsrättstillägg. Det finns även en inre fond som följer med till nästa ägare på för närvarande 7 056 kr.

Brf Näktergalen är en välvårdad förening med god ekonomi och väl underhållna fastigheter. Flertalet av de stora renoveringarna är gjorda som ex stambyte, takbyte, fönsterbyte och dränering.
Gemensamt i föreningen finns ett rymlig övernattningsrum samt ett hobbyrum.

En promenad eller kort cykeltur till stan och granne med naturen, busshållplats, Icabutik och pizzeria.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 55 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3160 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1948
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Hemtrevlig tvårummare med söderbalkong!

Lovisagatan 33A pot of gold

Lovisagatan 33A
Lovisagatan 33A
pot of gold
pot of gold

Planritning

Lovisagatan 33A
Lovisagatan 33A
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lovisagatan 33A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 55 kvm.
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 55 kvm
Byggnadsår 1948
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Gemensamt i föreningen finns ett rymlig övernattningsrum samt ett hobbyrum.
Förråd finns på vinden och i källaren

Rum

HALL

Välkomnande hall som binder ihop bostadens övriga utrymmen. Direkt till vänster finner du en platsbyggd garderob. Garderoben har skjutdörrar med spegelglas. Ytterligare förvaring finns rakt fram i form av en fullinredd klädkammare med 12 utdragbara lådor, hyllor samt upphängning. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

KÖK

Praktiskt vitt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Utrustat med integrerad kyl/frys, spis med induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro samt inbyggd varmluftsugn. Plats ges för matgrupp framme vid fönstret. På golvet ligger ett ekparkett och väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM

Luftigt och lättmöblerat rum som nås via hallen och köket. Öppningen in mot köket ihop med det stora fönsterpartiet och utgång till balkongen ger riklig med ljusflöde. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

BALKONG

Härlig balkong i söderläge med utsikt mot innergård och grönskande natur. På golvet ligger trall och sidorna är klädda med vind/ insynsskydd.

SOVRUM

Rymligt sovrum i behagligt norrläge. Plats ges för dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger det ekparkett och väggarna är målade i vitt.

BADRUM

På golvet ligger beige klinker och väggarna är klädda med vitt kakel samt en beige bård. Badrummet är utrustad med dusch, handfat med kommod, överskåp med belysning samt vägghängd wc.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-12-11
Primärenergital 156

Ekonomi

Lägenhetsnummer 115-115-071
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 3160 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabeltv, internet (250/250 Mbit fiber) samt avsättning till inre fond med 63kr.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

ca uppgifter och baseras på två vuxna i hushållet.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 7 056 kr
Andel i förening 0,94%
Andel av årsavgift 0,94%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 153 501 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021

Förening

Föreningsnamn Brf Näktergalen 4
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-4036
Gatuadress Lovisagatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Näktergalen består av 90 bostadsrätter samt 17 lokaler på fastigheten Näktergalen 4. Lägenheterna är fördelade i fem bostadshus uppförda 1948 med adresserna Lovisagatan 25-33. Den totala bostadsarean är 5 926 kvadratmeter och fastighetens areal är 9 350 kvadratmeter. HSB sköter fastighetsförvaltning & Jönköpingsbostäder förvaltar föreningens ekonomi.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt styrelseordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framför allt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 90
Antal lokaler 17
Renoveringar UTFÖRDA:
*2022 -Installation av laddstolpar för elbil.
* 2021 - Fönsterbyte
* 2020 - OVK
* 2019 - Installation av rörelsestyrd belysning på samtliga vindar
* 2018 - Nytt avtal med Tele2
* 2017/18 - Renovering av tvättstuga, torkrum och mangelrum (Lovisagatan 27 & 31)
* 2016/2017 - Byte av el i allmänna utrymmen, målning av källargångar, rörelsestyrd belysning
* 2015 - Samtliga nycklar byts till nytt nyckelsystem (KABA)
* 2014 - Obligatorisk ventilationskontroll
* 2013 - Ny utebelysning, asfaltering, nya elkablar in till husen, dränering och nya avloppsstammar från källare och ut till gatan
* 2011 - Nya dörrar till ICA, nya brandsäkra källardörrar
* 2010 - Fasadrenovering
* 2005 - Takbyte på samtliga hus
* 2004 - Obligatorisk ventilationskontroll
* 2003 - Stambyte samt badrumsrenovering i samtliga lägenheter/lokaler
* 2001 - Nya avloppsstammar i samtliga kök
Parkering Totalt finns 78 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar för 200 kr/månad. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Utöver parkeringsplatserna finns även 7 st MC-platser. Pågår installation av 10 laddstolpar för elbil. Kostnad 400 kr + 50 kr adm + elförbrukning/ mån.
Tv och bredband Fastigheten är ansuten till Tele2. Ett grundutbud av Tv-kanaler och bredband med 250mbit/s ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns att köpa till extra tjänster direkt via Tele2.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Gemensamt i föreningen finns ett rymlig övernattningsrum med tre bäddar som hyrs ut till föreningens medlemmar för 100 kr/natt samt ett hobbyrum i källaren som är bokningsbart.
Tvättstuga och torkrum finns i källarplan på Lovisagatan 27 och 31. Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Gräshagen är beläget söder om Jönköping city och tar vid där området Torpa slutar. Ett lugnt och naturskönt område med flerfamiljshus och villor. Här finns fina motionsspår som leder upp till Vattenledningsparken, Mariebo och Stadsparken samt ner till Munksjöstaden och Södra Munksjön. Här finns dessutom en idrottsplats med flera fotbollsplaner.

Närområde

I området finns en Icabutik, en kiosk och en pizzeria. Gång/cykelavstånd till bensinstationerna & hamburgerrestaurangerna vid Jordbron samt in till centrala Jönköpings rika utbud av service.

Kommunikation

En av stamlinjerna, nr 3, trafikerar området med täta avgångar. Busshållplatsen ligger en gata bort och med bil tar du dig lätt ut på riksväg 40.

Parkering

Fri parkering på gatorna.

Övrigt

Gräshagsskolan F-6, Kyrkans öppna förskola, Junegården Servicehus Äldreboende, Stråga Fritidsgård

Räkna på ditt nya boende