Jönköping - Väster, JÖNKÖPING

Klostergatan 21

För dig som passerat den magiska gränsen 55 år finns nu möjlighet att flytta in i en lägenhet i populära brf Harpunen! Bostaden har ett optimalt läge i huset då bostaden är belägen näst högst upp i huset, har balkongen in mot gården och ingen boende rakt ovanför. På våningen över hittar du förrådet, en av de stora samlingslokalerna och en av tvättstugorna. Smidigt med allt i sin direkta närhet. Själva bostaden sträcker sig igenom huskroppen och får där med ett trevligt ljusflöde som fångas upp av de vitmålade väggarna och de ljusa golven som tillsammans skapar ett ljust och luftigt hem. Stort och härligt kök som är stilfullt renoverat med släta vita luckor med integrerade handtag, vitta fasat kakel som stänkskydd och bryts av med en stenmönstrad bänkskiva i komposit. Två bra sovrum varav ett idag har öppnats upp mot vardagsrummet och används som matsal. stort förråd direkt innanför entrén som går att använda som ett rum då ett fönster med ljusinsläpp från väster finns längst fram. Perfekt som kontor eller hobbyrum. Tilltaget badrum som fortfarande håller gott skick och har fått uppdateringar interiört.

Föreningen är extremt välskött med avgiftssänkningar och avgiftsfria månader i bagaget. Generösa gemensamhetsanläggningar såsom: 3 st övernattningsrum, flera samlingsrum, föreningslokal/hus på gården, tvättstugor, motionsrum, bibliotek samt fin omsluten innergård med ny stor uteplats. För de boende ordnas årligen flertalet aktiviteter såsom; systuga, bridge, gympa, sopplunch, midsommarfest, kräftskiva, glöggafton med mera och du väljer själv hur social du vill vara i husets aktiviteter.

Här bor man lugnt, tryggt och framför allt bekvömt då allt man behöver finns i sin direkta närhet så som matbutik, vårdcentral, apotek, tandläkare, restauranger, parker, torget med lördagshandel och mycket mer!

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Välkommen att höra av dig vid intresse.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 80.5 kvm
Avgift 5033 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1988
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Tilltagen trerummare med extra svängrum och skön österbalkong in mot gården!

Klostergatan 21 mått Fråga gul

Klostergatan 21 mått
Klostergatan 21 mått
Fråga gul
Fråga gul
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klostergatan 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80.5 kvm. Föreningsinfo. Se även allmänt
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80.5 kvm
Byggnadsår 1988
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till/frånluft med återvinning
Övriga byggnader Förråd finns en trappa upp. Här finns även en av de gemensamma tvättstugorna.
Det finns tre övernattningsrum med vardera två till fyra bäddar att hyra.
I huset finns även stora gemensamhetsytor i form av samlingslokaler, vävstuga, bastu och gym. Mitt på innergården finns ett stort renoverat gårdshus/samlingslokal.
Under innergården finns ett varmgarage med ett 40-tal platser att hyra. Separat kö. Föreningen har även ett 20-tal garageplatser att tillgå hos grannföreningen, Brf Kämpen. Separat kö.

Rum

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster. På golvet ligger vitlaserad ekparkett och väggarna är vitmålade. Längre fram finns plats för mindre möblemang.

KLÄDKAMMARE/ KONTOR

Rum på ca 3,5 kvm. Ljusinsläpp från väster gör att detta rum även går att använda som kontor, tv-rum, bibliotek mm om man inte använder det som förvaring. Här finns en stor inredd skjutdörrsgarderob. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är klädda med ljus tapet.

SOVRUM

Rum på ca 10 kvm med ljusinsläpp från väster. På golvet ligger .vitlaserad ekparkett och väggarna är vitmålade.

BADRUM

Rymligt badrum med vitt kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Utrustat med dusch med vikdörrar, kommod med handfat, spegel med överliggande belysning, två högskåp samt handdukstork.

KÖK

Luftigt och stilrent L-kök som renoverades 2017. Vita släta luckor med integrerade handtag, stenmönstrad bänkskiva i komposit, gott om förvaring, arbetsytor samt plats för större matgrupp framme med vid burspråket. Utrustat med rostfri kyl/frys, induktionshäll, integrerad fläkt, integrerad mikro, inbyggd varmluftsugn med ångfunktion, samt diskho med engreppsblandare. Under överskåpen sitter integrerade spotlight.

VARDAGSRUM

Lättmöblerat rum på ca 20 kvm. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. Utgång till balkongen.

MATSAL/ SOVRUM 2

Idag har delar av väggen mot vardagsrummet tagits ner och binder samman de båda rummen på ett trevligt sätt. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. Ljusinsläpp från öster med utsikt mot gården.

BALKONG

Inglasad balkong i österläge med utsikt mot gården på ca 6.5 kvm. På golvet ligger matta och här finns belysning och eluttag.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-10-08
Energikonsumtion 114 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2056-1-77-5
Pris 2 495 000 kr
Avgift 5033 kr/mån
Kommentar Inkl, värme vatten, kabel-tv, internet, telefoni och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

ca uppgifter och baseras på två vuxna i hushållet.

Inre reparationsfond 326 kr
Andel i förening 1,1624%
Andel av årsavgift 1,1624%

Förening

Föreningsnamn Brf Harpunen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716403-4253
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningens hus byggdes år 1988 på fastigheten Harpunen 5 i Jönköping som föreningen har med äganderätt. På fastigheten finns 1 bostadshus med 8 uppgångar med adresserna: 10 A, B, C och 12, Klostergatan 21 samt Lasarettsgatan 7, 9, 11. I föreningen finns 92 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt, fördelade på: 42 st 2 rok, 37 st 3 rok, 13 st 4 rok. I föreningen finns även 4 lokaler och 6 förråd som upplåtes med bostadsrätt. Föreningen är ett så kallat 55+ boende som innebär att den som köper bostad här måste ha fyllt 55 år.

I föreningen finns en stor gemenskap där man bl a anordnar aktiviteter tillsammans. Exempel på det är eftermiddagskaffe i Gårdshuset, promenader, vävning, bridgekurs, systuga, körsång, gympa och bussutflykter.
Föreningens ekonomi Föreningen har en god ekonomi och senaste avgiftsförändringen var en sänkning på 10% som gjordes 2017. De senaste åren har föreningen, tack vare den goda ekonomin, haft en avgiftsfri månad.
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar Föreningen arbetar efter en 30-årig underhållsplan och genomför löpande renovering av fastigheten. Den största kommande renoveringen är renovering av 8 st hissar.
Parkering I föreningen finns 40 garageplatser. I grannföreningen Kämpen hyr föreningen ytterligare 19 garageplatser.
Tv och bredband Bredband, TV och telefoni via Telia ingår i månadsavgiften.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns fina gemensamhetsanläggningar såsom: tvättstugor (längst upp i trappuppgångarna), motionsrum, samlingslokaler samt gårdshus, bibliotek samt 3 st övernattningsrum (2 st med 2 bäddar och 1 st med 4 bäddar. Kostnad för övernattningsrummet är 200 kr/natt och samlingslokalen på innergården kostar 300 kr/dygn. Övriga gemensamma ytor är gratis för medlemmarna.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning

Dokument

Området

En av Jönköpings centralaste delar. Här finns allt du kan tänka dig behöva. Större gator blandas med bilfria mysiga gator. Flertalet restauranger, cafeér, barer, uteställen, hotell och butiker. Inte långt bort finns Vättern, badstrand och parker med trevliga motionsspår.

Närområde

Här finns allt i din direkta närhet. I området finns flera matbutiker, kiosker, apotek, vårdcentral, tandläkare, bibliotek, flertalet restauranger, caféer, dagis och skola

Kommunikation

Närhet till Jönköpings centralstation där större buss- och tåglinjer passerar.

Parkering

Flertalet P-hus där månads- och boendeparkering kan tecknas. Här finns även Västra torget med många parkeringsplatser samt boendeparkering på gatorna kan tecknas hos kommunen.

Räkna på ditt nya boende